Hoekprofielen

Hoekprofielen voor pallets

Vanaf 31 cent
Vanaf 31 cent
Vanaf 0,58 euro

Vaak beschadigen de hoeken van de dozen op een pallet. Deze worden namelijk goed ingesnoerd waardoor de banden in de dozen snijden. Door gebruik te maken van hoekprofielen voorkom je dat je lading beschadigd raakt hierdoor. Hoekprofielen worden ook wel hoekbeschermers of hoeklijnen genoemd en dienen er dus voor om beschadigingen aan dozen te voorkomen. Op het eerste gezicht lijkt het niet erg als je dozen beschadigd raken, het gaat immers om de inhoud. Zolang de inhoud niet beschadigd is er weinig aan de hand. Tenminste, dat zou je zeggen. Toch is het erg belangrijk om kartonnen hoekprofielen te gebruiken om de beschadiging aan de dozen te voorkomen. Doordat er in de dozen gaten en scheuren ontstaan, worden de dozen minder stevig. Ook door de gaten worden ze kwetsbaar. En daarmee ook de inhoud van de dozen. Ze kunnen gemakkelijker open scheuren waarnaar er toch iets kan gebeuren met de inhoud. Om dit te voorkomen raden wij aan om kartonnen hoekprofielen te gebruiken. De hoekprofielen die wij in ons assortiment hebben, bieden een uitstekende bescherming tijdens transport. Ze zijn gemaakt van stevig karton en kunnen wel tegen een stootje. Behalve voor deze handige hoekprofielen, kun je ook voor omsnoeringsmaterialen, gripzakjes, autolock dozen en stevige kartonnen verzenddozen bij ons terecht. Maar als specialist op het gebied van verzendmaterialen kun je natuurlijk in onze uitgebreide webshop voor alles terecht op het gebied van verzendingen. Is iets niet helemaal duidelijk of vind je niet direct datgene waarnaar jij op zoek bent? Neem dan gerust eens contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden graag al jouw vragen met betrekking tot onze verzendmaterialen.

Hoe gebruik je kartonnen hoekprofielen?

Kartonnen hoekprofielen zijn ideaal voor palletverzendingen die ingesnoerd zijn met speciale banden. Maar ook voor verhuizingen zijn ze zeer geschikt. Onze kartonnen hoekprofielen worden dan ook regelmatig gekocht door mensen die binnenkort gaan verhuizen en op zoek zijn naar iets om meubels te beschermen. Voor verhuizingen raden wij altijd noppenfolie, schuimfolie en hoekprofielen aan. Schuimfolie voorkomt onder andere krassen op gevoelige ondergronden. Denk hierbij aan het scherm van je televisie bijvoorbeeld. Een laag schuimfolie voorkomt dat er krassen op ontstaan. In de noppenfolie wikkel je alles dat breekbaar is. Glazen, vazen, borden, noem maar op. De kartonnen hoekprofielen zijn ideaal voor onder andere spiegels, deuren, tafelbladen en kasten. Door de vorm van het kartonnen hoekprofiel zijn ze gemakkelijk voor verschillende voorwerpen te gebruiken. Ook kunnen ze horizontaal en verticaal gebruikt worden. Je schuift de hoekprofielen gemakkelijk en snel om de randen van bijvoorbeeld je spiegel. Doe dit op zo veel mogelijk plekken zodat de spiegel zo goed mogelijk beschermd is. Maar met name de hoeken verdienen extra aandacht omdat deze het meest kwetsbaar zijn. De hoekprofielen van de Verpakgigant zijn van erg stevige kwaliteit. We bieden ze ook aan in verschillende maten. Zo is er altijd wel een kartonnen hoekprofiel dat perfect bij jouw lading past.

De voordelen van het gebruik van een kartonnen hoekprofiel

Eigenlijk hebben we al verschillende voordelen van de kartonnen hoekprofiel benoemd. Ze zijn ideaal voor palletladingen die ingesnoerd worden, maar ook tijdens een verhuizing komen ze van pas. Graag gaan we toch wat dieper in op deze voordelen, want hoekprofielen zijn nog niet bij iedereen bekend, maar kunnen een wereld van verschil maken. Zoals we eerder aangaven worden kartonnen hoekprofielen veelvuldig gebruikt bij palletladingen. Om te voorkomen dat de lading op je pallet verschuift, kun je wikkelfolie of omsnoeringsmaterialen, zoals sluitzegels, gebruiken. Door één van deze materialen om de dozen op je pallet heen te draaien, voorkom je dat de dozen los staan en kunnen verschuiven tijdens transport. Omsnoeringsmaterialen zorgen voor veel stevigheid en deze manier van ladingen stabiliseren geniet de voorkeur bij veel mensen. Het enige nadeel van het gebruik van deze stevige snoeren is dat ze niet alleen stevig zijn, maar ook bijzonder scherp. De randen snijden daardoor in het karton van je lading. Hierdoor ontstaan scheuren en andere beschadigingen aan de dozen. Vervolgens ontstaan er al snel openingen en daarmee wordt de inhoud van je lading kwetsbaar. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van hoekprofielen. Deze zet je tussen de dozen en de omsnoeringsband. Tevens biedt dit een extra stevigheid aan de palletlading omdat de hoekprofielen de producten met elkaar verbindt. Hoeken zijn altijd extra kwetsbaar tijdens transport. Of het nu gaat over een verzending van een pallet of het verhuizen van meubels. Hoeken zijn altijd de eerste die een beschadiging oplopen. Daarom is het belangrijk om de een extra bescherming mee te geven. Dit doe je door gebruik te maken van een kartonnen hoekprofiel. Het voorkomt dus het insnijden van de dozen door de banden waarmee het ingesnoerd is. Maar ook beschermd het de hoeken van je meubels tijdens een verhuizing. Een voordeel van het gebruiken van kartonnen hoekprofielen is dat karton duurzaam is en gerecycled kan worden. Onze hoekprofielen kunnen wel tegen een stootje. Daarnaast zijn ze flexibel, schokabsorberend, vormvast, licht en stabiel en worden ze plano geleverd zodat jij ze zelf vorm kunt geven.

Altijd gratis verzending bij de Verpakgigant

Ben je op zoek naar goede kwaliteit kartonnen hoekprofielen? Dan zit je bij de Verpakgigant goed! Behalve dat ze van zeer goede kwaliteit zijn, bieden wij de hoekprofielen aan tegen een scherpe prijs. Hoe meer je in één bestelling koopt, hoe mee korting we je kunnen geven. Wij versturen al onze producten altijd gratis met PostNL, DPD of GLS. De hoekprofielen komen in een pakket van 50 stuks, zo heb je er altijd genoeg. Heb je nog vragen over de hoekprofielen, de levering of de betaling? Of heb je vragen over één van onze andere producten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze vriendelijke medewerkers van de klantenservice. Zij helpen je graag verder!