Toont alle 3 resultaten

Pallets

(Euro)Pallets kom je vooral tegen in de transport en logistiek. Plaats je bijvoorbeeld een bestelling met een groot aantal Amerikaanse Verzenddozen? Dan ontvang je dit ook op een stevige EPAL europallet. Europallets met een EPAL keurmerk zijn dé standaard in de logistieke wereld, daarmee zijn het dus de meest bekende en de meest gebruikte pallets van Europa.  Lees verder

Pallets Icon

Europallets bestellen?

(Euro)Pallets kom je vooral tegen in de transport en logistiek. Plaats je bijvoorbeeld een bestelling met een groot aantal Amerikaanse Verzenddozen? Dan ontvang je dit ook op een stevige EPAL europallet. Europallets met een EPAL keurmerk zijn dé standaard in de logistieke wereld, daarmee zijn het dus de meest bekende en de meest gebruikte pallets van Europa. De europallets die worden aangeboden op Verpakgigant.nl zijn gebruikt, hierdoor zijn deze iets donkerder gekleurd. Maar aan welke specificaties kan je nu een EPAL Europallet herkennen? Dat leggen wij je graag uit aan de hand van een aantal vragen.

Wat zijn de afmetingen van europallets?

EPAL is een afkorting voor European Pallet Association. Deze partij heeft bepaalde eisen vastgesteld waaraan de pallets moeten voldoen. Een Europallet kan de naam Europallet pas dragen wanneer deze voldoet aan de eisen van EPAL. EPAL stelt dus niet alleen de eisen op, maar bewaakt deze ook. Daarnaast mogen alleen bedrijven met een licentie, uitgegeven door EPAL, deze pallets produceren of repareren. Deze partij is dus geen zelf geen producent.

De European Pallet Association heeft bepaalde formaten vastgesteld, zodat er internationaal gewerkt kan worden met uniforme maten. Maar hoe groot is een europallet? Het formaat is 80 cm breed bij 120 cm lang en 14,4 cm hoog. Doordat de afmetingen altijd hetzelfde zijn kunnen de pallets gemakkelijk verplaatst worden met een pompwagen of heftruck.

Wat weegt een Europallet?

Zoals eerder aangegeven is een europallet te herkennen aan veel verschillende aspecten. Waaronder natuurlijk ook het gewicht. Het gewicht van een lege standaard europallet betreft ca. 25 kg. Dit gewicht wordt onder andere bepaald door de constructie van de pallet, wat bestaat uit een bovendek van 5 bovenplanken, 9 klossen en 3 onderplanken. Door deze sterke constructie kan je de pallets belasten tot ongeveer 1500 kg.

Maar waar kan je een europallet nog meer aan herkennen? Hieronder zetten we alles voor je op een rijtje:

  • Het EPAL-logo op de klos links
  • Het EPAL/EUR logo op de klos rechts
  • Standaard spijkers
  • Afgeschuinde hoeken
  • Het gewicht van 25 kg
  • De afmetingen van 120 cm x 80 cm 14,4 cm

Onze europallets kunnen ook voor hele andere doeleinden worden gebruikt dan alleen voor de transport. Voor het maken van meubels, zoals bijvoorbeeld een bankje, bed of tafel zijn de pallets ook geschikt. Wij raden je aan om voor deze werkzaamheden nieuwere pallets te gebruiken. Deze kan je altijd vrijblijvend bij ons aanvragen via dit contactformulier.

Collomoduul- en Palletdozen

Wil je producten in verschillende dozen verzenden en deze vervolgens op een pallet plaatsen? Dan raden wij je aan om collomoduuldozen, of ook wel palletdozen genoemd, te gebruiken. De formaten van deze dozen zijn dusdanig geoptimaliseerd zodat ze precies op een pallet gestapeld kunnen worden. Afgeleid van de grondmaat 60 x 40 cm passen de dozen via verschillende stapelwijzen altijd op de EPAL Europallet (80 x 120 cm).

Door de geoptimaliseerde dozen passen deze altijd op het grondvlak en verminder je hierdoor gemakkelijk en snel de transportkosten. Palletdozen bieden wij aan met een enkele en een dubbele golf, alle dozen vind je terug in deze categorie!

Voordelige Europallets bestel je op Verpakgigant!

Europallets bestel je altijd voordelig

072 202 91 79 Open chat