Producten > Opvulmateriaal

Opvulmateriaal

Opvulmateriaal is essentieel wanneer je jouw producten veilig wilt versturen. Op Verpakgigant vind je de beste opvulmaterialen tegen de scherpste prijzen. Topmerken als Flo-pak en InPack®, altijd zonder verzendkosten!

Bekijk ook onze milieuvriendelijke opvulmaterialen. Deze zijn vaak ook nog eens het scherpst geprijsd, zoals onze gerecyclede noppenfolie of gerecycled opvulpapier. Lees verder

Bekijk producten Open chat
Opvulchips

Waarom moet je opvulmateriaal gebruiken?

In de meeste gevallen zijn de producten die je verzend kleiner dan de doos zelf, waardoor er veel ruimte om het product overblijft. Wanneer je in dit geval geen opvulmateriaal gebruikt bestaat er een kans op schade. Wanneer je wel opvulmateriaal gebruikt loop je veel minder risico tijdens de verzending:

  • Opvulmateriaal werkt schokabsorberend, tijdens de verzending worden de meest voorkomende schokken en stoten opgevangen.
  • De doos kan niet meer inzakken wanneer de vervoerder een andere zending op jouw verzenddos plaatst.
  • Verzend je meerdere producten in één verzenddoos? Dan zorgt het vulmateriaal ervoor dat de producten niet tegen elkaar aanstoten tijdens het verzendproces.

Wij vinden het gebruiksgemak en het milieuvriendelijke aspect van de opvulmaterialen erg belangrijk. Daarom hebben wij onze opvulmaterialen zorgvuldig geselecteerd en bieden wij veel van de milieuvriendelijke varianten, zoals de gerecyclede noppenfolie goedkoper aan dan de standaard variant!  Hieronder lees je meer over onze milieuvriendelijke opvulmaterialen!

Milieuvriendelijke opvulmaterialen

Jouw producten beschermen tegen schade kan je natuurlijk het beste doen met milieuvriendelijk opvulmateriaal. Voor onze standaard vulmaterialen zoals bijvoorbeeld de luchtkussenfolie, opvulchips en opvulpapier hebben wij een grote selectie milieuvriendelijke alternatieven. De milieuvriendelijke rollen noppenfolie bestaan uit 100% gerecycled plastic, die na het gebruik ook weer recyclebaar is. Onze rollen gerecyclede noppenfolie zijn de voordeligste in de markt, ze zijn al te bestellen vanaf €17,50 per stuk!

Een ander milieuvriendelijk opvulmateriaal zijn de Flo-Pak Opvulchips Bio. Dit bioplastic is gemaakt van mais en aardappelzetmeel, daarom is het 100% biologisch afbreekbaar. Een stuk milieuvriendelijker dan regulier piepschuim, want dat is niet gemakkelijk te recyclen. Deze biologische afbreekbare opvulchips zijn niet minder sterk dan de standaard variant, ze hebben een zeer groot schokabsorberend vermogen.

Papieren Opvulmateriaal

Een andere milieuvriendelijke variant is ons papieren opvulmateriaal. Het opvulmateriaal bieden wij aan in verschillende varianten:

  • Rollen Enkelzijdig Golfkarton
  • Rollen Natronkraft Papier
  • Inpack® Opvulpapier

Papieren opvulmateriaal is ook nog eens een snelle oplossing om jouw pakketten op te vullen. Wanneer je het papier of golfkarton goed plaatst kan je erg makkelijk middelgrote ruimtes opvullen en jouw producten goed fixeren.

Het enkelzijdige golfkarton is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en het is na gebruik ook nog recyclebaar. Het golfkarton kan je onder andere gebruiken als oppervlaktebescherming, als tussenlegvel en als onderlegger. Door het lichte grams gewicht voeg je niet veel extra gewicht toe aan het pakket en bespaar je dus alsnog op de verzendkosten.

Papieren vulmateriaal is een milieuvriendelijkere oplossing ten opzichte van standaard noppenfolie, schuimfolie of standaard opvulchips. Een dispenserdoos met Inpack® opvulpapier bestel je al vanaf €15,40 per stuk!

Goedkoop Opvulmateriaal bestel je op Verpakgigant!

Wil je jouw opvulmateriaal in grotere aantallen bestellen? Dan profiteer je op Verpakgigant van voordelige staffelkortingen. Staat het aantal dat je wil bestellen niet aangegeven op de product pagina? Dan stellen wij graag een offerte voor je op! Vraag hier je offerte aan.

Kan je niet vinden wat je zoekt of heb je een andere vraag voor ons? Stuur ons dan een berichtje in de chat of via onze contactpagina!

 

Veel gestelde vragen

Je kiest het opvulmateriaal op basis van hetgeen je wilt verpakken en verzenden. Heb je slechts heel kleine ruimtes op te vullen? Dan zijn opvulchips misschien het best passende opvulmateriaal voor jou. Heb je grotere ruimtes op de vullen en wil je jouw producten goed fixeren? Dan is opvulpapier of golfkarton vaak het juiste opvulmateriaal. Wanneer het nodig is om een grote schokbestendigheid te creëren, zoals bij elektronica, dan kan het zijn dat een schuimkussen het beste opvulmateriaal is. 

Leuk dat je het vraagt! Wij kwamen erachter dat we de afname van gerecyclede materialen konden vergroten door dit goedkoper aan te bieden dan de standaard variant. Wij willen namelijk graag een rol spelen in de verduurzaming van de verpakkingsindustrie en dat kunnen wij dus op deze manier doen.

Jazeker, dat kan! Zowel noppenfolie als opvulchips kan je goed gebruiken op je woning te isoleren. Wanneer je noppenfolie in een aantal lagen aanbrengt en zorgt dat er ruimte tussen de lagen zit, creëer je een goed isolerende laag. Lees meer over isoleren met noppenfolie

Opvulchips zijn erg geschikt voor het isoleren van kruipruimtes. Hier kom de doorgaans moeilijk bij, dus dan is het erg makkelijk om de opvulchips vanuit de zak in de kruipruimte te gieten.

072 202 91 79 Open chat

Resultaat 1–24 van de 40 resultaten wordt getoond