Bescherm- & Opvulmateriaal

Bescherm & Opvulmateriaal

Heb je kwetsbare producten te verzenden? Dan is het erg belangrijk op beschermmateriaal of opvulmateriaal te gebruiken tijdens de verzending. Wij hebben verschillende soorten opvulmateriaal in ons assortiment om jouw zendingen optimaal te beschermen tegen schade.

Wij helpen je graag verder!

Wil je graag weten welk bescherm- of Opvulmateriaal het beste bij jouw zendingen past? Of wil je het in grotere aantallen afnemen?

Offerte Contact

Noppenfolie

Ben je van plan om kwetsbare producten te verpakken en te verzenden? Bekijk dan onze noppenfolie.

Bekijk Categorie

Vulchips

Wil je jouw zendingen op een gemakkelijke en snelle manier extra bescherming bieden? Dan zijn de vulchips de ideale oplossing voor jou!

Bekijk Categorie

Papieren Bescherming

Ons Papieren Bescherming op rol is ideaal opvulmateriaal om stoten op te vangen tijdens transport. 

Bekijk Categorie

Wikkelfolie

Verzend je veel pallets op een dag? Maak dan gebruik van onze wikkelfolie waarmee jij deze gemakkelijk kan beschermen. 

Bekijk Categorie

Schuimkussens

Met de Instapak Quick RT schuimkussens kan je allerlei verschillende, kwetsbare producten beschermen.

Bekijk Categorie

Schuimfolie

Zoek je naar bescherming voor al jouw zendingen? Onze schuimfolie kan alle  kwetsbare materialen beschermen omdat de folie krasbestendig en schokabsorberend is.

Bekijk Categorie

Luchtkussenzakjes

Met de Luchtkussenzakjes kan je erg snel en efficiënt je dozen opvullen.

Bekijk Categorie

Omsnoeringsband

Werk je in een magazijn of in de transport met pallets met daarop gestapelde goederen en/of verpakkingen? Bekijk dan onze omsnoeringsbanden.

Bekijk Categorie

Sluitzegels

Sluit met onze sluitzegels gemakkelijk jouw omsnoeringsbanden af. 

Bekijk Categorie

Gespen

Sluit met onze gespen gemakkelijk jouw omsnoeringsbanden af

Bekijk Categorie

Palletbescherming

Verstuur je veel palletzendingen en wil je deze extra bescherming bieden? Hiervoor is de palletbescherming van Verpakgigant.nl ideaal geschikt.

Bekijk Categorie

Omsnoeringsmachines

Onze omsnoeringsmachine is de ideale oplossing voor het omsnoeren van karton of voor het bundelen van producten.  

Bekijk Categorie

Haspelwagens

Werk je veel met omsnoeringsbanden? Dan is het gebruik van een haspelwagen voor een omsnoeringsband erg handig.

Bekijk Categorie
Noppenfolie
Vulchips
Opvulpapier
Instapak Quick RT
Wikkelfolie
Schuimfolie
Luchtkussen Zakjes
Omsnoerings Materialen

Opvulmateriaal beschermt jouw zendingen

Opvulmateriaal is erg belangrijk om te gebruiken als je items gaat verzenden. Het beschermt je item namelijk tegen stoten die het onderweg zal krijgen te verduren. Wij hebben verschillende soorten van opvulmateriaal in ons assortiment om jouw zendingen optimaal te beschermen tegen schade. Verzend jij (regelmatig) kwetsbare voorwerpen zoals bijvoorbeeld glazen? Dan is het erg belangrijk dan je je zending goed en stevig inpakt met opvulmateriaal de verpakking verder opvult. Een voorbeeld van goedkoop opvulmateriaal is noppenfolie, ook wel bubbeltjesplastic genoemd. Deze folie kun je tevens gebruiken om je voorwerp mee in te wikkelen. Tijdens het verzenden van de producten hebben de verpakkingen vaak veel te verduren wat er eventueel voor kan zorgen dat jouw producten schade oplopen.

Behalve dit inwikkelen van producten die je gaat verzenden, is het ook aan te raden om de lege gedeeltes van jouw dozen op te vullen. Dit doe je met opvulmateriaal. Opvulmateriaal kan van alles zijn, maar het belangrijkste is dat het licht van gewicht is. Je wilt namelijk niet dat extra moet betalen voor je verzending omdat het opvulmateriaal je doos verzwaard. Vul je de dozen niet op? Dan kan de doos eventueel doorzakken en beschadigd jouw verzending alsnog. Bij de Verpakgigant hebben we verschillende soorten van opvulmateriaal. Graag leggen we ze allemaal kort uit. Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met ons klantenservice. Zij helpen je graag verder en helpen je met een keuze voor het juiste opvulmateriaal voor jouw verzending.

Noppenfolie – ideaal als inwikkel- en opvulmateriaal

Noppenfolie is één van de meest bruikbare verpakkingsmaterialen dat ooit is gemaakt. Nopjesfolie is gemakkelijk in gebruik en beschermt producten ontzettend goed. Producten worden beschermd en met de bijbehorende verpakkingstape wordt alles stevig vastgezet. Deze transparante en elastische kunststof verpakkingsmateriaal bestaat uit belletjes lucht in halve bollen in de folie. Deze bubbeltjes vormen een beschermende laag dat jouw producten veilig houdt. Naast onze normale rollen noppenfolie verkopen wij ook biologische rollen noppenfolie. Hierdoor kan jij je zendingen goed beschermen en ook nog een milieubewust bezig zijn! Maar noppenfolie is ook ideaal als opvulmateriaal. Wikkel eerst je product in de noppenfolie en vul je lege holtes met folie dat nog over is. Maak hier proppen van en duw ze goed tegen de zijkanten. De folie vangt alle stoten op die je pakket te verduren krijgt tijdens transport.

Opvulmateriaal chips

Opvulmateriaal chips kan in elke verzenddoos gebruikt worden als bescherming voor het product. Opvulchips wordt vaak in grote hoeveelheden gebruikt, door de kleine afmetingen van de chips en de flexibiliteit daarvan vormt dit materiaal zich naar het product. Ook is er geen ruimte meer over voor de inhoud om te schuiven, schudden of op andere wijze schade te ontvangen. Opvulchips werkt dus als beschermmateriaal tijdens transport. Daarnaast bestaat de opvulchips voor 99,6% uit lucht en zijn ze gemaakt van 100% gerecycled polystyreen. Opvulchips bestaat dus vrijwel helemaal uit lucht. Dit maakt het uitstekend opvulmateriaal! Zoals we al eerder aangaven is dit erg belangrijk voor opvulmateriaal. Opvulmateriaal is extra gewicht dat je aan een verzenddoos toevoegt, waardoor de doos zwaarder wordt. Dit kan weer gevolgen hebben voor de verzendkosten. Kies dus voor opvulmateriaal chips dat licht van gewicht is. En als er één soort opvulmateriaal licht van gewicht is, dan is het wel opvulchips.

Opvulmateriaal van schuim

Onze schuimfolie is opvulmateriaal van schuim en kan al jouw kwetsbare materialen beschermen omdat de folie elastisch, krasbestendig en schokabsorberend is. Daarnaast bestaat de schuimfolie van Verpakgigant.nl uit polyethyleen schuim van kleine gesloten cellen. Het product heeft een aantal gunstige eigenschappen, de folie is licht, flexibel en daarnaast schuurt het ook niet op kwetsbare oppervlakten. Oplosmiddelen, brandstoffen, oliën en andere chemicaliën zijn geen partij voor de folie, het is bestendig tegen al deze middelen. Opvulmateriaal van schuim wordt ook vaak gebruikt voor het beschermen van kwetsbare oppervlaktes zoals bijvoorbeeld het scherm van een televisie. Door er een laag schuimfolie overheen te leggen, bescherm je het scherm.

Opvulmateriaal van papier

De rollen Natronkraft papier van Verpakgigant.nl is kraftpapier van een bruine kleur. Dit opvulmateriaal van papier is gemaakt uit zuivere en lange vezels, wat dit een van de beste soorten verpakkingspapier maakt. De lange vezels maakt het kraftpapier erg sterk en geeft dit product meteen een hele hoge scheur- en doorsteekweerstand. Door de sterkte van dit verpakkingspapier kan je jouw producten uitermate goed beschermen tegen schade tijdens de verzending. Doordat ons natronkraft papier is gemaakt van lange houtvezels is dit product natuurlijk milieuvriendelijk. Het natronkraft papier is ten eerste recyclebaar maar daarnaast is het natuurlijk ook herbruikbaar. Het papier is ook ideaal als opvulmateriaal. Wil je het gebruiken als opvulmateriaal van papier? Maak dan proppen van het papier en duw het in de lege holtes van de verzenddoos. Je hebt het goed genoeg gevuld als je item in de doos niet meer kan verschuiven. Ook natronkraft papier is licht van gewicht en kan daardoor uitstekend dienen als opvulmateriaal.

Enkelzijdig Golkarton op rol

Met deze enkelzijdige golfkarton op rol kan je al jouw producten op een veilige en duurzame manier verpakken. Het enkelzijdige golfkarton is geschikt als oppervlaktebescherming, tussenlegvel en als onderlegger. Daarnaast is dit product makkelijk te gebruiken en is het ook nog eens recyclebaar! Dit zorgt ervoor dat de rol enkelzijdig golfkarton een ideale prijs-/kwaliteitsverhouding heeft.

Opvulmateriaal kopen bij de Verpakgigant

Opvulmateriaal kopen doe je natuurlijk bij de Verpakgigant. Deze worden snel bezorgd via bijvoorbeeld PostNL of DPD. Wij bieden goedkoop opvulmateriaal van uitstekende kwaliteit. Je hebt zojuist alle voordelen van opvulmateriaal kunnen lezen. Ieder opvulmateriaal heeft weer zijn eigen voordelen. De één is extreem licht van gewicht terwijl de ander uitstekende bescherming biedt tegen stoten onderweg. Welk opvulmateriaal je ook kiest, wij hebben het in ons uitgebreide assortiment. Wil je opvulmateriaal kopen maar weet je niet welk soort opvulmateriaal het meest geschikt is voor jouw verzending? Neem dan eens contact op met onze klantenservice. Zij geven je graag advies en helpen je met het maken van een keuze.