Producten > Kartonnen Dozen

Kartonnen Dozen

Kartonnen dozen zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Kartonnen dozen zijn ideaal verpakkingsmateriaal, geschikt om zaken in op te slaan en vooral ook erg geschikt als verzenddoos.

Op Verpakgigant vind je breed assortiment kartonnen dozen, van verhuisdoos tot dozen met eigen bedrukking voor een echt professionele uitstraling. Lees verder

Bekijk producten Open chat
Dubbelgolf Amerikaanse Vouwdozen

Kartonnen dozen bestellen

Wanneer je jouw kartonnen dozen voor de scherpste prijzen in de markt wil bestellen zit je goed bij Verpakgigant. Vooral onze kartonnen dozen van ons eigen merk Inpack® zijn qua prijs én kwaliteit vrijwel onverslaanbaar! Maar ook de rest van ons assortiment bieden wij zeer concurrerend aan, ook nog eens zonder verzendkosten.

Welke typen kartonnen dozen vind je op Verpakgigant?

Je hebt een webwinkel en je bent op zoek naar het juiste verpakkingsmateriaal. Het eerste waar je aan denkt is een kartonnen doos. Dan zit je in veel gevallen in de juiste richting te denken, maar welk type verzenddoos heb je nou nodig? We zetten onze verschillende kartonnen dozen even voor jou onder elkaar:

Amerikaanse vouwdozen 

Dit type kartonnen doos is nog steeds de meest gebruikte verzenddoos. Zoals je uit de naam kunt afleiden dien je deze doos zelf in elkaar te vouwen. De bodem dien je zelf dicht te tapen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld autolock dozen waarvan de bodem zelf sluit wanneer je de doos openvouwt.

Vouwdozen zijn verkrijgbaar in honderden verschillende maten en drie verschillende diktes; enkelgolfkarton, dubbelgolfkarton en driedubbelgolf karton. 

Enkelgolf vouwdozen zijn geschikt voor de opslag en het versturen van relatief lichte producten, hier is de doos sterk genoeg voor. Vaak gebruik je deze verzenddoos ook om producten in te versturen die zelf al in een eigen doos zitten.

Dubbelgolf dozen zijn geschikt voor de middelzware producten en driedubbelgolf dozen zijn de echte krachtpatsers onder de kartonnen dozen. De wanden van deze drielaags doos zijn echt bijzonder sterk.

Enkelgolf vouwdozen zijn het meest voordelig in de aanschaf en daarom zijn ze de eerste keus voor vele webshops en e-commerce bedrijven. Dubbellaags en drielaags dozen worden vaak gekozen voor zendingen die meer tot veel bescherming nodig hebben. 

Autolock dozen

Deze kartonnen dozen hebben een zogenaamde automatische bodem. Daarom zijn deze verzenddozen gemakkelijke en snel in elkaar te zetten. Wanneer je de doos openvouwt sluit de bodem is automatisch. Je hoeft voor de bodem dus geen tape te gebruiken, wat bij een Amerikaanse vouwdoos wel het geval is.

De vouwdeksel van de autolock doos kan je ook snel een makkelijk sluiten met de eigen plakstrip. Je kan met deze doos erg snel inpakken en veel tijd besparen!

Verhuisdozen

Dit type kartonnen doos is speciaal gemaakt om spullen te verhuizen en op te bergen. Het zijn grote dozen die ook stapelbaar zijn wanneer je de juiste kwaliteit koopt.

Er bestaat een groot verschil in de kwaliteit van verhuisdozen, dat je op het eerste oog misschien niet ziet. Op Verpakgigant vind je alleen dubbelgolf kartonnen verhuisdozen van ons eigen merk InPack®. Deze zijn een flink stuk sterker en langer te gebruiken dan de standaard enkellaags dozen.

Onze verhuisdozen kun je gebruiken voor zware items zoals boeken en servies. Vanwege de goede kwaliteit zijn ze ook geschikt voor professioneel gebruik.

Postdozen

Een postdoos is een stevige, kartonnen doos met een aan een kant dicht te vouwen deksel. Deze doos heeft stevige zijwanden die samendrukken  van de doos voorkomen.

Wanneer je de doos opent, vouwt de bodem automatisch in elkaar. Dit bespaart je een hoop tijd en gedoe. Een postdoos heeft een chique uiterlijk en je kan deze goed gebruiken om speciale verzendingen mee te doen.

Brievenbusdozen

Dit type kartonnen doos is speciaal gemaakt om door de brievenbus te passen. Hiermee kan je kleinere artikelen versturen, zoals bijvoorbeeld medicijndoosjes. Deze doos kan jou een hoop verzendkosten besparen en is voor jouw klanten wel zo makkelijk, want ze hoeven niet thuis te blijven voor het pakketje.

Palletdozen

Dit zijn de grootste kartonnen dozen in ons assortiment. Palletdozen zijn gemaakt om precies op een pallet te passen. 

Er zijn types die je gebruikt ze om een extra beschermlaag te geven aan de dozen die op je pallet staan. Dit is aan te raden wanneer je duurdere producten verstuurd op een pallet.

Er zijn ook palletdozen die gemaakt zijn om een grote bundel van diverste kleinere producten te bevatten, zoals bijvoorbeeld pluche dieren. Dit is een heel grote kartonnen doos, met bodem en deksel. 

Kokerdozen

Een kokerdoos is een langwerpige kartonnen doos die je kunt gebruiken om lange, smalle producten en/of opgerolde producten zoals films, posters, afdrukken, tekeningen of kalenders. te verzenden.

We hebben rechthoekige en driehoekige kokerdozen. Ze worden geleverd zonder plastic deksels of metalen nietjes, dit bespaart je een hoop onnodig afval. De verzendkokers zijn van een vierkante vorm, zijn van B-golfkarton en zijn voorzien van een automatische bodem en zelfklevende sluiting. 

Snelle keuzehulp voor kartonnen dozen

Kartonnen dozen zijn vooral geschikt als opslag- en verzendmateriaal. Er zijn vele toepassingen, dus we zetten het even overzichtelijk voor je neer:

Er zijn natuurlijk nog meer specifieke toepassingen voor kartonnen dozen. Je kunt onze dozenzoeker gebruiken voor een specifiek formaat, of zelfs een doos op maat aanvragen. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor gericht verpakkingsadvies, onze adviseurs helpen je er graag mee!

Kartonnen dozen bedrukken

Met bedrukte kartonnen dozen kan je een heel goede indruk maken. Je maakt hiermee van jouw verzenddoos een mooi reclame materiaal. Dit kan een grotere impact hebben dan je verwacht.

Zo is er een keer een foto van een Coolblue doos viraal gegaan toen webdevelopers van Springest de deksel van deze vouwdoos gebruikten als zonnescherm terwijl ze op het balkon zaten te werken. Dat leverde Coolblue erg veel publiciteit op.

Bekijk de mogelijkheden om jouw dozen te bedrukken

Dozen van gerecycled karton

Al onze kartonnen dozen zijn gemaakt van 50% tot 100% gerecycled karton. Golfkarton bestaat uit meerdere lagen, de buitenlaag die bedoeld is om een sterk wand te maken. De binnenlaag, het gegolfde karton, is bedoeld om schokken op te vangen.

Het golfkarton is de kreukelzone van de doos en die bestaat uit één, twee, of drie lagen karton. Deze binnenlaag is vrijwel altijd gemaakt van gerecycled karton. 

De buitenlaag is verkrijgbaar in twee soorten karton, Kraftliner en Testliner karton.

Kraftliner: Dit type karton wordt geproduceerd van nieuwe houtvezels. Dit zijn meestal vezels afkomstig van naaldbomen. Kraftliner is, zoals de naam al zegt, erg sterk. Daarom wordt Kraftliner meestal gebruikt voor kartonnen dozen die bedoeld zijn om zwaardere ladingen te bevatten.  

Testliner: Testliner wordt gemaakt van gerecyclede vezels. Deze zijn afkomstig van oud papier en karton. Testliner is daardoor een meer milieuvriendelijke keuze. Deze kartonsoort draagt bij aan de recycling van papier en er is voor de productie dus geen nieuw hout nodig. Testliner kartonnen dozen zijn geschikt om lichtere producten mee te verzenden.

Kartonnen dozen op maat

Op Verpakgigant vind je ruim 400 verschillende afmetingen kartonnen dozen. Je kunt met onze dozenzoeker gemakkelijk het juiste formaat vinden.

Productzoeker

Welk product zoek je?

Vul hieronder de afmetingen en wij helpen je zoeken.

 

Zit het formaat dat je zoekt er niet tussen? Dan kan je ook een aanvraag doen voor een kartonnen doos op maat. 

Met een doos op maat wordt er geen onnodige grondstoffen gebruikt. Het scheelt je ook opvulmateriaal, want je hoeft de doos niet meer op te vullen. 

Je maakt ook een veel betere indruk, want het komt toch erg raar over wanneer de verzenddoos veel te groot is voor jouw product!

Veel te grote kartonnen doos
Als je een doos verstuurd die veel te groot is voor de inhoud ben je niet zo goed bezig als webwinkelier... 

De verschillende diktes van kartonnen dozen

Kartonnen dozen zijn verkrijgbaar met éénlaags, tweelaags en drielaags golfkarton.

Hoe sterk zijn enkelgolf kartonnen dozen?

Onze kartonnen dozen van enkelgolf karton zijn vaak sterk genoeg voor lichtere producten. Afhankelijk van de grootte van de doos akn deze een gewicht dragen tot ongeveer 25 kilo.

Deze dozen zijn vaak gemaakt met Testliner karton, dus 100% van gerecycled karton. De meeste op Verpakgigant te verkochte enkelgolf dozen zijn gemaakt met een C-golf karton met een dikte van 4mm. Er bestaat ook B-golf met een dikte van 3mm en E-golf karton met een dikte van 2mm.  

Hoe sterk zijn dubbelgolf kartonnen dozen?

Onze kartonnen dozen van dubbelgolf karton zijn een heel stuk sterker dan de enkelgolf dozen. Afhankelijk van de grootte van deze dozen kunnen ze een gewicht dragen van 25 tot 70 kilo.

Deze dozen zijn meestal gemaakt met een buitenlaag van Kratfliner karton. Hierdoor zijn deze dozen gemaakt van ongeveer 50% tot 70% gerecycled karton, want de golflaag is daarvan gemaakt.

Bij Verpakgigant vind je dubbelgolf dozen gemaakt van BC-Golf met een dikte van 7 mm. Dit is de sterkste kwaliteit dubbelgolfkarton.

Hoe sterk zijn driedubbelgolf kartonnen dozen?

Onze kartonnen dozen van driedubbelgolf karton zijn de echte krachtpatsers onder de dozen. Afhankelijk van de grootte van deze dozen kunnen ze een gewicht dragen van bijna 100 kilo.

Deze dozen zijn gemaakt van 4 lagen Kratfliner karton en drie lagen golfkarton.  Hierdoor zijn deze dozen gemaakt van ongeveer 50% gerecycled karton.

Bij Verpakgigant vind je driedubbelgolf dozen gemaakt van AAA-Golf met een dikte van 15 mm! Dit is de sterkste kwaliteit driedubbelgolfkarton.

 

 

Veel gestelde vragen

Als je snel wilt kunnen inpakken is een autolockdoos of een postdoos de beste optie. Vooral autolockdozen zijn snel op te zetten, want wanneer je deze doos uitvouwt sluit de bodem zich vrijwel vanzelf. Je hoeft hem alleen een beetje aan te duwen, het product erin te doen en de doos eventueel op te vullen met opvulmateriaal. Daarna kan je deze doos makkelijk en snel sluiten vanwege de plakstrip onder de deksel.

Als je een doos zoek van 100% gerecycled materiaal is de enkelgolf vouwdoos een beste optie. Deze is gemaakt van testliner karton, dat volledig gemaakt is van gerecycled karton. Deze doos is geschikt voor het verzenden van relatief lichte producten, tot ongeveer 15 à 20 kilo.

Als je producten of andere zaken langdurig en veilig wilt opslaan zijn er een aantal opties. Een verhuisdoos is hier uitermate voor geschikt, want deze is gemakkelijk te dragen vanwege de handgrepen. Maar je kunt ook kiezen voor de dubbelgolf vouwdozen die je in grote formaten kunt vinden. Wanneer je het echt veilig en stevig wilt beschermen kun je ook kiezen voor de driedubbelgolf vouwdoos.

072 202 91 79 Open chat

Resultaat 1–24 van de 267 resultaten wordt getoond