Producten > Verzenddozen

Verzenddozen

Op Verpakgigant vind je een breed assortiment verzenddozen van topkwaliteit met zeer scherpe prijzen. Veel van onze dozen zijn van ons eigen merk Inpack®, daarmee ben je verzekerd van de best vindbare prijs/kwaliteit verhouding. 

Gebruik onze handige dozenzoeker om een passende verzenddoos te vinden, of vraag een doos op maat aan.  Lees verder

Bekijk producten Open chat
brievenbusdoos

Wat kan je verzenden met verzenddozen?

Een verzenddoos is perfect om te gebruiken als je kleine tot grote producten op een veilige manier wilt verzenden. We hebben voor ieder product wel een passende verzenddoos en bieden deze aan in verschillende soorten. 

Hieronder staat welke verzenddoos het beste past bij het type product of bij het type verzending dat je wilt doen.

Welk type verzenddoos past bij mijn verzending?

Weet je niet exact welk formaat verzendoos je nodig hebt? Gebruik dan onze dozenzoeker. Je kunt daarnaast ook een doos op maat aanvragen, of contact met ons opnemen voor een verpakkingsadvies. Onze adviseurs helpen je erg graag mee!

Hoe gebruik je een verzenddoos?

Onze verzenddozen zijn gemakkelijk op te bergen, maar ook gemakkelijk op te zetten. Alle verzenddozen worden plat geleverd, dus zijn makkelijk op te slaan.

Het opzetten van de doos verschilt per type doos. Een autolockdoos of een post doos hebben een automatische bodem die sluit wanneer je de doos opent. Een vouwdoos vouw je eerst open en daarna vouw je de bodem dicht. De bodem moet je nog zelf vastplakken met zelfklevende verpakkingstape.

Je stopt daarna het product in de doos en vult de lege ruimtes op met bijvoorbeeld opvulpapier, of met opvulchips. Dit doe je om ervoor de zorgen dat het product niet verschuift binnen de doos en deze ook beschermd is tegen eventuele stoten van buitenaf.

Daarna vouw je de doos dicht en plak je de bovenkant dicht met verpakkingstape. Bij een autolockdoos is dit niet nodig, want de klep heeft een eigen plakstrik. Een postdoos heeft ook een klep die vanzelf sluit, maar hier is het wel aan te raden om de klep dicht te plakken met een mooie plakker of sticker.

Sneller inpakken met een Autolockdoos

Wil je sneller kunnen inpakken? Dat kan met een autolock doos. Wanneer je deze opvouwt sluit de bodem zich automatisch. Je hoeft hem alleen iets aan te duwen en kan dan gelijk jouw product in de doos plaatsen. Dat scheelt veel tijd ten opzichte van een vouwdoos. Ook maak je deze doos snel en veilig dicht met de gemakkelijke plakstrip. Een Autolockdoos wordt daarom ook nog wel Speedbox genoemd, want het verpakken gaat erg snel. Hiermee kan je flink op je arbeidstijd besparen!

Verzenddozen voor de brievenbus

Past jouw product door de brievenbus, maar wil je het wel veilig en sterk verzenden? Gebruik dan een brievenbusdoos. Met dit type verzenddoos kan je goed besparen op jouw verzendkosten vanwege het voordelige brievenbustarief.

Het is ook voor de ontvanger een stuk betere keuze dan een reguliere verzenddoos, want hij/zij hoeft niet thuis te blijven om de zending in ontvangst te nemen. Je bespaart hiermee ook onnodige grondstoffen, want het is toch zonde wanneer jouw normale verzenddoos eigenlijk veel te groot is voor het product?

Postdozen voor mooie presentatie

Een postdoos is een speciaal type verzenddoos met een bovenklep. Wanneer je deze doos goed opvult kun je jouw product er mooi inleggen. Omdat jouw klant de doos aan de bovenkant openmaakt levert dat een mooie presentatie op voor jouw klanten.

Postdozen hebben een luxe uitstraling van zichzelf, maar je kunt dit nog groter maken ze een eigen bedrukking te geven.

Vul je verzenddoos met opvulmateriaal

Wil je er echt zeker van zijn dat er niets kan gebeuren met de inhoud van jouw pakket? Maak dan gebruik van opvulmateriaal! Jouw product zal vrijwel nooit exact in de verzenddoos passen. Zodra je het product in de verzenddoos legt, zul je er lege ruimtes omheen zien.

Hierdoor kan het product gaan verschuiven en tegen de randen van de doos botsen als je deze lege ruimtes niet opvult. Deze botsingen tegen de zijkant van de verzenddoos zorgen ervoor dat je product kan beschadigen. Dit kun je heel gemakkelijk voorkomen door gebruik te maken van opvulmateriaal zoals opvulchips, opvulpapier of golfkarton.

Verzenddozen bedrukken

Bij Verpakgigant geven we je dus ook de mogelijkheid om jouw verzenddozen uniek te maken. Je kan bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo, je merk of een volledig eigen bedrukking aan jouw verzenddozen geven. 

Hiermee krijg je niet alleen een professionele uitstraling, maar jouw zendingen kunnen ook echt indruk maken bij jouw klanten. Wat voor bedrijf je ook hebt, wij helpen je graag om jouw verzendmateriaal persoonlijk en uniek te maken. Wil je indruk maken op jouw klanten?

Vraag dan een offerte aan voor bedrukte verzenddozen!

Bestel jouw verzenddozen op Verpakgigant.

Wil je topkwaliteit verzenddozen bestellen tegen de scherpste prijzen? Heb je advies nodig over welke verzenddoos je nodig hebt? Verpakgigant is expert op dit gebied en wij jou graag met de keuze voor de passende verzendmaterialen.

Ook vertellen we je met wat je allemaal nodig hebt om je product veilig te verzenden. Dus heb je een vraag over onze verzendverpakkingen? Neem dan contact op! Wij helpen je graag verder!

 

Veel gestelde vragen

Voor een doos met een bodem op A3 formaat kan je kiezen tussen een A3 formaat postdoos of voor een van de vele vouwdozen. Gebruik hiervoor onze dozenzoeker en vul de afmetingen in. Je vindt dan gelijk de selectie van passende verzenddozen.

Jazeker! Wanneer je een verzenddoos van 100% gerecycled karton zoekt kan je het beste kiezen voor een enkelgolf vouwdoos. Deze is gemaakt van Testliner karton en dit is de meest milieuvriendelijke verzenddoos die je kunt vinden

Jazeker, wij hebben ook verzenddozen op maat. Als je het formaat doos dat je zoekt niet kunt vinden met onze dozenzoeker, dan kan je een aanvraag doen voor een doos op maat

072 202 91 79 Open chat

Resultaat 1–24 van de 57 resultaten wordt getoond