Welk type golfkarton heb ik nodig?

golfkarton op rol

Alle Amerikaanse verzenddozen die je kan vinden op Verpakgigant zijn gemaakt van golfkarton. Golfkarton is in dit geval alleen een zeer breed begrip. Dit golfkarton is namelijk in veel verschillende kwaliteiten en diktes te verkrijgen. Afhankelijk van de voorwerpen die je verzend kan je de keuze maken uit golfkarton. Verzend je bijvoorbeeld relatief zware producten? Dan raden wij je aan om te gaan voor een hogere en dikkere kwaliteit. Het is daarom erg belangrijk om te weten hoeveel gewicht het karton kan dragen. Je wilt immers niet dat de verzenddoos uitscheurt tijdens de verzending.

Weet je nog niet welk type golfkartonnen verzenddoos je kan gebruiken voor het verzenden van je producten? Dan is het belangrijk om al deze gegevens van je te verzenden producten te weten:

  • Wat is het totale gewicht van jouw product?
  • Wat zijn de afmetingen van jouw producten?
  • Zijn jouw producten breekbaar?

Op basis van deze gegevens kan je de keuze maken tussen een doos met een enkele of dubbele golf!

Wanneer gebruik je enkelgolf verzenddozen?

Enkelgolf kartonnen doos

Zijn jouw producten erg licht en nauwelijks breekbaar? Dan kan je voor de lichtste kwaliteit golfkarton gaan. Dit zijn in de meeste gevallen op onze website standaard dozen met een enkele B-golf. Een B-golf heeft een golfdikte van ongeveer 3 mm en is dus van een vrij lichte kwaliteit. Wij raden aan om deze golfkarton kwaliteit alleen te gebruiken bij niet breekbare producten. De enkele golf vangt namelijk niet alle stootjes op tijdens de verzending. Vraag je bij ons je doos op maat aan? Dan heb je de keuze uit meerdere enkele golfhoogtes:

  • B-golf: 3 mm
  • C-golf: 4 mm
  • E-golf: 2 mm

Zoals eerder aangegeven kunnen de dozen met bovenstaande golfhoogtes niet veel gewicht met zich meedragen. De doos is dus prima te gebruiken als je voorwerpen wil verzenden tot ongeveer 30 kg. Let hierbij goed op dat je niet te veel lege ruimtes overlaat in de doos. Als dit toch wel gebeurd kunnen de producten verschuiven en scheurt de doos eventueel uit. Vul daarom jouw dozen met een enkele golf goed op met opvulmateriaal, zoals bijvoorbeeld met noppenfolie.

Wanneer gebruik je dubbelgolf verzenddozen?

Verzend je waardevolle en/of breekbare producten? Maak dan gebruik van een Amerikaanse vouwdoos met een dubbele golf. Deze dozen hebben namelijk een sterkere golfhoogte, waardoor de doos meer stootjes kan opvangen tijdens de verzending. Hierdoor kan je dus gemakkelijk breekbare producten versturen met dubbelgolf verzenddozen. De meeste standaard dubbelgolf verzenddozen op onze website hebben een BC-golf (7 mm). Vraag je bij ons je dubbelgolfkartonnen doos op maat aan? Dan heb je de keuze uit meerdere dubbele golfhoogtes:

  • EE-golf: 4 mm
  • EB-golf: 5 mm
  • BB-golf: 6 mm
  • BC-golf: 7 mm
Dubbelgolf kartonnen doos

De dozen met een dubbele golf kunnen dus breekbare en zware producten met zich meenemen. De doos is dus goed te gebruiken om producten te verzenden met een gewicht tot ongeveer 70 kg. Door de golfdikte van de dozen kan je deze ook op elkaar stapelen zonder dat de dozen inzakken. Verzend je breekbare producten? Dan raden wij vooralsnog aan om opvulmateriaal te gebruiken. De doos vangt al de meeste stootjes op tijdens de verzending, maar het opvulmateriaal laat het product niet verschuiven.

Verzenddozen vandaag voor 15:00 besteld = vandaag verzonden!

Zowel de enkele als de dubbele golfkartonnen dozen verkrijgbaar op Verpakgigant.nl zijn FSC-gecertificeerd en zijn een FEFCO-0201 type doos. Alle verzenddozen beschikbaar op Verpakgigant.nl hebben een sterke golfhoogte en zijn voor veel doeleinden te gebruiken. Ben je op zoek naar een vouwdoos met een specifieke golfhoogte en kan je deze nog niet vinden in onze webwinkel? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je hier graag mee verder. Je kan ons telefonisch bereiken op 072 202 91 79 of via onze mail: support@verpakgigant.nl!

Heb je je gewenste doos al gevonden en wil je de volgende stap zetten in jouw verpakproces? Laat dan jouw dozen bedrukken met jouw eigen logo en/of bedrijfskleuren! Interesse? Vul dan het formulier in op deze pagina.