Toont alle 8 resultaten

Omsnoeringsbanden

Verzend je uit het magazijn veel palletzendingen of erg zware dozen en wil je er verzekerd van zijn dat de producten heelhuids aankomen bij de klant? In dit geval zijn onze omsnoeringsbanden dé oplossing! Lees verder

Omsnoeringsband Icon

Voordelige omsnoeringsbanden bestellen?

Verzend je uit het magazijn veel palletzendingen of erg zware dozen en wil je er verzekerd van zijn dat de producten heelhuids aankomen bij de klant? Dan maak je waarschijnlijk al gebruik van onze wikkelfolie. Met deze folie bied je extra stabiliteit aan op de pallet, maar bij verschillende zware producten is dit vaak niet genoeg. In dit geval zijn onze omsnoeringsbanden dé oplossing!

Voordat je een omsnoeringsband met de bijbehorende accessoires aanschaft raden wij je aan alle mogelijkheden goed te bekijken. De omsnoerbanden worden momenteel in 4 verschillende materialen aangeboden. Tussen alle verschillende formaten, materialen en uitvoeringen zie je waarschijnlijk de bomen door het bos niet meer. Daarom leggen wij haarfijn uit welk soort omsnoeringsband het beste bij jouw zendingen past!

Welk omsnoeringsband kan ik gebruiken?

De verschillen van de omsnoeringsbanden die wij aanbieden zitten in het materiaal. Per materiaal verschilt onder andere de treksterkte en dit bepaald uiteindelijk wat voor soort producten je hiermee kan omsnoeren. De verschillende materialen die wij momenteel aanbieden zijn:

  • Polypropyleenband (PP)
  • Polyethyleenband (PET)
  • Textielband
  • Papierenband

PP-Omsnoeringsband

Omsnoeringsband (PP) van Polypropyleen is de populairste maar ook de meest voordelige variant. Deze band is ook het meest herkenbaar, het zit bijvoorbeeld vaak om gebundelde tijdschriftjes. De PP-band is veel elastischer dan de andere soorten in het rijtje hierboven. Na het uitrekken zal de band zich herstellen tot zijn oorspronkelijke lengte. Hierdoor verliest het uiteindelijk een deel van zijn elasticiteit, wat de band op de lange termijn minder effectief maakt. Hierdoor is de treksterkte niet optimaal en is het vooral geschikt voor lichte zendingen.

PET-Omsnoeringsband

Omsnoeringsband (PET) van Polyethyleen, ook wel polysterband genoemd, is een sterke variant. Hierdoor is het dus een oplossing voor het omsnoeren van zware materialen en zendingen. Het is een goed alternatief voor staalband omdat het 6 keer lichter is dan staalband en het niet roest. De PET-omsnoerband blijft onder elke situatie tijdens de transport onder spanning staan door de hoge treksterkte.

Textiel Omsnoeringsband

Omsnoeringsband van Textiel is een ideale oplossing voor het omsnoeren van producten met scherpe of hoekige punten. Door de hoge treksterkte van ongeveer 800 kilo is dit soort omsnoeringsband geschikt voor zware zendingen.

Papieren Omsnoeringsband

Onze laatste soort omsnoeringsband is de papieren. Deze soort omsnoeringsband is geschikt voor zeer lichte goederen door de vrij lage treksterkte van 58 kilo. Dit is natuurlijk de meest milieuvriendelijke oplossing ten opzichte van de PP en PET omsnoeringsbanden.

Manueel of machinaal omsnoeren?

Met alleen een omsnoeringsband kom je helaas niet heel ver. Om aan de slag te gaan heb je een aantal accessoires nodig om bijvoorbeeld te uiteinden aan elkaar vast te maken. Het bevestigen van de omsnoeringsbanden heeft twee gebruikelijke werkwijzen. Dit zijn machinaal en manueel omsnoeren. Machinaal omsnoeren is zoals het woord het al zegt, het omsnoeren met behulp van een omsnoeringsmachine. Dit is een ideale en gemakkelijke oplossing voor het omsnoeren van jouw zware of breekbare zendingen in bijvoorbeeld Amerikaanse Verzenddozen. Het enige wat er gedaan moet worden is de omsnoeringsband rond het pakket hangen. De verzegeling en het afsnijden van de band gebeuren automatisch. Ten opzichte van het machinaal omsnoeren, is manueel omsnoeren over het algemeen de meest voordelige oplossing om mee te starten. Maak je op dagelijkse basis veel gebruik van de omsnoerbanden? Kies dan voor het machinale omsnoeren, hiermee bespaar je een hoop tijd.

Manueel omsnoeren kan op twee manieren, de meest gemakkelijke manier is met gespen Dit kan door 2 lussen te maken in de band en deze te bevestigen in de gesp. Trek hierna met de hand het band totdat het strak om jouw pakket zit. Let hierbij wel op dat je gebruik maakt van PP-, Papieren-, of Textielband. Een tweede mogelijkheid van het manuele omsnoeren is met behulp van sluitzegels en een zegeltang. Zoals de naam al zegt kan je met de sluitzegels de omsnoeringsband sluiten. Begin hiermee door de zegel en de omsnoeringsband in de tang te plaatsen. Trek vervolgens de omsnoeringsband stevig aan en klem als laatste stap de zegel vast aan het omsnoerband. Gebruik bij deze manier van manueel omsnoeren PP-, Polyester-, of Staalband.

Omsnoeringsbanden bestellen voor 15:00 = Vandaag verzonden!

Heb je alle informatie kunnen vinden die je zocht over onze omsnoeringsbanden en sta je op het punt om deze te bestellen met de bijbehorende accessoires? Dan willen wij je alvast bedanken voor het bestellen op onze website! Alle orders die doordeweeks voor 15:00 besteld worden handelen wij zo snel mogelijk af, zodat het dezelfde dag nog mee kan met een van onze vervoerders. Al onze verpakkingsmaterialen worden gratis verzonden!

Wij van Verpakgigant staan voor de hoogste kwaliteit producten en de beste service. Wij vinden het belangrijk dat alle klanten blij zijn met hun producten. Als je dus nog vragen hebt of graag meer informatie wenst over een bepaald product, twijfel dan niet om contact op te nemen!

072 202 91 79 Open chat