Producten > Verzenddozen > Brievenbusdozen

Brievenbusdoosjes

Wil je iets kleins versturen, maar is een normale envelop hiervoor niet geschikt omdat deze niet stevig genoeg is? Bestel dan onze brievenbusdozen! Het zijn namelijk zeer stevige verzenddoosjes die gemakkelijk door de brievenbus passen. Lees verder

Bekijk producten Open chat
Brievenbuspakket

De meest bestelde brievenbusdozen

Waarvoor gebruik je brievenbusdoosjes?

Een brievenbusdoos is vooral geschikt voor het verzenden van kleinere artikelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sieraden, documenten, medicijnen, speelgoed, kleine elektronica of kledingstukken. 

Met een brievenbus verzenddoos biedt je jouw producten extra bescherming, omdat de doos is gemaakt van stevig E-golf karton. Door de golfdikte van 1,5 mm behoudt deze verpakking zijn vorm en zijn jouw producten beter beschermd tijdens het verzendproces.

Wanneer je breekbare producten wilt verzenden met een brievenbusdoos, is het verstandig om eerst het product in een laag noppenfolie in te pakken. Breekbare producten kun je ook goed verzenden in luchtkussen enveloppen, maar wanneer je het inpakt in een brievenbusdoos komt het net even wat professioneler over. 

Een brievenbusdoos in combinatie met noppenfolie geeft ook een betere bescherming dan een luchtkussen envelop.

Wat zijn de voordelen van een brievenbusdoos?

Een van de grote voordelen van een brievenbusdoos is dat je flink kan besparen op jouw verzendkosten, omdat de brievenbusdoosjes een lager verzendtarief hebben dan normale pakketten. 

Daarnaast voorkom je problemen met de bezorging, omdat de klant niet voor ontvangst thuis hoeft te blijven. Dit levert een grote klanttevredenheid op, daarmee vergroot je de kans op herhaal bestellingen.

Je bespaart met een brievenbusdoos ook een hoop karton, wanneer je dit vergelijkt met een kleine vouwdoos of postdoos. Het komt vaak voor dat er kleine producten in een veel te grote doos worden verzonden. Dat is niet alleen zonde van de onnodig gebruikte grondstoffen, maar het kan dus ook de bezorging lastiger maken en voor een slechte klantbeleving zorgen. 

Welke maten brievenbusdoosjes zijn er?

Op Verpakgigant.nl bieden wij een breed assortiment aan en vind je daarom onze eigen merk brievenbusdozen terug in verschillende formaten en uitvoeringen. We hebben de formaten van A6 t/m A4+

Brievenbusdoos met zijklep of bovenklep, welke neem je?

Over het algemeen is een brievenbusdoos met een bovenklep het meest voordelig in aanschaf. Dit model kan je al vanaf €0,09 per stuk bestellen en is te verkrijgen in alle formaten. Deze doos is voordeliger, omdat deze zelf in elkaar gezet moet worden. Deze doos kies je dus als je voor de voordeligste aankoopprijs wilt kiezen.

Een brievenbusdoosje met zijklep heeft een iets hogere prijs, omdat deze doos klaar voor gebruik is wanneer deze bij je aankomt. Je hoeft ze namelijk niet in elkaar te vouwen, wat bij de brievenbusdozen met bovenklep wel het geval is. Deze doos kies je dus als snel kunnen inpakken voor jou belangrijk is.

Je kunt in een brievenbusdoos met bovenklep jouw product wel mooier presenteren, indien dit belangrijk is voor hetgeen je verstuurd. Dat zou een reden kunnen zijn om voor deze doos te kiezen. Zeker wanneer je een bedrukte brievenbusdoos neemt, kan je hiermee echt een goede indruk maken.

Bruine en witte brievenbusdozen

Het verschil tussen een bruine en een witte brievenbusdoos zit hem niet alleen in de kleur, maar vooral ook de milieuvriendelijkheid.

Het karton van een witte brievenbusdoos is gebleekt met chloor. Dat ziet er in de ogen van velen mooier uit, maar het levert extra milieubelasting op.

Een bruine brievenbusdoos is gemaakt van ongebleekt karton, deze doos is daarom milieuvriendelijker dan de witte. 

Eigen merk brievenbusdoosjes

De brievenbusdoosjes van Verpakgigant zijn van ons eigen merk Inpack® verpakkingsmaterialen

Wij maken topkwaliteit met zeer scherpe prijzen. We kiezen voor de meest milieuvriendelijke productiemethodes, zoals voor onze brievenbusdoos met bovenklep zonder extra sluitlip. Het weglaten van de extra sluitlip scheelt flink in de grondstoffen, dat is én goed voor het milieu én goed voor jouw portemonnee. Je koopt hem al vanaf 9 cent per stuk!

Volgens ons eigen onderzoek zijn we dus ook de aanbieder met de voordeligste brievenbusdoosjes!

Brievenbusdozen bedrukken

Je kunt bij ons ook jouw brievenbusdoosjes laten bedrukken. Hiermee kan je jouw pakket persoonlijker maken! Door onze jarenlange ervaring op dit gebied, kunnen wij je uitstekend helpen bij het opstellen van het ontwerp.

Wil je meer weten over het bedrukken van jouw dozen? Onze specialisten beantwoorden graag al jouw vragen! Dus neem gerust eens contact op, wij helpen je graag verder!

→ brievenbusdozen bedrukken

Veel gestelde vragen

De goedkoopste brievenbusdoos is de bovenklep brievenbusdoos zonder sluitlip. Deze is op A6 formaat al verkrijgbaar vanaf slechts 9 cent. Hij sluit eigenlijk net zo goed als de brievenbusdoos met sluitlip en bij grotere aantallen scheelt dit toch 10% in prijs t.o.v. de doos met sluitlip

Ja, zeker wanneer je het vergelijkt met een grotere verzenddoos. Het komt gewoon te vaak voor dat een klein product of onder in een te grote doos wordt verstuurd. In dit geval is een brievenbusdoos een veel milieuvriendelijkere keuze. 

Jazeker, vooral met een brievenbusdoos met zijklep kan je snel inpakken. Je steekt het product en via de zijkant erin, daarna kan je de doos dichtmaken met de sluitlip.

072 202 91 79 Open chat

Toont alle 19 resultaten