Brievenbus verzenddoos: Waarvoor gebruik je brievenbus doosjes?

A3 enveloppen

Een verzenddoos voor de brievenbus is speciaal gemaakt om met de brievenbuspost te kunnen worden verzonden. Verpakgigant heeft haar eigen merk brievenbus doosjes, van InPack® verpakkingsmaterialen. Deze brievenbus verzenddozen zijn de voordeligste van Nederland en België, je bestelt ze al vanaf € 0,09 per stuk!

We leveren brievenbuspakket dozen in vijf afmetingen; van A6 formaat t/m A4+ formaat. We hebben brievenbusdoosjes met bovenklep of zijklep. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren bruin en wit en je kunt bedrukte brievenbus verzenddoosjes bestellen.

Bekijk onze brievenbus verzenddoosjes

Waarvoor gebruik je een brievenbus verzenddoosje?

Een verzenddoos voor de brievenbus heeft een maximaal formaat van 350 x 250 x 28 mm. Dit is geschikt voor de standaardafmetingen van een brievenbus, in Nederland is dit 38 x 26,5 x 3,2 cm. Dus je een brievenbus doosje gebruiken voor alle producten die kleiner zijn dan dit formaat. Hieronder vind je een selectie aan productgroepen die je kunt versturen met een brievenbus doos.

 1. Boeken en Tijdschriften: Dunne boeken, paperbacks, en tijdschriften passen vaak goed in een brievenbus vezenddoosje.

 2. Sieraden: Kettingen, armbanden, oorbellen, en ringen kunnen veilig worden verzonden in een verzenddoos voor de brievenbus.

 3. Cosmetica: Kleine make-up artikelen zoals lippenstiften, mascara, en oogschaduwpaletten.

 4. Gezondheidsproducten: Supplementen, vitamines en medicijnen die worden geleverd in een plat doosje 

 5. Papierwerk: Documenten, contracten, en andere belangrijke papieren. 

 6. Speelgoed: Kleine speelgoedartikelen zoals puzzels, kaarten, en miniatuurfiguren.

 7. Hobby- en knutselmaterialen: Stickers, stempels, en kleine knutselpakketten.
 8. Kaarten en Briefkaarten: Pakketen met wenskaarten, ansichtkaarten, en uitnodigingen.

 9. Kleine elektronica: Adapters, powerbanks of losse componenten zoals een laptop harddisc of geheugenkaart.

Deze producten zijn ideaal om te verzenden met een brievenbus verzenddoos, waardoor ze gemakkelijk door de brievenbus passen en tegelijkertijd goed beschermd zijn. Sommige artikelen, zoals losse electronica componenten, zou je een extra bescherming kunnen geven met een laag noppenfolie.

Onze afmetingen verzenddozen brievenbus

Verpakgigant levert 4 formaten brievenbus verzenddoosjes:

 

Hoe gebruik je brievenbuspakket doosjes?

Hoe zet je een brievenbus doos met bovenklep in elkaar? Dat is een vraag die wij regelmatig van een aantal klanten ontvangen. Dit type verzendverpakkingen worden namelijk plano (plat) geleverd en op het eerste oog kan de constructie enigszins ingewikkeld lijken. Daarom helpen wij je graag met een korte uitleg:

 1. Leg het brievenbus doosje recht voor je neer. Plaats het zodanig neer zodat de sluitklep met het sluitlipje zo ver mogelijk van je af ligt.
 2. Vouw vervolgens de twee flapjes, aan de rechter- en linkerkant in het midden naar binnen. Hierdoor zal je meteen merken dat het bovenste gedeelte van de doos omhoog komt.
 3. Nadat je dit heb gedaan kan je de twee soortgelijke flapjes aan de onderkant ook naar binnen vouwen. Doe dit met één kant tegelijk. Hierdoor zie je meteen de voorkant van de onderste zijde omhoog komen.
 4. Als de zijkanten volledig naar binnen zijn gevouwen kan je deze hierna bevestigen met het overlappende flapje die je vervolgens kan vastmaken in de twee gaten daaronder.
 5. Nu is de basis constructie van het brievenbus doosje in orde. Plaats jouw te versturen product in het doosje. Let er hierbij goed op dat het product niet te groot is voor het verzenddoosje, deze mag namelijk niet gaan uitbollen.
 6. In deze stap gaan we het postdoosje gereed maken voor verzending. Vouw de bovenkant naar de onderkant toe. De brede zijkanten moeten aan de binnenkant van de doos komen zodat het veilig afgesloten kan worden.
 7. Met de smalle uitstekende stukjes karton aan de bovenkant van de doos kan je deze dicht doen. Vouw dit in de zijkanten van de onderkant van de brievenbusdoos.
 8. Als laatste stap kan je het sluitlipje in het midden van de doos bevestigen. Je brievenbus doos is nu klaar om te verzenden!
 9. Wil je je zending meer bescherming bieden? Gebruik de verzendverpakking dan in combinatie met verpakkingstape en/of noppenfolie!

Wij hopen je voldoende te hebben geïnformeerd wat betreft het opzetten van een brievenbus doos met bovenklep. Is iets nog niet helemaal duidelijk of wil je graag iets meer informatie over deze verzendverpakking? Zou je bijvoorbeeld meer informatie willen ontvangen over wat de verzendvoorwaarden zijn voor deze verpakking? Lees hier onder andere hoe groot een brievenbuspakket mag zijn.

Waarom zou je een verzenddoos voor de brievenbus gebruiken?

Een brievenbus verzenddoos is een populair verpakkingsmateriaal en daarom zijn er veel redenen om het te gebruiken. Als je op zoek bent naar de meest voordelige oplossing voor jouw brievenbuspakketjes, is dit dé oplossing voor jou! 

De belangrijkste voordelen van brievenbuspakket doosjes:

 1. Kostenbesparing: Verzendkosten zijn meestal lager omdat het doosje niet als pakketpost maar als brievenbuspost verstuurd kan worden.
 2. Gemak voor de ontvanger: De ontvanger hoeft niet thuis te zijn om het pakketje in ontvangst te nemen; het doosje past gewoon door de brievenbus.
 3. Bescherming: Het doosje biedt bescherming aan de inhoud tegen beschadigingen tijdens het transport.

 

Het verzenden van breekbare producten is ook mogelijk, dit omdat de dozen zijn gemaakt van stevig E-golf karton. Door de golfdikte van 1,5 mm behoudt deze verpakking zijn vorm en zijn jouw producten beter beschermd tijdens het verzendproces. De brievenbus verzenddozen zijn niet voorzien van een plakstrip, maar zijn erg eenvoudig in gebruik, met de vaste insteekklep sluit je de doosjes gemakkelijk af.

De brievenbus doosjes met een bovenklep

De brievenbuspakket doosjes met een zijklep

De brievenbus doosjes met een bovenklep en extra sluitlip

Voordelig en snel verzenden met brievenbus verzenddoos

Ben je overtuigd van alle voordelen en de snelle handling van de brievenbus verzenddoosjes? Neem dan een kijkje naar ons volledige aanbod. Ben je van plan te bestellen? Dan willen wij je alvast bedanken voor het bestellen op onze website! Je profiteert op Verpakgigant altijd van mooie staffelkortingen. Staat het aantal verpakkingsmaterialen die jij wil bestellen niet tussen de staffels? Dan helpen we je graag verder via ons offerteformulier.

Alle orders die doordeweeks voor 15:00 besteld worden handelen wij zo snel mogelijk af, zodat het dezelfde dag nog mee kan met een van onze vervoerders. Alle verpakkingsmaterialen, waaronder brievenbusverpakkingen, worden altijd gratis geleverd in Nederland & België!