Producten > Verzendzakken

Verzendzakken

Verzendzakken zijn voor specifieke producten het ideale verpakkingsmateriaal. Vooral voor kleding en schoenen, maar ook bijvoorbeeld voor potjes met voedingssupplementen, of een bundel verpakkingstape. Verzendzakken zijn een erg voordelig verpakkingsmateriaal en ze bieden veel gebruiksgemak. Lees verder

Bekijk producten Open chat
Kleding Verzendzakken

Verzendzakken bestellen bij Verpakgigant

Op Verpakgigant bestel je topkwaliteit verzendzakken met erg scherpe prijzen. We bieden verschillende typen verzendzakken aan. We vertellen je daarom graag welk type zak je het beste kan gebruiken bij verschillende soorten zendingen. 

 

Waarvoor gebruik je verzendzakken?

Verzendzakken zijn in de afgelopen jaren een erg populair verpakkingsmateriaal geworden voor webshops. Daarom worden ze ook vaak webshopzakken genoemd en je gebruikt ze voor het verzenden van bepaalde productgroepen. 

Ze zijn vooral geschikt voor het versturen van kleding en worden daarom ook vaak kledingzakken genoemd. We hebben kleding verzendzakken van verschillende formaten, je kan de kleine zakken bijvoorbeeld gebruiken voor het verzenden van sokken, bikini’s of ondergoed. De grotere kledingzakken kunnen gebruikt worden om broeken, truien of een opgevouwen colbert in te verzenden. 

Je kunt de plastic verzendzakken ook goed gebruiken om niet-breekbare producten te verzenden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan potjes met voedingssupplementen. De potjes zijn zelf al gemaakt van niet breekbaar materiaal, dus deze producten hebben geen extra schokwerende laag nodig. De coex zakken zijn zelf erg sterk en 100% vochtdicht. Ze bieden dus een goede bescherming tegen vocht en stof.

Je gebruikt verzendzakken dus voor het versturen van producten die geen schokbescherming nodig hebben. Wij gebruiken onze eigen verzendzakken zelf ook. Dat doen we bijvoorbeeld voor onze bundels verpakkingstape. Een bundel van 6 rollen past namelijk erg goed in een 225 x 325 coex verzendzak

Wanneer je verschillende producten bij elkaar wilt versturen met de brievenbuspost kun je ook een monsterzak gebruiken. Dit is een extra grote, uitvouwbare envelop. Je kunt hier bijvoorbeeld een aantal tijdschriften, een dossiermap of een welkomstpakket mee versturen. Deze zakken zijn specifiek gemaakt voor brievenbusverzendingen.

Voor webshops die veel retourzendingen hebben zijn er ook speciale retourzakken. Dit is een verzendzak van sterk kraftpapier met twee plakstrips. Deze levert voor de klant die het product retour wil zenden veel gebruiksgemak op, want hij/zij hoeft de zak niet weer zelf met tape dicht te plakken.

Wat voor soorten verzendzakken zijn er?

Op Verpakgigant vind je verschillende typen verzendzakken. We hebben de meeste al benoemd in de gebruiksbeschrijving, maar zetten ze graag nog even voor je in een rijtje. 

  • Kleding verzendzakken: deze zijn dus erg geschikt voor het verzenden van kleding en schoenen. 
  • Papieren verzendzakken: erg geschikt voor retourzendingen en webshops die duurzaam verpakkingsmateriaal prefereren.
  • Monsterzakken: deze zijn speciaal geschikt voor brievenbus zendingen, voor bijvoorbeeld meerdere tijdschriften of een welkomstpakket. 
  • Gripzakjes: deze hersluitbare zakjes zijn speciaal gemaakt om meerdere kleine producten of onderdelen bij elkaar te verpakken. 
  • Coex verzendzakken: deze plastic verzendzakken zijn geschikt voor alle producten die geen schokbescherming tijdens de verzending nodig hebben.

Het gebruiksgemak van verzendzakken

Verzendzakken bieden een groot gebruiksgemak voor zowel de verzender als de ontvanger. Voor jou als verzender scheelt het je veel tijd met het inpakken. Je hoeft namelijk niet eerst een doos te vouwen en dicht te plakken. Je steekt jouw product of producten eenvoudig in de verzendzak en plakt hem daarna snel en eenvoudig dicht met de plakstrip.

Voor de ontvanger kan je ook een hoop gebruiksgemak opleveren. Vooral wanneer jouw pakket door de brievenbus kan. Jouw klant hoeft om het product te ontvangen niet thuis te blijven, of naar een afhaalpunt te gaan. Dit levert een hoge klanttevredenheid op en daar doe je het als webshop toch voor? 

Goede bescherming met verzendzakken

Onze sterke verzendzakken bieden een goede bescherming tegen vocht en stof. Ze zijn speciaal geschikt voor producten die geen schokbescherming nodig hebben. Mocht je toch jouw product een extra schokbestendige laag willen geven, dan kan je het product eerst inpakken met noppenfolie voordat je het in de verzendzak steekt. Hiermee kan je jouw kleinere, licht-kwetsbare producten op een erg voordelige manier verzenden.

Hoe gebruik je de verzendzakken?

Hoe je een verzendzak gebruikt, is afhankelijk van het type product. We kunnen wel op grote lijn de stappen aangeven:

  1. Geef jouw product indien nodig een schokwerende laag met noppenfolie. Voor kleding of andere niet-breekbare producten is deze stap overbodig.
  2. Open de verzendzak. Zorg ervoor dat er voldoende lucht in de verzendzak is en de opening groter is dan de dikte en breedte van het product dat je erin wilt steken.
  3. Steek jouw product in de zak. Zorg ervoor dat het product volledig tot aan de bodem van de verzendzak komt. In het geval van kleding moet je soms de zak een het product een paar keer schudden zodat de kleding naar beneden schuift.
  4. Sluit de verzendzak. De lip van de zak bevat een handige plakstrip. Vouw eerst de zak dicht zonder de beschermlaag van plakstrip te halen. Zo kan je eerst checken of de verzendzak goed kan sluiten. Nadat je de juiste positie van de dichtgevouwen lip weet, open je de lip weer, trek de beschermlaag van de plakstrip en vouw je de sluitlip dicht.
  5. Maak de dichtgeplakte zak verzendklaar. Plak het adresetiket op de verzendzak en leg hem bij de andere verzendklare pakketten.

Dat klinkt simpel hè? Zoals je kan zien zijn verzendzakken erg gebruiksvriendelijk en ze kunnen je erg veel tijd besparen met inpakken! 

Duurzame Verzendzakken

Zowel onze plastic verzendzakken als onze papieren verzendzakken zijn een duurzaam verpakkingsmateriaal. Onze plastic variant is een coex verzendzak, die is gemaakt van 80% gerecycled plastic. Voor de productie van deze verzendzak worden dus niet veel nieuwe grondstoffen gebruikt.  Daarnaast zijn coex zakken erg sterk en daarom ook geschikt voor hergebruik en eventuele retourzendingen.

Onze papieren verzendzakken zijn gemaakt van gerecycled kraftpapier. Voor deze zakken wordt dus geen nieuw papier gebruikt. Papieren verzendzakken worden ook wel retourzakken genoemd. Dit is omdat de zakken beschikken over twee zelfklevende tear strips, dus jouw klant kan bij een retourzending de zak zonder tape weer dichtmaken.

Kosten besparen met Webshopzakken

Met Verzendzakken bespaar je enorm veel tijd met het inpakken. Dat scheelt je dus aanzienlijk in de kosten. Maar je kunt niet alleen op je arbeidskosten besparen, in veel gevallen is een verzendzak in de aanschaf ook nog eens de goedkoopste oplossing. De stukprijs van een zak is vrijwel altijd goedkoper dan een verzenddoos.

Je kunt met webshopzakken vaak ook goed bespraken op je verzendkosten. Zeker wanneer jouw zending geschikt is voor de brievenbuspost.  

Verzendzakken bedrukken

Wanneer je jouw verzendzak een eigen bedrukking geeft, kom je erg professioneel over op jouw klanten. Zeker wanneer je een origineel eigen ontwerp hebt kan je een goede indruk maken op jouw klanten.

bedruke verzendzakken

Bij Verpakgigant kan je jouw verzendzakken bedrukken vanaf oplages van 10.000 stuks. Vanaf deze staffel is het prijstechnisch interessant om gepersonaliseerde webshopzakken te bestellen. 

Met een mooi bedrukte verzendzak maak je van jouw verpakkingsmateriaal een marketinginstrument. Dit levert grote herkenning en klanttevredenheid op. Dat is goed voor jouw merkbekendheid en dus ook voor de bestellingen!

Verzendzakken voor brievenbuspost

Zoals we al eerder vertelden, kunnen verzendzakken erg geschikt zijn voor de brievenbuspost. Maar niet iedere verzendzak past door de brievenbus. 

Het maximale formaat van een brievenbuspakket in Nederland is 38 x 26,5 x 3,2 cm. Dit betekent dat de maximale breedte van de verzendzak 265 mm is. Wij hebben de volgende formaten verzendzakken die geschikt zijn voor de brievenbuspost.

Formaten geschikt voor brievenbuspost

 

Webshopzakken voor grotere producten

We hebben ook verzendzakken voor grotere producten. Onze formaten die niet geschikt zijn voor de brievenbus variëren van 325 x 425 mm tot 600 x 900 mm. 

Hieronder vallen onze grootformaat kleding verzendzakken, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor broeken en colberts. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, past dit er prima in! 

Coex Verzendzakken 550 x 770

Verzendzakken kun je ook heel goed gebruiken om een schoenendoos in te versturen. De schoenendoos heeft op zichzelf al de juiste vorm en het juiste materiaal om als pakket te versturen. Wanneer je deze in een coex plastic verzendzak verpakt is deze perfect beschermt tegen vocht en stof. De webshopzak is ondoorzichtig, waardoor de inhoud van je pakket niet zichtbaar is. Daarom vinden wij verzendzakken het perfecte verpakkingsmateriaal voor schoendozen.

Goedkope Verzendzakken bestellen

Ben je ervan overtuigd dat de verzendzak voor jouw producten het best passende verzendmateriaal is? Dan wil je ze natuurlijk ook kopen voor een scherpe prijs! Bij Verpakgigant kan je jouw verzendzakken bestellen met hoge staffelkortingen!

De minimale besteleenheid is een pak van 100 stuks. Je bestelt dit pakket al vanaf €13,00 excl. btw, zonder extra verzendkosten

Bij grotere hoeveelheden loopt de staffelkorting snel op, tot maar liefst 62%!   

Verzendzakken met pallet korting

Wanneer je een pallet bestelt, val je in de hoogste kortingsstaffel. Mocht je meerdere pallets willen of bijvoorbeeld een jaarafspraak willen maken, neem dan contact op met onze accountmanagers voor een passende offerte!

Welke verzendzak heb ik nodig?

Wil je kleding versturen? Kies dan de kleding verzendzak

Wil je professioneel overkomen? Kies dan een bedrukte verzendzak

Wil je een aantal kleine onderdelen bundelen? Neem dan een gripzakje

Gebruik je liever geen plastic? Kies dan voor een papieren verzendzak 

 

Veel gestelde vragen

Wanneer je iets wilt versturen dat ongeveer A4 formaat heeft kan je het beste de plastic verzendzak 225 x 325 mm. gebruiken. De binnenmaat van deze zak is een stukje groter dan A4 formaat, hetgeen 210 x 298 mm is. 

Het voordeel van een Plastic Coex verzendzak is dat deze erg sterk is en dat hij niet transparant is. Hierdoor kan je niet zien wat er in wordt verstuurd en dat is wel zo veilig en discreet. Verder is de coex verzendzak erg scherp geprijsd en is deze uitstekend geschikt voor een eigen bedrukking!

Een papieren verzendzak is een stuk milieuvriendelijker dan een plastic verzendzak. De papieren verzendzak is gemaakt van gerecycled papier dat extra stevig is gemaakt. Dus je verzend jouw product veilig en stevig, maar belast hiermee de natuur een stuk minder. 

072 202 91 79 Open chat

Resultaat 1–24 van de 33 resultaten wordt getoond