Producten > Kartonnen Dozen > Amerikaanse Vouwdozen

Amerikaanse Vouwdozen

De Amerikaanse vouwdoos is een populair verpakkingsmateriaal. Deze dozen worden in 3 verschillende diktes geleverd; enkele, dubbele of driedubbele golf. Door de verschillende variaties is de vouwdoos te gebruiken voor lichte tot zware producten. 

Bij Verpakgigant bestel je topkwaliteit vouwdozen voor messcherpe prijzen! Lees verder

Bekijk producten Open chat
enkelgolf vouwdozen (Amerikaans)

Wat is een Amerikaanse vouwdoos?

Een Amerikaanse vouwdoos, ook bekend als een FEFCO 0201 doos, is een veelgebruikte verzenddoos gemaakt van golfkarton. Deze vouwdoos is erg populair in de verpakkingsindustrie en logistiek vanwege zijn stevigheid, gebruiksgemak en veelzijdigheid.

De naam "Amerikaanse vouwdoos" is ontstaan omdat dit type doos oorspronkelijk werd ontworpen en gebruikt in de Verenigde Staten. Toen deze doos werd geïntroduceerd in Nederland kreeg hij in de volksmond de naam Amerikaanse vouwdoos. 

De officiële typering van deze doos is Fefco 0201, maar wordt ook vaak de klassieke vouwdoos genoemd. Hij wordt zo genoemd omdat hij meerdere vouwen heeft.

Hoe wordt een Amerikaanse vouwdoos gemaakt?

Amerikaanse vouwdozen worden gemaakt van golfkarton, dat bekend staat om zijn stevigheid en schokabsorberende eigenschappen. Golfkarton bestaat uit één of meer lagen gegolfd papier (de golflaag) dat is gesandwicht tussen vlakke papieren lagen (de liners).

De dozen bestaan uit één enkele plaat karton die gestanst en gevouwen wordt om een doos te vormen. Ze hebben vier flappen aan zowel de boven- als onderkant die worden gevouwen en vastgezet met tape, lijm of nietjes.

Amerikaanse vouwdozen worden deels of volledig gemaakt van gerecycled karton. De golflaag is altijd gemaakt van gerecycled karton. De golflaag is bedoeld om de schokkracht te absorberen en gerecycled karton is daar zeer geschikt voor.

De buitenlaag, die liner wordt genoemd, wordt in sommige gevallen ook gemaakt van gerecycled karton. In dit geval spreken we van Testliner karton. Testliner golfkarton is sterk genoeg voor dozen die niet teveel gewicht hoeven te bevatten. Daarom wordt dit type karton alleen gebruikt voor de enkelgolf vouwdozen. 

De liner kan ook gemaakt worden van nieuwe houtvezels, dit heet Kraftliner karton. Kraftliner is extra sterk en dit wordt gebruikt voor de vouwdozen die meer gewicht moeten dragen. Dit zijn de dubbelgolf- en de driedubbelgolf vouwdozen.

 

Welke golfdiktes zijn er?

 • Enkelgolfkarton: Deze vouwdoos bestaat uit één laag gegolfd papier tussen twee liners. Dit type is licht en biedt voldoende bescherming voor lichtere en minder kwetsbare items. Enkelgolfdozen zijn ideaal voor de gemiddelde verzendingen en worden vaak gebruikt voor consumentengoederen en detailhandel.
 • Dubbelgolfkarton: Deze vouwdoos heeft twee lagen gegolfd papier gescheiden door een extra laag liner. Dit verhoogt de stevigheid en beschermende eigenschappen, waardoor deze dozen geschikt zijn voor zwaardere en breekbare producten. Dubbelgolf vouwdozen worden vaak gebruikt in de industrie, voor verhuizingen en voor het verzenden van delicate goederen.
 • Driedubbelgolfkarton: Deze vouwdoos bestaat uit drie lagen gegolfd papier, gescheiden door extra lagen liners. Dit is de sterkste en meest beschermende variant, ideaal voor zeer zware, grote of bijzonder kwetsbare items. Driedubbelgolfdozen worden vaak gebruikt voor kleine machines, bulkverzendingen en exportverpakkingen.

 

Wat zijn de voordelen van Amerikaanse Vouwdozen?

 1. Sterkte en Bescherming:

  Dankzij de verschillende golfkarton types is er voor bijna ieder product wel een passende Amerikaanse vouwdoos. Van lichte bescherming met enkelgolfkarton tot maximale stevigheid met driedubbelgolfkarton.
 2. Gebruiksgemak:

  Amerikaanse vouwdozen zijn eenvoudig op te zetten, af te sluiten en te openen. Ze worden plat geleverd om opslagruimte te besparen en kunnen snel worden gevouwen en in gebruik genomen.
 3. Veelzijdigheid:

  De dozen zijn beschikbaar in veel verschillende maten en diktes. Daarom zijn ze geschikt zijn voor een breed scala aan producten, van kleine consumentenproducten tot middelgrote industriële goederen.
 4. Milieuvriendelijk:

  Amerikaanse vouwdozen zijn deels of volledig gemaakt van gerecycled materiaal en zijn volledig recyclebaar. Hierdoor vermindert het gebruik van nieuwe grondstoffen.

Driedubbelgolf Vouwdozen

Snelle keuzehulp voor Amerikaanse vouwdozen

Je selecteert de geschikte vouwdoos op basis van het gewicht en breekbaarheid van de producten die je wilt verzenden. Wij adviseren je om jouw keuze te maken op basis van de volgende vuistregels:

 

Waarom Amerikaanse vouwdozen bij Verpakgigant bestellen?

Verpakgigant levert altijd hoge kwaliteit verpakkingsmateriaal tegen zeer scherpe prijzen, zoals onze Amerikaanse vouwdozen van 150 x 110 x 100.

We hebben ruim 400 typen Amerikaanse vouwdozen in ons assortiment. Om je te helpen zoeken hebben we een mooie dozenzoeker gemaakt.

Productzoeker

Welk product zoek je?

Vul hieronder de afmetingen en wij helpen je zoeken.

 

Onze betaalbare vouwdozen koop je altijd zonder verzendkosten of orderkosten. Hierdoor weet je precies waar je dan aan toe bent! Dit maakt Verpakgigant hét adres voor kleine en grote ondernemingen die op zoek zijn naar betaalbare verpakkingen van een goede kwaliteit. Onze producten worden vrijwel altijd verzonden met PostNL.

 

Veel gestelde vragen

Een enkelgolf vouwdoos kun je gebruiken wanneer je relatieve lichte producten verstuurd, tot ongeveer 15 kilo. Je kunt ook voor een enkelgolf vouwdoos kiezen wanneer je graag een doos van 100% gerecycled karton wilt gebruiken.

072 202 91 79 Open chat

Resultaat 1–24 van de 252 resultaten wordt getoond