Verzenddozen

Verzenddozen

Op Verpakgigant vind je een breed assortiment verzenddozen van topkwaliteit met zeer scherpe prijzen. Veel van onze verzenddozen zijn van ons eigen merk Inpack®, daarmee ben je verzekerd van de best vindbare prijs/kwaliteit verhouding. 

Gebruik onze handige dozenzoeker om een passende verzenddoos te vinden, of vraag een doos op maat aan.  Lees verder

Bekijk producten Stel een vraag
brievenbusdoos

Wat kan je verzenden met verzenddozen?

Een verzenddoos is perfect om te gebruiken als je kleine tot grote producten op een veilige manier wilt verzenden. We hebben voor ieder product wel een passende verzenddoos en bieden deze aan in verschillende soorten. 

Welk type verzenddoos past bij mijn verzending?

 • Wil je jouw product in veilig versturen met de brievenbuspost? Kies dan voor een brievenbusdoos.
 • Wil je snel een product kunnen versturen? Kies dan voor een autolock doos, of een Postdoos
 • Wil je middelgrote, relatief lichte producten versturen? Kies dan een enkelgolf vouwdoos
 • Wil je gemiddeld zware producten veilig versturen? Kies dan een dubbelgolf vouwdoos
 • Wil je zware producten veilig versturen? Kies dan de driedubbelgolf vouwdoos.
 • Wil je indruk maken op jouw klanten? Kies dan voor een doos met eigen bedrukking.

Weet je niet exact welk formaat verzendoos je nodig hebt? Gebruik dan onze dozenzoeker. Je kunt daarnaast ook een doos op maat aanvragen, of contact met ons opnemen voor een verpakkingsadvies. Onze adviseurs helpen je erg graag mee!

Eigenschappen van onze verzenddozen

De belangrijkste eigenschappen van onze verzenddozen en verzendverpakkingen zijn:

 • De kartonnen verzenddozen worden plat geleverd en zijn daardoor makkelijk op te vouwen.
 • Ze hebben een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. (Staffelkorting bij grotere bestellingen!)
 • Zijn gemaakt van gedeeltelijk of geheel gemaakt van gerecycled karton.
 • Alle verzenddozen hebben modulaire afmetingen, afgestemd op het formaat van de pallet
 • Je kunt jouw verzenddozen ook een eigen bedrukking geven

Onze verzenddozen zijn in vele formaten te bestellen. De kleinste is 150 x 110 x 100 mm (dit is een brievenbusdoos) en de grootste verzenddoos is 1200 x 800 x 850 mm.

Hoe gebruik je een verzenddoos

Onze verzenddozen zijn gemakkelijk op te bergen, maar ook gemakkelijk op te zetten. Alle verzenddozen worden plat geleverd, dus zijn makkelijk op te slaan.

Het opzetten van de doos verschilt per type doos. Een vouwdoos vouw je eerst open en daarna vouw je de bodem dicht. De bodem moet je nog zelf vastplakken met zelfklevende verpakkingstape. Je stopt daarna het product in de doos en vult de lege ruimtes op met bijvoorbeeld opvulpapier, of met opvulchips. Dit doe je om ervoor de zorgen dat het product niet verschuift binnen de doos en deze ook beschermd is tegen eventuele stoten van buitenaf. Daarna vouw je de doos dicht en plak je de bovenkant dicht met verpakkingstape.

Sneller inpakken met een Autolockdoos

Wil je sneller kunnen inpakken? Dat kan met een autolock doos. Wanneer je deze opvouwt sluit de bodem zich automatisch. Je hoeft hem alleen iets aan te duwen en kan dan gelijk jouw product in de doos plaatsen. Dat scheelt veel tijd ten opzichte van een vouwdoos. Ook maak je deze doos snel en veilig dicht met de gemakkelijke plakstrip. Een Autolockdoos wordt daarom ook nog wel Speedbox genoemd, want het verpakken gaat erg snel. Hiermee kan je flink op je arbeidstijd besparen!

Verzenddozen voor de brievenbus

Past jouw product door de brievenbus, maar wil je het wel veilig en sterk verzenden? Gebruik dan een brievenbusdoos. Met dit type verzenddoos kan je goed besparen op jouw verzendkosten vanwege het voordelige brievenbustarief. Het is ook voor de ontvanger een stuk betere keuze dan een reguliere verzenddoos, want hij/zij hoeft niet thuis te blijven om de zending in ontvangst te nemen. Je bespaart hiermee ook onnodige grondstoffen, want het is toch zonde wanneer jouw normale verzenddoos eigenlijk veel te groot is voor het product?

Vul je verzenddoos met opvulmateriaal

Wil je er echt zeker van zijn dat er niets kan gebeuren met de inhoud van jouw pakket? Maak dan gebruik van opvulmateriaal! Jouw product zal vrijwel nooit exact in de verzenddoos passen. Zodra je het product in de verzenddoos legt, zul je er lege ruimtes omheen zien. Nu kan het product gaan verschuiven en tegen de randen van de doos botsen als je deze lege ruimtes niet opvult. Deze botsingen tegen de zijkant van de verzenddoos zorgen ervoor dat je product kan beschadigen. Dit kun je heel gemakkelijk voorkomen door gebruik te maken van opvulmateriaal als opvulchips, opvulpapier en golfkarton.

Het gebruik van deze opvulmaterialen is heel simpel. Je pakt de opvulchips en vult snel en gemakkelijk alle lege ruimtes om je product heen. Je hebt er genoeg in gedaan indien je product niet meer kan verschuiven in de verzenddoos. Opvulchips is zeer licht van gewicht en zal de verzend dozen niet tot nauwelijks zwaarder maken.

Ook opvulpapier en golfkarton zijn heel eenvoudig in gebruik. Scheur een stuk af van het papier of karton op rol en maak er een prop van. De proppen duw je in de lege ruimtes rondom je product. Ook hier geldt weer dat je product niet meer mag verschuiven in de verzenddoos. Pas als het niet meer verschuift, heb je genoeg opvulmateriaal gebruikt. 

Bestel jouw verzenddozen zonder verzendkosten

Wij maken gebruik van PostNL om vrijwel al onze producten te verzenden. Hierdoor is het mogelijk om producten die vóór 15:00 uur besteld worden dezelfde dag nog te verzenden! (Afhankelijk van de bestelhoeveelheid.) Er worden, dankzij deze samenwerking, ook geen bestelkosten voor de verzend dozen in rekening gebracht voor bestellingen die in Nederland en België geleverd dienen te worden. 

Verzenddozen bedrukken

Bij Verpakgigant geven we je dus ook de mogelijkheid om jouw verzenddozen uniek te maken. Je kan bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo, je merk of een volledig eigen bedrukking aan jouw verzenddozen geven. 

Hiermee krijg je niet alleen een professionele uitstraling, maar jouw zendingen kunnen ook echt indruk maken bij jouw klanten. Wat voor bedrijf je ook hebt, wij helpen je graag om jouw verzendmateriaal persoonlijk en uniek te maken. Wil je indruk maken op jouw klanten? Vraag dan een offerte aan voor bedrukte verzenddozen!

Groothandel voor verzenddozen

Wil je topkwaliteit verzenddozen bestellen tegen de scherpste prijzen? Heb je advies nodig over welke verzenddoos je nodig hebt? Verpakgigant is expert op dit gebied en wij jou graag met de keuze voor de passende verzendmaterialen.

Ook vertellen we je met wat je allemaal nodig hebt om je product veilig te verzenden. Dus heb je een vraag over onze verzendverpakkingen? Neem dan contact op! Wij helpen je graag verder!

 

Veel gestelde vragen

Voor een doos met een bodem op A3 formaat kan je kiezen tussen een A3 formaat postdoos of voor een van de vele vouwdozen. Gebruik hiervoor onze dozenzoeker en vul de afmetingen in. Je vindt dan gelijk de selectie van passende verzenddozen.

Jazeker! Wanneer je een verzenddoos van 100% gerecycled karton zoekt kan je het beste kiezen voor een enkelgolf vouwdoos. Deze is gemaakt van Testliner karton en dit is de meest milieuvriendelijke verzenddoos die je kunt vinden

Jazeker, wij hebben ook verzenddozen op maat. Als je het formaat doos dat je zoekt niet kunt vinden met onze dozenzoeker, dan kan je een aanvraag doen voor een doos op maat

072 202 91 79 Open chat

Resultaat 1–12 van de 210 resultaten wordt getoond

Verzenddozen

Een verzenddoos is perfect om te gebruiken als je grote producten op een veilige manier bij de ontvanger aan wilt laten komen. Onze verzend dozen zijn ideaal om de grotere producten in te verzenden. Deze stevige dozen zijn in verschillende formaten te verkrijgen. De verzenddoos is makkelijk in gebruik en kan compact opgeborgen worden. Met name in combinatie met opvulmateriaal is de verzenddoos zeer geschikt om (breekbare) items mee te versturen. Wij van de Verpakgigant zijn dé specialist op het gebied van verzendmaterialen. In onze uitgebreide webshop vind je talloze producten op het gebied van verzenden. Eigenlijk alles dat je nodig hebt!

Wij hebben dus niet alleen verzenddozen in ons assortiment, maar ook het eerder genoemde opvulmateriaal. Wil je kleinere producten versturen? Bekijk dan eens ons assortiment luchtkussen enveloppen of brievenbusdozen. Daarnaast bieden wij ook onder andere noppenfolie, gripzakken, omsnoeringsmaterialen, verzendzakken en tape aan. Je ziet het! Alles wat je nodig hebt om je pakketje veilig te verzenden. Wil jij ook (grote) producten veilig verzenden? Dan is de verzenddoos van Verpakgigant.nl de ideale oplossing. Natuurlijk staat wij ook voor je klaar indien je nog vragen hebt over onze verzendmaterialen. Onze vriendelijke klantenservice beantwoord graag al jouw vragen op dit gebied. Dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op indien er iets niet helemaal duidelijk is.

Eigenschappen van de verzenddozen

De belangrijkste eigenschappen van onze verschillende soorten verzenddozen en verzendverpakkingen zijn:

 • De kartonnen verzenddozen worden plat geleverd en zijn daardoor makkelijk op te vouwen.
 • Ze hebben een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. (Staffelkorting bij grotere bestellingen!)
 • Zijn gemaakt van milieuvriendelijk karton.
 • Ze hebben modulaire afmetingen, afgestemd op het formaat van de pallet
 • Een autolock bodem, zeer handig en tijdbesparend.

Onze verzenddoos is in meerdere maten te verkrijgen. De kleinste is 150 x 110 x 100 mm (brievenbus pakket) en de grootste verzenddoos is 430 x 300 x 300. De dozen zijn ook verkrijgbaar is verschillende golfsoorten, zoals bijvoorbeeld een enkel golf. Als je op zoek bent naar de meest voordelige verzenddoos raden wij dus een doos aan met een enkele golf. En als je zwaardere producten wilt verzenden, raden wij een doos aan met een dubbele golf.

Het gebruiken van deze verzend doos

Onze verzend doos is gemakkelijk op te bergen, maar ook gemakkelijk op te zetten. De Amerikaanse vouwdozen worden plat geleverd. Het opslaan van de dozen is daarom prima te doen en het neemt nauwelijks plek in. Zodra je een verzend doos wil gaan gebruiken, vouw je de doos open en vouw je de sluitkleppen dicht. De bodem van de doos sluit je met behulp van zelfklevende verpakkingstape. Een ideale aanvulling voor onze verzenddozen zijn de opvulchips en het verpakkingsfolie. Zo verstuur jij je bestelling nog veiliger!

Vul je verzenddoos met opvulmateriaal

We benoemden het eerder al even: opvulmateriaal. Wil je er echt zeker van zijn dat er niets kan gebeuren met de inhoud van je pakketje? Maak dan altijd gebruik van opvulmateriaal! Je product zal vrijwel nooit exact in de verzenddoos passen. Zodra je je product in de verzend doos legt, zul je lege ruimtes eromheen zien. Je product zal dus gaan verschuiven en tegen de randen van de doos botsen als je deze lege ruimtes niet opvult. Deze botsingen tegen de zijkant van de verzenddoos zorgen ervoor dat je product kan beschadigen. Dit kun je heel gemakkelijk voorkomen door gebruik te maken van opvulmateriaal als opvulchips en golfkarton. Het gebruik van deze opvulmaterialen is heel simpel.

Je pakt de opvulchips en vult snel en gemakkelijk alle lege ruimtes om je product heen. Je hebt er genoeg in gedaan indien je product niet meer kan verschuiven in de verzenddoos. Opvulchips is zeer licht van gewicht en zal de verzend dozen niet tot nauwelijks zwaarder maken. Ook golfkarton is heel eenvoudig in gebruik. Scheur een stuk af van het karton op rol en maak er een prop van. De proppen duw je in de lege ruimtes rondom je product. Ook hier geldt weer dat je product niet meer mag verschuiven in de verzenddoos. Pas als het niet meer verschuift, heb je genoeg opvulmateriaal gebruikt. Is de doos helemaal gevuld? Plak de verzend dozen dan dicht met tape. Bij de Verpakgigant kun je ook tape laten bedrukken met je eigen bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap! Zo maak je je verzendding nóg persoonlijker!

Geen verzendkosten en een veilige bestelling

Wij maken gebruik van PostNL om vrijwel al onze producten te verzenden. Hierdoor is het mogelijk om producten die vóór 15:00 uur besteld worden dezelfde dag nog te verzenden! (Afhankelijk van de bestelhoeveelheid.) Er worden, dankzij deze samenwerking, ook geen bestelkosten voor de verzend dozen in rekening gebracht voor bestellingen die in Nederland en België geleverd dienen te worden. De enige uitzondering is bij een palletzending. Is de volume van de bestelling zo groot dat er een pallet aan te pas komt? Dan maken we meestal gebruik van een ander bezorgbedrijf.

Andere verzendmogelijkheden

Is de verzend doos iets te groot? Dan zou een brievenbusdoos een betere oplossing kunnen zijn. Verzend je producten die breekbaar zijn? Misschien is een luchtkussenenvelop dan een betere oplossing! Soms is het lastig om de juiste verzendmaterialen voor jouw producten te vinden. Bekijk daarom eens ons ruime assortiment op onze webshop. Gelukkig heb je te maken met een expert op dit gebied en helpen wij jou graag met je keuze voor de perfecte verzendmaterialen. Ook vertellen we je met wat je allemaal nodig hebt om je product veilig te verzenden. Dus heb je een vraag over onze verzendverpakkingen? Weet je bijvoorbeeld niet zeker welke verzenddoos het meest geschikt is in jouw geval? Neem dan vooral contact op! Wij helpen je graag verder!