Producten > Enveloppen > Luchtkussen enveloppen

Luchtkussen Enveloppen

Wil je top kwaliteit luchtkussenenveloppen bestellen met knalprijzen? Dan ben je op Verpakgigant op het goede adres! Een luchtkussen envelop beschermt jouw producten tegen schade en vocht tijdens het verzendproces. Deze topkwaliteit luchtkussenenvelop bestel je al vanaf €0,04 per stuk! Lees verder

Bekijk producten Open chat
Luchtkussen Enveloppen

Wat kan je verzenden met Luchtkussen enveloppen?

Met luchtkussenenveloppen kan je een grote variatie producten versturen, zoals bijvoorbeeld telefoonhoesjes, sieraden of kabels. Het product moet niet te groot zijn en niet te hoog of dik.

Het maximale formaat product dat je in een luchtkussenenvelop kan versturen is ongeveer 32 x 42 cm. Wil je dat het product door de brievenbus kan? Dan mag de totale omvang van de envelop niet groter zijn dan 38 x 26,5 x 3,2 cm. 

C/13 luchtkussen enveloppen 150 x 215

Verzend je een product van waarde of een product dat relatief kwetsbaar is? Neem dan gerust een luchtkussenenvelop. Door de noppenfolie aan de binnenkant krijgen de producten bescherming tegen vocht en stoten, dat lukt niet met een gewone envelop. 

In een luchtkussen envelop zijn jouw zendingen ook minder diefstalgevoelig. Niemand kan er namelijk ongezien iets uithalen, want wanneer je een bubbel envelop opent, kan deze niet meer worden gesloten. Erg handig! 

De verschillende formaten Luchtkussenenveloppen

Bij Verpakgigant vind je 4 soorten en 12 formaten luchtkussen enveloppen. Elke bubbelenvelop heeft een handige plakstrip waardoor deze gemakkelijk te sluiten zijn. In dit overzicht vind je de 12 formaten met de bijbehorende specificaties:

Formaat

Binnenmaat

Buitenmaat

Gewicht per envelop

Verpakkingseenheid

A/11 Luchtkussenenvelop

100 x 165 mm

120 x 175 mm

7 gram

200 stuks per doos, 14400 per pallet

B/12 Luchtkussenenvelop

120 x 215 mm

140 x 230 mm

9 gram

200 stuks per doos, 9600 per pallet

C/13 Luchtkussenenvelop

150 x 215 mm

170 x 230 mm

11 gram

100 stuks per doos, 7800 per pallet

CD/21 Luchtkussenenvelop

180 x 165 mm

200 x 175 mm

10 gram

200 stuks per doos, 8800 per pallet

D/14 Luchtkussenenvelop

180 x 265 mm

200 x 275 mm

17 gram

100 stuks per doos, 5400 per pallet

E/15 Luchtkussenenvelop

220 x 260 mm

240 x 275 mm

22 gram

100 stuks per doos, 4800 per pallet

F/16 Luchtkussenenvelop

220 x 340 mm

240 x 350 mm

25 gram

100 stuks per doos, 3600 per pallet

G/17 Luchtkussenenvelop

230 x 340 mm

250 x 350 mm

26 gram

100 stuks per doos, 3600 per pallet

H/18 Luchtkussenenvelop

270 x 360 mm

295 x 370 mm

33 gram

100 stuks per doos, 2800 per pallet

I/19 Luchtkussenenvelop

300 x 445 mm

320 x 455 mm

36 gram

50 stuks per doos, 1400 per pallet

K/20 Luchtkussenenvelop

350 x 470 mm

370 x 480 mm

48 gram

50 stuks per doos, 1400 per pallet

 

Verdeling in A-maatgeving

Er zijn ook veel mensen die zoeken op de A-formaten wanneer ze een luchtkussen envelop zoeken. Speciaal voor hen hebben wij een verdeling op A-formaat gemaakt

Ideaal voor brievenbuszendingen

Maak je gebruik van brievenbuszendingen? Dan zijn de enveloppen met luchtkussenfolie geschikt voor jou. Onze formaten A/11, B/12, C/13, CD/21, D/14, E/15, F/16 en G/17 luchtkussen enveloppen kan je dus gewoon via brievenbuspost verzenden. Hierdoor kan je fijn besparen op jouw verzendkosten.

De formaten H/18, I/19 en K/20 enveloppen kunnen worden verzonden via de reguliere pakketzendingen.

Elk formaat luchtkussen envelop bestaat uit een sterke kwaliteit kraftpapier met noppenfolie. Hierdoor kan je dus met een gerust gevoel platte producten zoals bijvoorbeeld een smartphone oplader verzenden. Wil je graag advies ontvangen over welk formaat bubbelenvelop het beste bij jouw zendingen past? Dat kan via de onderstaande button.

Luchtkussen Envelop of Bubbel Envelop?

Is het nou luchtkussen envelop, bubbel envelop, of luchtkussenenvelop? Volgens het online woordenboek is luchtkussenenvelop de juiste spelling. Over de spelling van bubbel envelop of bubbelenvelop is er niets te vinden online. Maar deze en meerdere varianten worden gebruikt voor de envelop met luchtkussenfolie aan de binnenkant. Wij gebruiken voor de goede leesbaarheid ook verschillende varianten. 

Waarom zou je producten in luchtkussenenveloppen versturen?

 • Jouw producten zijn goed beschermd. De luchtkussenfolie is erg schokbestendig, dus dit vangt de meeste klappen op.  
 • Je bespaart veel tijd op jouw klantenservice. Omdat de meeste luchtkussen enveloppen door de brievenbus kunnen, kan je meestal binnen 24 uur leveren. 
 • Je bespaart veel tijd met inpakken. Je kan het product makkelijk in de luchtkussenenvelop steken en door de plakstrip kan deze snel worden dichtgemaakt.
 • Je bespaart op jouw verzendkosten. Omdat jouw zending met de brievenbuspost mee kan, ben je voordeliger uit dan met een verzenddoos.

Wat zijn de eigenschappen van een luchtkussenenvelop?

De belangrijkste eigenschap van de bubbelenvelop is dat deze jouw zendingen beschermen tegen beschadigingen en vocht. Een luchtkussenenvelop heeft aan de binnenzijde een laag bubbeltjesfolie. Dankzij deze laag kunnen producten beter tegen een stootje kunnen, want de luchtkussens vangen namelijk de klappen op. 

De belangrijkste eigenschappen zijn:

 • Ze bestaan uit wit en sterk kraftpapier: 80g/m2;
 • Zijn voorzien van een handige plakstrip;
 • Beschermen tegen beschadigingen en vocht;
 • Garanderen een veilige verzending;
 • Besparen jou verzendkosten vanwege brievenbustarief;

Luchtkussenenveloppen zijn ook gemakkelijk te recyclen. Dit kan je doen in een aantal kleine stappen, die je ook kunt zien op de achterzijde van de envelop. Trek de noppenfolie uit het papieren deel van de envelop. De binnenzijde die je bij het PMD afval en de envelop bij het papier.

Wat voor soorten luchtkussen enveloppen zijn er?

De witte luchtkussenenvelop wordt het meest gebruikt, maar er zijn ook andere soorten. Op Verpakgigant verkopen wij ook gekleurde luchtkussen enveloppen, hiermee valt jouw zending goed op. 

Als je nog meer wilt opvallen, dan kan je jouw luchtkussen enveloppen bedrukken, hierover vind je in de paragraaf hieronder meer.

Met Port Betaald Luchtkussen Enveloppen kan je veel tijd besparen tijdens jouw verzendproces. Je hoeft namelijk de enveloppen niet meer te frankeren. Frankeren lijkt maar een kleine handeling, maar wanneer je veel zendingen verwerkt kan je hiermee fors tijd besparen.  

Als laatste hebben we ook papieren luchtkussen enveloppen. Dit is een meer milieuvriendelijke variant, want deze zijn gemaakt van 100% gerecycled papier.

Bedrukte Luchtkussen Enveloppen bestellen

Bij Verpakgigant geven we je dus ook de mogelijkheid om jouw eigen draai te geven aan jouw luchtkussenenveloppen. Je kan bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo, je merk of een volledig unieke bedrukking aan jouw bubbelenveloppen geven. 

Bedrukte Luchtkussen Enveloppen

Hiermee krijg je niet alleen een professionele uitstraling, maar jouw zendingen kunnen ook echt indruk maken bij jouw klanten. Wat voor bedrijf je ook hebt, wij helpen je graag om jouw verzendmateriaal persoonlijk en uniek te maken. Wil je indruk maken op jouw klanten?

Vraag dan een offerte aan voor bedrukte luchtkussen enveloppen!

Andere soorten brievenbuszendingen

Luchtkussenenveloppen zijn niet het enige verzendmateriaal dat door de brievenbus kan. Als je liever nog meer stevigheid wilt hebben, kan je ook kiezen voor een brievenbusdoos. Wij van Verpakgigant hebben ons eigen merk brievenbusdozen, genaamd InPack®. Deze brievenbusdozen zijn na Luchtkussenenveloppen onze meest voordelige verzendverpakkingen. Ze zijn voordelig in aanschaf, ook erg tijdbesparend en ook hiermee bespaar je op jouw verzendkosten vanwege het brievenbustarief.

Voor zendingen die wel goed beschermd moeten worden, maar die op zichzelf wel tegen een stootje kunnen, hebben we ook kartonnen enveloppen. Deze hebben een erg sterke buitenkant die krassen en dergelijke voorkomt.

Wil je jouw producten zonder plastic versturen? Dan kan je kiezen voor onze papieren honingraat enveloppen. De enveloppen hebben aan de binnenkant een honingraat die een flinke druk van buitenaf kan verwerken, daardoor is dit type envelop ook erg stootvast.  

Welke luchtkussen envelop past bij jouw zending?

Zoals je misschien al hierboven hebt gelezen, hebben wij 12 maten luchtkussenenveloppen (bekijk tabel). Maar welke maat heb je nou nodig voor jouw zending? We geven je in de Veel Gestelde Vragen een korte richtlijn gebaseerd op een aantal standaard formaten.

Filmar Luchtkussen Enveloppen

Op Verpakgigant vind je luchtkussenenveloppen van het merk Filmar. Filmar biedt enveloppen van zeer hoge kwaliteit, die je op Verpakgigant voor de scherpste prijs kan bestellen. Filmar maakt Luchtkussen Enveloppen op vele formaten, zoals DVD-Formaat en CD-Formaat. Je vindt op deze pagina alle veelgebruikte typen Filmar Luchtkussen Enveloppen.

Waarom Filmar Enveloppen bestellen?

 • Filmar Enveloppen zijn herbruikbaar en recycleerbaar
 • Een luchtkussenenvelop is schokwerend en stevig
 • De enveloppen zijn soepel, dit werkt makkelijker dan een doos
 • De bubbels zijn licht, wat scheelt in de verzendkosten

Meer over Luchtkussenenveloppen

Weet je wanneer de luchtkussen envelop is ontstaan? In 1969 produceerde de Sealed Air corporation de eerste luchtkussenenvelop en noemde deze de Bubble Wrap, een term waar nog steeds veel naar wordt gezocht door Engelstaligen. De Bubble Wrap was in een klap erg populair voor het verzenden van vele zaken, zoals ook elektronica. Tegenwoordig noemen Engelstaligen het vaak ook een Bubble Envelope

Veel gestelde vragen

Is de omvang van jouw product ongeveer A4 Formaat? Daarvoor zou je de F/16 luchtkussen envelop kunnen gebruiken. De binnenmaat is 220 x 340 mm en daar past A4-formaat prima binnen. Dit type envelop is bijvoorbeeld geschikt om tablethoezen te versturen. Heb je toch iets meer ruimte nodig? Kies dan voor de G/17 bubbelenvelop, deze heeft een binnenmaat van 230 x 340 mm.

Is de omvang van jouw product ongeveer A5 Formaat? Daarvoor zou je de C/13 luchtkussen envelop kunnen gebruiken. De binnenmaat is 150 x 215 mm, net iets groter dan A5-formaat. Heb je toch wat meer ruimte nodig? Kies dan voor de D/14 luchtkussen envelop, met een binnenmaat van 180 x 265 mm.

Is de omvang van jouw product ongeveer A6 Formaat? Daarvoor zou je de B/12 luchtkussen envelop kunnen gebruiken. De binnenmaat is 120 x 215 mm, dus A6-formaat past hier mooi binnen. De A/11 bubbelenvelop is net iets te smal voor A6 formaat.

Hoewel er nog vrij weinig CD’s worden verstuurd, draagt deze vierkante luchtkussen envelop nog steeds de naam CD/21. De binnenmaat is 180 x 165 mm en deze envelop is erg geschikt voor CD’s en andere producten met dit formaat.

Door velen nog steeds de DVD-luchtkussenenvelop genoemd, de D/14 luchtkussenenvelop dankt zijn bijnaam omdat hij in het verleden veelvuldig werd gebruikt voor het verzenden van DVD’s. De binnenmaat is 180 x 265 mm en je kan er dus onder andere DVD’s mee versturen 😉

072 202 91 79 Open chat

Resultaat 1–24 van de 33 resultaten wordt getoond