Producten > Beschermmateriaal

Beschermmateriaal

Beschermingsmateriaal is essentieel wanneer je jouw producten veilig wilt verpakken en verzenden. Het meest bekende en gebruikte beschermmateriaal is noppenfolie. Ook schuimfolie en wikkelfolie worden veel gebruikt.

Op Verpakgigant bestel je de beste kwaliteit beschermmateriaal tegen de scherpste prijzen. Vooral onze gerecyclede noppenfolie heeft een onverslaanbare prijs!  Lees verder

Bekijk producten Open chat
Noppenfolie

De meest bestelde beschermmaterialen

Waarom moet je beschermmateriaal gebruiken?

Als je zeker wilt zijn dat jouw producten onbeschadigd aankomen is het vrijwel noodzakelijk om beschermingsmateriaal te gebruiken. Er zijn verschillende soorten beschermmateriaal die je kunt gebruiken voor verschillende toepassingen.

Welk beschermmateriaal heb ik nodig?

  • Wil je een product een schokvaste beschermlaag geven? Dan is noppenfolie het meest voor de hand liggende beschermmateriaal.
  • Wil je electronica of glaswerk versturen in een beschermlaag? Dan is schuimfolie vaak een goede optie
  • Wil je jouw dozen of producten goed fixeren? Dan is wikkelfolie vaak de beste oplossing.
  • Wil je jouw palletzending extra beschermen? Kijk dan naar onze producten voor palletbescherming
  • Wil je jouw producten een beschermlaag tegen vocht en stof geven? Neem dan krimpfolie
  • Wil je jouw producten zo milieuvriendelijk mogelijk beschermen? Kijk dan bij onze milieuvriendelijke beschermmaterialen 

Beschermmateriaal en opvulmateriaal

Opvulmateriaal is ook bedoeld voor de bescherming van jouw producten. We noemen dit echter opvulmateriaal omdat het vaak specifiek bedoeld is om dozen op te vullen. Sommige beschermmaterialen kunnen ook als opvulmateriaal gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld noppenfolie. Dit kan je gebruiken om een extra schokvaste laag binnen de doos aan te brengen.

Milieuvriendelijk beschermmateriaal

Wij bieden ook milieuvriendelijk beschermmateriaal aan, zoals bijvoorbeeld gerecyclede noppenfolie. Dit hebben we in twee varianten, nl. groene gerecyclede noppenfolie en ook lichtgrijze 30% Post Consumer Recyclede noppenfolie. Alle gerecyclede varianten bieden we goedkoper aan dan de standaard noppenfolie.

Verder is er bijvoorbeeld ook papieren noppenfolie te bestellen op Verpakgigant. Dit noppenpapier is stevig en gemaakt van 100% gerecycled kraftpapier. Het is flexibel en daarom erg goed te gebruiken als alternatief voor plastic luchtkussenfolie. 

Beschermfolie

Beschermfolie is eigenlijk de verzamelnaam voor alle typen folies die je gebruikt om jouw producten te beschermen. Er wordt door de Nederlander vaak ook nog onderscheid gemaakt in de toepassing, zoals verhuisfolie, of bijvoorbeeld verpakkingsfolie. Vaak vallen hier dezelfde typen folies onder maar iedereen noemt het anders. In veel gevallen zoeken mensen eigenlijk naar noppenfolie, maar noemen ze het verhuisfolie. 

Bescherm je producten met Natronkraft industrieel inpakpapier

Een ander veel gebruikt beschermmateriaal is Natronkraftpapier. Natronkraft is zeer geschikt voor het verzenden en verpakken van industriële producten. Dit komt omdat natronkraft een zeer sterk verpakkingsmateriaal is. Natronkraft papier is naast dat het heel sterk is ook erg soepel en scheurbestendig. Dit zorgt ervoor dat het voor bijna elke verzending geschikt is. Het is daarnaast makkelijk te gebruiken op een afrolapparaat.

Goedkoop beschermmateriaal bestellen

Op Verpakgigant bestel je beschermmateriaal met de scherpte prijzen in de markt. Vooral onze gerecyclede noppenfolie is qua prijs nagenoeg onverslaanbaar! Het is van topkwaliteit, dus de beste keus in de markt.

Maak ook gebruik van onze staffelkortingen en palletprijzen. Wil je grote aantallen bestellen? Vraag dan een offerte aan, vele ondernemers gingen je voor en zij bestellen hun beschermmaterialen tegen messcherpe prijzen met een superservice! 

 

Veel gestelde vragen

Leuk dat je het vraagt! Wij kwamen erachter dat we de afname van gerecyclede materialen konden vergroten door dit goedkoper aan te bieden dan de standaard variant. Wij willen namelijk graag een rol spelen in de verduurzaming van de verpakkingsindustrie en dat kunnen wij dus op deze manier doen.

Je kiest het beschermmateriaal op basis van hetgeen je wilt verpakken en verzenden. Wil je jouw producten een schokvaste laag geven? Daarvoor is noppenfolie erg goed geschikt. Wil je jouw producten goed fixeren, bijvoorbeeld op een pallet? Dan is wikkelfolie of krimpfolie het beschermmateriaal dat je zoekt. Wil je een pallet extra bescherming geven? Dan heb je palletbescherming nodig, zoals hoekprofielen of pallethoeden.

Als je jouw pallet of doos een vocht- en stofwerende laag wilt geven kan je het beste krimpfolie gebruiken. Omdat de folie krimpt wordt de laag eromheen praktisch luchtdicht gemaakt. Het gaat hier wel om wering tegen spatwater en vocht, waterdichtheid op diepte is een ander verhaal.

072 202 91 79 Open chat

Resultaat 1–24 van de 66 resultaten wordt getoond