Hoe werkt een brievenbusdoos?

Hoe zet je een brievenbusdoos met bovenklep in elkaar? Dat is een vraag die wij regelmatig van een aantal klanten ontvangen. Dit type verzendverpakkingen worden namelijk plano (plat) geleverd en op het eerste oog kan de constructie enigszins ingewikkeld lijken. Daarom helpen wij je graag met een korte uitleg:

  1. Leg het brievenbusdoosje recht voor je neer. Plaats het zodanig neer zodat de sluitklep met het sluitlipje zo ver mogelijk van je af ligt.
  2. Vouw vervolgens de twee flapjes, aan de rechter- en linkerkant in het midden naar binnen. Hierdoor zal je meteen merken dat het bovenste gedeelte van de doos omhoog komt.
  3. Nadat je dit heb gedaan kan je de twee soortgelijke flapjes aan de onderkant ook naar binnen vouwen. Doe dit met één kant tegelijk. Hierdoor zie je meteen de voorkant van de onderste zijde omhoog komen.
  4. Als de zijkanten volledig naar binnen zijn gevouwen kan je deze hierna bevestigen met het overlappende flapje die je vervolgens kan vastmaken in de twee gaten daaronder.
  5. Nu is de basis constructie van het brievenbusdoosjes in orde. Plaats jouw te versturen product in het doosje. Let er hierbij goed op dat het product niet te groot is voor het verzenddoosje, deze mag namelijk niet gaan uitbollen.
  6. In deze stap gaan we het postdoosje gereed maken voor verzending. Vouw de bovenkant naar de onderkant toe. De brede zijkanten moeten aan de binnenkant van de doos komen zodat het veilig afgesloten kan worden.
  7. Met de smalle uitstekende stukjes karton aan de bovenkant van de doos kan je deze dicht doen. Vouw dit in de zijkanten van de onderkant van de brievenbusdoos.
  8. Als laatste stap kan je het sluitlipje in het midden van de doos bevestigen. Je brievenbusdoosje is nu klaar om te verzenden!
  9. Wil je je zending meer bescherming bieden? Gebruik de verzendverpakking dan in combinatie met verpakkingstape en/of noppenfolie!

Wij hopen je voldoende te hebben geïnformeerd wat betreft het opzetten van een brievenbusdoos met bovenklep. Is iets nog niet helemaal duidelijk of wil je graag iets meer informatie over deze verzendverpakking? Zou je bijvoorbeeld meer informatie willen ontvangen over wat de verzendvoorwaarden zijn voor deze verpakking? Lees hier onder andere hoe groot een brievenbuspakket mag zijn.

Waarom brievenbusdozen gebruiken?

Een brievenbusdoos is een populair verpakkingsmateriaal en daarom zijn er veel redenen om het te gebruiken. Als je op zoek bent naar de meest voordelige oplossing voor jouw brievenbuspakketjes, is dit dé oplossing voor jou! Bekijk eens onze bruine brievenbusdozen met klep aan de bovenzijde. Deze doosjes zijn vooral geschikt voor het verzenden van kleinere, brievenbusgeschikte artikelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sieraden, boekjes of ondergoed.

Het verzenden van breekbare producten is ook mogelijk, dit omdat de dozen zijn gemaakt van stevig E-golf karton. Door de golfdikte van 1,5 mm behoudt deze verpakking zijn vorm en zijn jouw producten beter beschermd tijdens het verzendproces. De brievenbusdozen zijn niet voorzien van een plakstrip, maar zijn daarnaast wel erg eenvoudig in gebruik, met de vaste insteekklep sluit je de doosjes gemakkelijk af.

De brievenbusdoosjes met een bovenklep zijn verkrijgbaar in vier verschillende formaten:

Voordelig en snel verzenden met brievenbusdozen

Ben je overtuigd van alle voordelen en de snelle handling van de brievenbusdozen met bovenklep? Neem dan een kijkje naar ons volledige aanbod. Ben je van plan te bestellen? Dan willen wij je alvast bedanken voor het bestellen op onze website! Bovendien profiteer je op Verpakgigant.nl altijd van mooie staffelkortingen. Staat het aantal verpakkingsmaterialen die jij wil bestellen niet tussen de staffels? Dan helpen we je graag verder via ons offerteformulier.

Alle orders die doordeweeks voor 15:00 besteld worden handelen wij zo snel mogelijk af, zodat het dezelfde dag nog mee kan met een van onze vervoerders. Alle verpakkingsmaterialen, waaronder brievenbusverpakkingen, worden altijd gratis geleverd in Nederland & België!