Resultaat 1–24 van de 152 resultaten wordt getoond

Enkelgolf Vouwdozen

Enkelgolf Vouwdozen zijn Amerikaanse vouwdozen met een enkellaag wand. Op Verpakgigant vind je vele formaten Enkelgolf Vouwdozen van topkwaliteit. Zeer scherp geprijsd, altijd zonder verzendkosten!  Lees verder

A3 verzenddoos

Enkelgolf Amerikaanse Vouwdozen

De Enkelgolf Amerikaanse Vouwdozen zijn robuuste en veelzijdige dozen voor het veilig verzenden en opslaan van relatief lichte producten. Met een stevige constructie biedt deze FEFCO 0201 genormeerde vouwdoos optimale bescherming tijdens transport en opslag. 

Een Amerikaanse vouwdoos is een veelgebruikte verpakkingsdoos gemaakt van golfkarton. Deze doos is zeer populair bij webshops vanwege zijn stevigheid, gebruiksgemak en veelzijdigheid. De naam "Amerikaanse vouwdoos" komt voort uit het feit dat dit type doos oorspronkelijk werd ontworpen en veelvuldig gebruikt in de Verenigde Staten.

Hoe weet je welk type vouwdozen je nodig hebt?

Weet je nog niet welk type golfkartonnen vouwdoos je kunt gebruiken voor het verzenden van je producten? Dan is het belangrijk om al deze gegevens van je te verzenden producten te verzamelen:

 • Wat is het totale gewicht van jouw product?
 • Wat zijn de afmetingen van jouw producten?
 • Zijn jouw producten breekbaar?

Zijn jouw producten niet te zwaar en nauwelijks breekbaar? Dan kan je kiezen voor enkelgolfkarton. In de meeste gevallen hebben onze enkelgolf vouwdozen een C-Golf. Een C-golf heeft een golfdikte van ongeveer 4 mm en dat geeft een redelijk sterke kwaliteit. 

Gebruik de enkelgolf vouwdozen alleen voor niet-breekbare producten

Wij raden aan om de enkelgolfkarton vouwdozen alleen te gebruiken bij niet-breekbare producten. De enkele golf vangt namelijk niet alle stootjes op tijdens de verzending. Op Verpakgigant.nl heb je de keuze uit de volgende enkelgolf soorten:

Je kunt de Amerikaanse vouwdoos met B-golf prima gebruiken voor lichtgewicht producten die zelf al een redelijk sterke verpakking hebben. Wil je zeker zijn dat de doos sterk genoeg is? Kies dan de C-golf. Verstuur je een breekbaar product? Gebruik dan een dubbelgolf vouwdoos met passend opvulmateriaal.  

Hoe gebruik je een enkelgolf vouwdoos?

Je kiest de grootte van jouw verzenddoos afhankelijk van de grootte van het product, de doos is dan het liefst zo klein mogelijk. Let goed op dat je niet te veel lege ruimtes overlaat in de doos. Als er teveel lege ruimte is, kunnen de producten verschuiven en scheurt de vouwdoos mogelijk zelfs uit. 

Wanneer je grote ruimtes hebt vul je jouw Amerikaanse vouwdozen goed op met opvulmateriaal. Dat kan bijvoorbeeld met noppenfolie, opvulchips of schuimkussens. Zorg ervoor dat jouw producten zo min mogelijk kunnen bewegen en eventuele stoten van buitenaf kunnen worden opgevangen. Sluit vervolgens de doos goed af met sterke High Tack PP verpakkingstape.

 

Wanneer kies je een vouwdoos met Kraftliner of Testliner karton?

Bij enkelgolf vouwdozen gemaakt van golfkarton bestaat de buiten- en binnenzijde altijd uit een papierlaag. Deze papierlaag kan onderscheiden worden in twee verschillende soorten; Kraftliner of Testliner:

 • Testliner karton is de meest voordelige keuze uit deze twee soorten. Het is ook de meer milieuvriendelijke keuze, want het is gemaakt van gerecyclede vezels. Dit type vouwdoos is geschikt voor het versturen van lichte tot middelzware items. 
 • Kraftliner karton is de sterkere variant van de twee. Het bestaat uit nieuw houtpulp, waardoor de papiervezels langer en steviger zijn. Een vouwdoos met dit type karton is beter bestand tegen vocht, lage temperaturen of stootjes tijdens de verzending. 

Wil je meer weten over de verschillen tussen deze kartonsoorten? Lees de blog: Kraftliner of Testliner karton.

 

FSC-gecertificeerde FEFCO 0201 vouwdozen

De enkelgolf vouwdozen van Verpakgigant.nl zijn van het type FEFCO 0201, deze internationale standaard staat beter bekend als de Amerikaanse vouwdoos. Onze enkelgolf verzenddozen beschikken ook over een FSC-certificering, ze zijn dus een meer milieuvriendelijke keuze. Wij gebruiken dit type karton ook voor ons eigen merk verpakkingsmaterialen, genaamd InPack.

Enkelgolf Vouwdoos Icon

Wanneer kies je de Amerikaanse vouwdoos van enkelgolfkarton? 

De enkelgolf vouwdoos gebruik je wanneer je een voordelige verzenddoos wilt kopen en niet-breekbare producten tot maximaal 20 kg verstuurd. Qua aanschafprijs is de B-golf vouwdoos is vaak de beste keuze! 

 

Kenmerken van een enkelgolf Amerikaanse vouwdoos

 1. Constructie:

  • De doos is gemaakt van een enkel stuk golfkarton dat is gestanst en gevouwen om een doosvorm te creëren.
  • De zijkanten van de doos worden vaak samengehouden door nietjes of lijm, afhankelijk van de gewenste stevigheid en gebruik.
 2. Flappen:

  • Aan zowel de boven- als onderkant van de vouwdoos bevinden zich vier flappen. Deze kunnen worden gevouwen en gesloten om de doos af te sluiten.
  • De flappen overlappen meestal elkaar niet volledig, daarom is er er meestal nodig om de doos stevig dicht te houden.
 3. Gebruiksgemak:

  • Amerikaanse vouwdozen zijn eenvoudig op te zetten en af te breken. Dit maakt ze zeer praktisch voor zowel opslag als transport.
  • Ze zijn beschikbaar in vlakke verpakkingen, wat opslagruimte bespaart totdat ze nodig zijn.
 4. Brede keuze en veelzijdigheid:

  • Vouwdozen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten en diktes. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt voor het verpakken van een groot aantal producten, van kleine en lichte tot grote en zware items.
  • Deze dozen worden vaak gebruikt in verschillende industrieën zoals logistiek, detailhandel, verhuizingen en opslag.
 5. Recycleerbaarheid:

  • Amerikaanse vouwdozen zijn gedeeltelijk of volledig gemaakt van gerecycled materiaal en zijn volledig recyclebaar. 

 

Vandaag besteld voor 15:00 is vandaag verzonden!

De enkelgolf Amerikaanse Vouwdozen van Verpakgigant hebben de beste kwaliteit en de beste prijs. Als de bestelling vandaag wordt geplaatst voor 15:00 wordt deze dezelfde dag nog verstuurd! 

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, ons vriendelijke team staat graag voor jou klaar.

072 202 91 79 Open chat