Hoe werkt een labelprinter?

Wil je meer orde scheppen in jouw huishouden of kantoor? Dan is een labelprinter iets voor jou! Nooit meer potjes openen om te kijken wat er in zit of mappen door te spitten. Plak er een duidelijk label op een klaar is kees! Deze printer kan je praktisch voor al je producten en artikelen gebruiken. Maar hoe werkt een labelprinter eigenlijk? En wat is het precies?

Wat is een labelprinter?        

Er zijn twee soorten apparaten op de markt om labels mee te maken: een beletteringssysteem of een labelprinter. Met beide apparaten kun je zelf etiketten, barcodes, verzend labels, naamstickers of andere labels printen. Met de tweede druk je snel en eenvoudig zelfgekozen teksten af op een zelfklevend etiket. Labelmakers zijn een uitkomst in ieder huishouden, want ze scheppen orde in de chaos. Gebruik het apparaat bijvoorbeeld om verzendstickers uit te printen voor de post of ordners te labelen. Maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Voorzie je voorraadpotjes van kaartjes, zodat je ze uit elkaar kunt houden. Zo hoef je nooit meer de potjes open te draaien, je neus erin te steken en alsnog op de gok de inhoud te gebruiken. Ook die verstopte kabels achter je tv-meubel houd je vanaf nu zonder problemen uit elkaar.

Wat kun je met een printer of systeem doen?

Een printer kan heel handig zijn bij bedrijven en particulieren die snel hun producten naar de klant willen sturen of die haar administratie goed wilt bijhouden doormiddel van etiketten en stickers. Een individueel label voor op de verzendverpakkingen print je dan namelijk binnen enkele minuten uit. Met deze apparaten kan je labels printen en voorzie je bijvoorbeeld ordners, kantoorartikelen of mappen van een label. Voorzie naamplaatjes en die ene map zonder label van een label met de labelprinters of print professionele etiketten met de etiket-labelprinters. Met etiket-labelprinters print je adres- en productstickers om bijvoorbeeld een product van een barcode te voorzien. Je hoeft er zelfs je bureaustoel niet meer voor te verlaten. Kortom, een labelprinter is wat je in huis moet hebben!  

Welke labelprinter moet ik kopen?

Wij snappen dat het daardoor niet gemakkelijk is een keuze voor de juiste printer te maken. Er zijn diverse uitvoeringen van verschillende merken van de printers. De keuze voor een labelprinter is onder andere afhankelijk van het geplande gebruik. Zo is een printer voor individueel gebruik in jouw eigen huis minder optimaal voor gebruik in een groot kantoor. Bij grote aantallen verzend labels kun je de reguliere printer beter vervangen door een industriële variant. De industriële variant is overigens in staat grotere labels te printen. Daarnaast kies je voor een product wat gebruiksvriendelijk, duurzaam en betrouwbaar is. De printers verschillen bovendien in resolutie en printsnelheid. Om direct aan de slag te gaan hebt je naast een labelprinter ook verzendetiketten nodig. Deze kun je in combinatie met de labelprinter kopen.

Waarom moet ik een labelprinter kopen?

Een printer heeft diverse rollen papier die het mogelijk maakt labels en etiketten in een specifiek formaat en voor een bepaald doel te printen. In e-commerce is een printer voor labels hierdoor onmisbaar. Om efficiënt en ordelijk te werken kunnen de stickets geprint met een labelprint heel handig zijn. Om een pakket op het juiste klantadres aan te laten komen is het natuurlijk essentieel dat het adres herkenbaar staat op een verzendlabel voordat PostNL of DHL het vervoerd. Met thermische printtechnologie printen de apparaten op hoge kwaliteit labels zonder inkt of toner te gebruiken.