Enveloppen > Luchtkussen enveloppen

Luchtkussen Enveloppen

Met de klassieke luchtkussen enveloppen, van onder andere het merk Filmar, kan je jouw kleine tot middelgrote producten veilig verzenden. De luchtkussenenvelop van Verpakgigant.nl bestaat namelijk uit eerste kwaliteit niet-transparant, FSC-gecertificeerd papier en daarnaast uit 40% gerecycled noppenfolie. Deze folie beschermt jouw producten tegen schade en vocht tijdens het verzendproces. Deze topkwaliteit luchtkussen envelop bestel je al vanaf €0,04 per stuk! Lees verder

Bekijk producten Stel een vraag
Luchtkussen Enveloppen

Wat kan je verzenden met Luchtkussen enveloppen?

Met luchtkussenenveloppen kan je een grote variatie producten versturen, zoals bijvoorbeeld telefoonhoesjes, sieraden of kabels. Het product moet niet te groot zijn en niet te hoog of dik. Het maximale formaat product dat je in een bubbelenvelop kan versturen is ongeveer 32 x 42 cm, wanneer jouw product niet dik is. Wil je dat het product door de brievenbus kan? Dan mag de totale omvang van de bubbelenvelop niet groter zijn dan 38 x 26,5 x 3,2 cm. 

Verzend je een product van waarde of een product dat relatief kwetsbaar is? Neem dan gerust een luchtkussenenvelop. Door de luchtkussenfolie aan de binnenkant krijgen de producten bescherming tegen vocht en stoten, deze bescherming krijgt het product niet in een normale envelop. 

In een luchtkussenenvelop zijn jouw zendingen ook minder diefstalgevoelig. Niemand kan er namelijk ongezien iets uithalen, want wanneer je een bubbel envelop opent, kan deze niet meer worden gesloten. Erg handig! 

De verschillende formaten Luchtkussenenveloppen

Bij Verpakgigant vind je 4 soorten en 12 formaten luchtkussen enveloppen. Elke bubbelenvelop heeft een handige plakstrip waardoor deze gemakkelijk te sluiten zijn. In dit overzicht vind je de 12 formaten met de bijbehorende specificaties:

Formaat

Binnenmaat

Buitenmaat

Gewicht per envelop

Verpakkingseenheid

A/11 Luchtkussenenvelop

100 x 165 mm

120 x 175 mm

7 gram

200 stuks per doos, 14400 per pallet

B/12 Luchtkussenenvelop

120 x 215 mm

140 x 230 mm

9 gram

200 stuks per doos, 9600 per pallet

C/13 Luchtkussenenvelop

150 x 215 mm

170 x 230 mm

11 gram

100 stuks per doos, 7800 per pallet

CD/21 Luchtkussenenvelop

180 x 165 mm

200 x 175 mm

10 gram

200 stuks per doos, 8800 per pallet

D/14 Luchtkussenenvelop

180 x 265 mm

200 x 275 mm

17 gram

100 stuks per doos, 5400 per pallet

E/15 Luchtkussenenvelop

220 x 260 mm

240 x 275 mm

22 gram

100 stuks per doos, 4800 per pallet

F/16 Luchtkussenenvelop

220 x 340 mm

240 x 350 mm

25 gram

100 stuks per doos, 3600 per pallet

G/17 Luchtkussenenvelop

230 x 340 mm

250 x 350 mm

26 gram

100 stuks per doos, 3600 per pallet

H/18 Luchtkussenenvelop

270 x 360 mm

295 x 370 mm

33 gram

100 stuks per doos, 2800 per pallet

I/19 Luchtkussenenvelop

300 x 445 mm

320 x 455 mm

36 gram

50 stuks per doos, 1400 per pallet

K/20 Luchtkussenenvelop

350 x 470 mm

370 x 480 mm

48 gram

50 stuks per doos, 1400 per pallet

Maak je gebruik van brievenbuszendingen? Dan zijn de enveloppen met luchtkussenfolie geschikt voor jou. Onze formaten A/11, B/12, C/13, CD/21, D/14, E/15, F/16 en G/17 luchtkussen enveloppen kan je dus gewoon via brievenbuspost verzenden. Hierdoor kan je fijn besparen op jouw verzendkosten. De formaten H/18, I/19 en K/20 bubbelenveloppen kunnen worden verzonden via de reguliere pakketzendingen.

Bij Verpakgigant vind je voor alle kleine tot middelgrote producten een passend formaat luchtkussenenvelop. Zoals je kan zien in de tabel kun je de bubbelenveloppen per doos tot per pallet. Wil je een volledig pallet bestellen? Dan profiteer je van voordelige staffelkortingen. De exacte prijzen vind je gemakkelijk terug op de productpagina’s.

Elk formaat bestaat uit een sterke kwaliteit kraftpapier met noppenfolie. Hierdoor kan je dus met een gerust gevoel platte producten zoals bijvoorbeeld een smartphone oplader verzenden. Wil je graag advies ontvangen over welk formaat bubbel envelop het beste bij jouw zendingen past? Dat kan via de onderstaande button.

Luchtkussen Envelop of Bubbel Envelop?

Is het nou luchtkussen envelop, bubbel envelop, of luchtkussenenvelop? Volgens het online woordenboek is luchtkussenenvelop de juiste spelling. Over de spelling van bubbel envelop of bubbelenvelop is er niets te vinden online. Maar deze en meerdere varianten worden gebruikt voor de envelop met luchtkussenfolie aan de binnenkant. Wij gebruiken voor de goede leesbaarheid ook verschillende varianten. 

Waarom zou je producten in luchtkussenenveloppen versturen?

 • Jouw producten zijn goed beschermd. De luchtkussenfolie is erg schokbestendig, dus dit vangt de meeste klappen op.  
 • Je bespaart veel tijd op jouw klantenservice. Omdat de meeste luchtkussen enveloppen door de brievenbus kunnen, kan je meestal binnen 24 uur leveren. 
 • Je bespaart veel tijd met inpakken. Je kan het product makkelijk in de luchtkussenenvelop steken en door de plakstrip kan deze snel worden dichtgemaakt.
 • Je bespaart op jouw verzendkosten. Omdat jouw zending met de brievenbuspost mee kan, ben je voordeliger uit dan met een verzenddoos.

Wat zijn de eigenschappen van een luchtkussenenvelop?

De belangrijkste eigenschap van de bubbelenvelop is dat deze jouw zendingen beschermen tegen beschadigingen en vocht. Een luchtkussenenvelop heeft aan de binnenzijde een laag bubbeltjesfolie. Dankzij deze laag kunnen producten beter tegen een stootje kunnen, want luchtkussen vangen namelijk de klappen op. 

Een paar unieke eigenschappen van bubbelenveloppen zijn:

 • Ze bestaan uit wit en strek kraftpapier: 80g/m2;
 • Zijn voorzien van een handige plakstrip;
 • Beschermen tegen beschadigingen en vocht;
 • Garanderen een veilige verzending;
 • Besparen jou verzendkosten vanwege brievenbustarief;

Luchtkussenenveloppen zijn ook gemakkelijk te recyclen. Dit kan je doen in een aantal kleine stappen, die je ook kunt zien op de achterzijde van de envelop. Trek de noppenfolie uit het papieren deel van de envelop. De binnenzijde die je bij het PMD afval en de envelop bij het papier.

Wat voor soorten luchtkussen enveloppen zijn er?

Er zijn verschillende soorten Luchtkussenenveloppen. De meest gebruikte is de witte luchtkussenenvelop, maar er zijn ook anderen. Op Verpakgigant verkopen wij ook gekleurde bubbelenveloppen, hier valt jouw zending goed mee op. 

Als je nog meer wilt opvallen, dan kan je jouw luchtkussen enveloppen bedrukken, hierover vind je in de paragraaf hieronder meer.

Met Port Betaald Luchtkussen Enveloppen kan je veel tijd besparen tijdens jouw verzendproces. Je hoeft namelijk de enveloppen niet meer te frankeren. Frankeren lijkt maar een kleine handeling, maar wanneer je veel zendingen verwerkt kan je hiermee fors tijd besparen.  

Bedrukte Luchtkussen Enveloppen bestellen

Bij Verpakgigant geven we je dus ook de mogelijkheid om jouw eigen draai te geven aan jouw luchtkussenenveloppen. Je kan bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo, je merk of een volledig unieke bedrukking aan jouw bubbelenveloppen geven. 

Hiermee krijg je niet alleen een professionele uitstraling, maar jouw zendingen kunnen ook echt indruk maken bij jouw klanten. Wat voor bedrijf je ook hebt, wij helpen je graag om jouw verzendmateriaal persoonlijk en uniek te maken. Wil je indruk maken op jouw klanten? Vraag dan een offerte aan voor bedrukte luchtkussen enveloppen!

Andere soorten brievenbuszendingen

Luchtkussenenveloppen zijn niet het enige verzendmateriaal dat door de brievenbus kan. Als je liever nog meer stevigheid wilt hebben, kan je ook kiezen voor een brievenbusdoos. Wij van Verpakgigant hebben ons eigen merk brievenbusdozen, genaamd InPack®. Deze brievenbusdozen zijn na Luchtkussenenveloppen onze meest voordelige verzendverpakkingen. Ze zijn voordelig in aanschaf, ook erg tijdbesparend en ook hiermee bespaar je op jouw verzendkosten vanwege het brievenbustarief.

Voor zendingen die wel goed beschermd moeten worden, maar die op zichzelf wel tegen een stootje kunnen, hebben we ook kartonnen enveloppen. Deze hebben een erg sterke buitenkant die krassen en dergelijke voorkomt.

Wil je jouw producten zonder plastic versturen? Dan kan je kiezen voor onze papieren honingraat enveloppen. De enveloppen hebben aan de binnenkant een honingraat die een flinke druk van buitenaf kan verwerken, daardoor is dit type envelop ook erg stootvast.  

Welke luchtkussen envelop past bij jouw zending?

Zoals je misschien al hierboven heb gelezen, hebben wij 12 maten luchtkussenenveloppen (bekijk tabel). Maar welke maat heb je nou nodig voor jouw zending? We geven je in de Veel Gestelde Vragen een korte richtlijn gebaseerd op een aantal standaard formaten.

Filmar Luchtkussen Enveloppen

Op Verpakgigant vind je luchtkussenenveloppen van het merk Filmar. Filmar biedt enveloppen van zeer hoge kwaliteit, die je op Verpakgigant voor de scherpste prijs kan bestellen. Filmar maakt Luchtkussen Enveloppen op vele formaten, zoals DVD-Formaat en een luchtkussenenvelop van CD-Formaat. Je vindt op deze pagina alle veelgebruikte typen Filmar Luchtkussen Enveloppen.

Waarom Filmar Enveloppen bestellen?

 • Filmar Enveloppen zijn herbruikbaar en recycleerbaar
 • Een luchtkussenenvelop is schokwerend en stevig
 • De enveloppen zijn soepel, dit werkt makkelijker dan een doos
 • De bubbels zijn licht, wat scheelt in de verzendkosten

Meer over Luchtkussenenveloppen

Weet je wanneer de luchtkussen envelop is ontstaan? In 1969 produceerde de Sealed Air corporation de eerste luchtkussenenvelop en noemde deze de Bubble Wrap, een term waar nog steeds veel naar wordt gezocht door Engelstaligen. De Bubble Wrap was in een klap erg populair voor het verzenden van vele zaken, zoals ook elektronica. Tegenwoordig noemen Engelstaligen het vaak ook een Bubble Envelope

Veel gestelde vragen

Is de omvang van jouw product ongeveer A4 Formaat? Daarvoor zou je de F/16 luchtkussen envelop kunnen gebruiken. De binnenmaat is 220 x 340 mm en daar past A4-formaat prima binnen. Dit type envelop is bijvoorbeeld geschikt om tablethoezen te versturen. Heb je toch iets meer ruimte nodig? Kies dan voor de G/17 bubbelenvelop, deze heeft een binnenmaat van 230 x 340 mm.

Is de omvang van jouw product ongeveer A5 Formaat? Daarvoor zou je de C/13 luchtkussen envelop kunnen gebruiken. De binnenmaat is 150 x 215 mm, net iets groter dan A5-formaat. Heb je toch wat meer ruimte nodig? Kies dan voor de D/14 luchtkussen envelop, met een binnenmaat van 180 x 265 mm.

Is de omvang van jouw product ongeveer A6 Formaat? Daarvoor zou je de B/12 luchtkussen envelop kunnen gebruiken. De binnenmaat is 120 x 215 mm, dus A6-formaat past hier mooi binnen. De A/11 bubbelenvelop is net iets te smal voor A6 formaat.

Hoewel er nog vrij weinig CD’s worden verstuurd, draagt deze vierkante luchtkussen envelop nog steeds de naam CD/21. De binnenmaat is 180 x 165 mm en deze envelop is erg geschikt voor CD’s en andere producten met dit formaat.

Door velen nog steeds de DVD-luchtkussenenvelop genoemd, de D/14 luchtkussenenvelop dankt zijn bijnaam omdat hij in het verleden veelvuldig werd gebruikt voor het verzenden van DVD’s. De binnenmaat is 180 x 265 mm en je kan er dus onder andere DVD’s mee versturen 😉

072 202 91 79 Open chat

Resultaat 1–12 van de 32 resultaten wordt getoond

Luchtkussen enveloppen bestellen?

Met de klassieke luchtkussen enveloppen, van onder andere het merk Filmar, kan je jouw kleine tot middelgrote producten veilig verzenden. De luchtkussenenvelop van Verpakgigant.nl bestaat namelijk uit eerste kwaliteit niet-transparant, FSC-gecertificeerd papier en daarnaast uit 40% gerecycled noppenfolie. Deze folie beschermt jouw producten tegen schade en vocht tijdens het verzendproces. De kwalitatieve verzendverpakking bestel je al vanaf €0,04 per stuk!

De betreffende enveloppen vindt je op Verpakgigant.nl terug in maar liefst elf verschillende formaten. Het kleinste formaat is 100 x 165 mm en het grootste is 350 x 470 mm. Onze bundelaantallen variëren tussen 200, 100 en 50 stuks. Wil je graag advies over welk formaat het beste bij jouw zendingen past? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Welk formaat bubbeltjesenvelop heb ik nodig?

Van te voren is het vooral belangrijk om de exacte afmetingen (lengte x breedte x hoogte) van het te versturen product te weten. Hierdoor wordt het al snel inzichtelijk welk formaat envelop je nodig hebt. Al onze luchtkussen enveloppen worden plat geleverd en kunnen zich niet heel ver uitrekken. Doe je dit wel? Dan bestaat de kans dat de enveloppen uitscheuren tijdens de verzending. Hierom is het dus erg belangrijk om rekening te houden met de hoogte van jouw product. Aansluitend op dit advies, vertellen wij je om te kiezen voor een luchtkussenenvelop die minimaal 10 tot 15 mm groter is dan jouw breekbare voorwerp. Dit doe je zodat je meer ruimte overhoudt en zeker weet dat het object past in de envelop.

Het assortiment luchtkussen enveloppen op Verpakgigant.nl is erg breed, momenteel kan je namelijk uit minstens 11 verschillende formaten en diktes kiezen. Daarnaast bieden wij ook verschillende soorten bedrukking en kleuren aan. Er is daarom dus altijd wel voor iedereen een geschikte bubbeltjesenvelop te vinden. Maar welk formaat past nu het beste bij jouw zendingen? Handig om te weten is dat wij een overzicht hebben van de meest gangbare maten:

Wanneer kies je voor brievenbuspost met een luchtkussen envelop?

Voor ondernemingen is het erg interessant om gebruik te maken van brievenbuszendingen. Jouw zending mag mee met de brievenbuspost als het voldoet aan de volgende vereisten:

 • Maximale afmetingen: 38 cm x 26,5 cm x 3,2 cm.
 • Maximale gewicht: 2 kilo

Een luchtkussen envelop met daarin bijvoorbeeld een telefoonhoesje, telefoon toebehoren, sieraden of belangrijke documenten kan dus gemakkelijk door de brievenbus heen. Uit ervaringen van onze bestaande klanten weten wij welke luchtkussen enveloppen gemakkelijk door de brievenbus passen. Dit geldt voor alle formaten vanaf A/11 (100 x 165 mm) tot en met G/17 (230 x 340 mm). Let hierbij dus goed op de maximale hoogte van 3,2 cm!

Wanneer je ervoor kiest om producten met enveloppen met bubbeltjesplastic te versturen per brievenbuspost, brengt dit nog een aantal voordelen met zich mee. Ze zijn licht van gewicht en daarmee goedkoper in de verzendkosten. Daarom is het voor onze zakelijke klanten ook voordelig om te verzenden met port betaald luchtkussen enveloppen.

Ook hoeft de ontvanger, bijvoorbeeld je klant, niet thuis te blijven voor een brievenbuspost zending. Nog een van de grotere voordelen van luchtkussenenveloppen is dat producten extra beschermend zijn tegen schokken en stoten.

Goedkope bubbelenveloppen van hoge kwaliteit

De luchtenveloppen zien er vaak uit als normale enveloppen, maar aan de binnenzijde zit een beschermende laag noppenfolie. Dit bestaat uit kleine, transparante luchtbubbeltjes die zo heerlijk knappen als je ze kapot maakt. Je bent er vast en zeker bekend mee. Jouw producten worden door deze bubbeltjes in de envelop beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Producten zoals bijvoorbeeld boeken, smartphones en videogames lopen voortaan geen schade meer op tijdens de verzending. Hierdoor zijn jouw producten veel beter beschermd dan bij bijvoorbeeld een reguliere of kartonnen envelop.

Naast enkel de binnenzijde, biedt de buitenzijde ook veel bescherming. Dit omdat de buitenzijde bestaat uit sterk kraftpapier met verhoogde vezelbestendigheid kan hier gemakkelijk mee gewerkt worden. De buitenkant is namelijk gemaakt van 75 grams wit kraftpapier, wat op zichzelf weer bestaat uit 100% gerecyclede vezels. Door deze hoge kwaliteit ben je ervan verzekerd dat de bubbelenveloppen niet zomaar uitscheuren als jouw pakket in handen is van de vervoerder. Hierdoor is het ook mogelijk om gemakkelijk het afleveradres aan te duiden op de enveloppen.

Aan de zijkanten van de witte luchtkussen enveloppen vind je sterke lasnaden terug. Doordat wij dit hebben toegevoegd aan de randen van de luchtkussenenveloppen bieden deze meer stijfheid en beveiliging tegen vervorming. Hierdoor is de kans op scheuren heel veel kleiner. Dit omdat de laag noppenfolie een stevige barrière vorm tussen de inhoud en de buitenzijde van kraftpapier.

De trifix sluiting die op al onze bubbelenveloppen zit helpt bij het veilig afsluiten van de enveloppen. De speciale sluiting zorgt ervoor dat ze niet geopend kunnen worden zonder dat deze beschadigd worden. Onze luchtkussen enveloppen kunnen door de plakstrip makkelijk en snel worden dichtgemaakt.

Enveloppen met bescherming bestel je voordelig op Verpakgigant.nl!

De voordeligste luchtkussen enveloppen van de beste kwaliteit bestel je op Verpakgigant.nl. Deze zijn altijd licht van gewicht maar bieden extreem goede bescherming door de halve luchtbubbeltjes die aan de binnenkant verwerkt zijn. Door het lichte gewicht zijn ze ideaal om te gebruiken als goedkope, maar veilige verzendverpakking van jouw producten. Dit alles zorgt ervoor dat onze bubbeltjesplastic enveloppen van de hoogste kwaliteit zijn.

Als de bestelling vandaag wordt geplaatst voor 15:00 verzenden wij deze dezelfde dag nog!  Wij leveren de meest voordelige verpakkingsmaterialen, waaronder (gekleurde) luchtkussenenveloppen. Verzend je nu kleine sieraden of bijvoorbeeld grote telefoonhoesjes? Dat is geen enkel probleem, door de vele formaten is er voor elk product een oplossing.