Past dit in een brievenbus? Wij denken van wel!

brievenbus post

Je hebt er hoogstwaarschijnlijk al vaak overheen gekeken, maar het brievenbuspakket heeft meer teweeg gebracht dan je in eerste instantie zou denken. Het is veruit de goedkoopste verzendoptie voor kleine ondernemingen en helpt veel bedrijven om van de grond te komen. Met een maximum gewicht van twee kilogram en de afmetingen van een platgedrukte schoenendoos zijn de mogelijkheden niet eindeloos. Maar wie creatief is, kan ook in zijn onderneming een plekje vinden voor deze goedkope verzendmethode. Wij nemen je mee in een paar vindingrijke logistieke oplossingen die gebruik maken van een brievenbuspakket, zodat ook jij met je bedrijf kan besparen op verscheidene kosten!

Vers gebak gemakkelijk aan huis met een brievenbuspakket

Vroeger ondenkbaar, nu bijzonder hip! Voedselbezorging per post komst steeds vaker voor en wij begrijpen wel waarom. Brievenbuspakketten worden sneller geleverd dan standaardpakketten en kunnen in principe altijd bezorgd worden. Geen boze buren meer die talloze pakketjes voor jou moeten aannemen. Dankzij de snelle doorlooptijd van een brievenbuspakket zijn er bijzonder veel opties op het gebied van verse etenswaren, die per post bezorgd kunnen worden. Veruit de populairste is de brievenbusbezorging van gebak. Zo bieden veel webshops huisgemaakte brownies, koekjes of platte taarten aan. Vanwege het feit dat deze producten doorgaans niet gekoeld bewaard hoeven te worden, is er geen sprake van kwaliteitsverlies én krijg je vrijstelling van een hoop ingrijpende vereisten. De voedselwarenautoriteit is namelijk zeer streng op het gebied van verzending van etenswaren. Voor bakkers op zoek naar klantverbreding of voor enthousiaste amateur patissiers past dit gemakkelijk in een brievenbus. Een uitgesproken kans dus om jouw bakkunsten aan Nederland te laten zien!

Kamerversiering door de bus

Een ander populair verzendproduct zijn bloemen. En hoewel er helaas geen meterslange zonnebloemen door de brievenbus passen, is het gros wel te verzenden middels een brievenbuspakket. Door een zelf samengesteld boeket naast elkaar te verpakken, zal jij je nog verbazen over de hoeveelheid bloemen er verzonden kunnen worden. Tegenwoordig zijn er overigens zelfs in de kleinste pakketjes een hoop slimme oplossingen voor watertoevoer, zodat jouw bloemen vers aan huis geleverd kunnen worden. Een makkelijker alternatief is echter het verzenden van droogbloemen. Aangezien de lengte van deze bloemen vaak kleiner is dan hun verse aanhanger past ook dit in een brievenbus en er is meer om uit te kiezen. Een bijkomend voordeel is dat je geen enkele rekening hoeft te houden met bewatering, dit is immers niet nodig. Combineer de droogbloemen met kleine platte houders en biedt zodoende een totaalpakket kamerversiering aan.

brievenbuspakket

De opkomst van de kledingwijzer

In de wedstrijd online shoppen zit Nederland in de top 5 landen binnen de Europese unie. Maar liefst drie kwart van de bevolking shopt via het internet. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot en zeker niet bij kledingbestellingen. Zo gaat 40% van alle kledingorders gewoon weer retour naar de webshop en dit vaak nog gratis ook. Voor klanten een luxe, voor webshops een uitdaging. Het komt echter steeds vaker voor dat webshops een kledingwijzer aanbieden. Hierbij dien je je lengte, gewicht en postuur in te vullen. Aan de hand van deze informatie en voorgaande bestellingen berekent de kledingwijzer jouw ideale maat. Hierdoor kunnen bestellingen in meerdere maten enorm slinken, waardoor heel veel orders opeens wel in een brievenbuspakket passen. Dit is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar de klant krijgt zijn order ook nog eens sneller. Minder retourzendingen draagt daarbuiten bij aan een schoner milieu. Een win-win-winsituatie, toch?

Een onverwacht cadeau

Een veelgebruikt doel voor brievenbuspakketjes is als onverwacht cadeau. Doordat ze niet bij de buren hoeven worden afgeleverd en de verzendkosten minimaal zijn, loont deze transportoptie zich perfect voor een goedbedoeld geschenk. Gepersonaliseerde bedrukking van het brievenbuspakket maakt de beleving vervolgens helemaal compleet.

Voor de boekenwurmen

Het merendeel van de online gekochte boeken wordt bezorgd in normale verzenddozen of boekverpakkingen. De brievenbusdoos heeft een dikte van maximaal 3,2 centimeter, waardoor deze helaas niet geschikt is voor ieder boek. Om vervolgens uit dit gegeven te concluderen dat boeken niet geschikt zijn voor een brievenbuspakket is echter te voorbarig en een veelvoorkomende denkfout. Zo zijn er tal van minder dikke boeken die wel degelijk in een brievenbuspakket passen. Door hier onderscheid in te maken vergroot je het aantal handelingen voor verzending, maar kun je de kosten ook drastisch verlagen. Een gemakkelijke berekening, die ook jouw webshop zou moeten maken. Want dankzij het brievenbuspakket past ook dit in een brievenbus.

Marketing kansen met een brievenbuspakket

Niet alleen de lage verzendkosten zijn een voordeel van brievenbuspakketjes. De aanschafprijs is ook nog eens vele malen goedkoper dan normale verzenddozen. Dit biedt kans voor uitgesproken marketingmogelijkheden. Zo is de bedrukking van een brievenbuspakket helemaal geen dure klus. Brievenbuspakketten die bij jouw huisstijl passen, verbeteren je zichtbaarheid en zorgen ervoor dat je onthouden wordt. Een ludieke verpakking kan er zelfs voor zorgen dat jij zomaar op social media verschijnt! Van gratis reclame houden we allemaal, toch?

Een voordelig brievenbustarief, professionele uitstraling en ontelbare bedrukkingopties. Een brievenbuspakket biedt onwijs veel kansen voor beginnende én gevestigde webshops. Bij Verpakgigant koop je daarom de goedkoopste verpakkingsmaterialen van hoge kwaliteit voor de laagste prijs. Je betaalt geen verzendkosten en bestellingen voor 15:00 worden morgen bezorgd!