Ontdek de voordelen van papieren tape bij Verpakgigant.nl

papieren tape

Bij het verpakken van jouw producten is de juiste tape natuurlijk van essentieel belang. Niet alleen moet de tape betrouwbaar en duurzaam zijn, maar het kan ook een geweldige manier zijn om jouw merk te promoten en jouw verpakkingen een professionele uitstraling te geven. Als je op zoek bent naar een vooral milieuvriendelijke optie met talloze voordelen, dan is papieren tape de juiste keuze voor jou! Bij Verpakgigant.nl bieden we een ruim assortiment aan verschillende soorten verpakkingstape, die bovendien ook speciaal bedrukt kunnen worden. In deze blog ontdekt je de top 5 voordelen van dit soort verpakkingstape en de verschillen met andere soorten tape.

Voordelen van onze milieuvriendelijke papieren tape

  1. Duurzaamheid: Papieren verpakkingstape is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic tape, omdat het gemaakt is van natuurlijke materialen en volledig recyclebaar is. Hiermee kan je bijdragen aan duurzaam ondernemen en een positieve impact hebben op het milieu. De verpakkingstape gemaakt van papier kan jouw merk ook associëren met duurzaamheid en milieubewustzijn, wat een belangrijke factor kan zijn voor bewuste consumenten. Bovendien is het gemaakt van hernieuwbare bronnen, zoals kraftpapier, en is biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Dit betekent dat het een milieuvriendelijk alternatief is voor andere soorten tape die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals PVC-tape. Door te kiezen voor deze voordelige tape van Verpakgigant.nl draag je bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere verpakkingsoplossing.
  2. Praktisch en Efficiënt: Je kunt het gemakkelijk met de hand afscheuren zonder een tape dispenser te gebruiken. Dit kan tijd besparen en de efficiëntie verhogen, vooral bij grote volumes verpakkingen. Daarnaast heeft papieren tape een uitstekende kleefkracht, waardoor het betrouwbaar blijft hechten aan verschillende oppervlakken, zelfs onder wisselende omgevingscondities.
  3. Temperatuurbestendigheid: Uiteraard is het ook bestand tegen temperatuurveranderingen, waardoor het ideaal is voor het verpakken van producten die gevoelig zijn voor extreme temperaturen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voedingsmiddelen of farmaceutische producten. In tegenstelling tot PVC-tape, PP Acryl of PP hotmelt, die kunnen smelten of loslaten onder extreme temperaturen, behoudt papieren tape zijn integriteit en kleefkracht, zelfs in uiteenlopende omgevingen.
  4. Geen Kleverige Resten: Bij het verwijderen van papieren plakband blijven er geen kleverige resten achter op het oppervlak van de verpakking. Dit maakt het gemakkelijk om dozen opnieuw te gebruiken of te recyclen zonder extra schoonmaakwerk. Dit kan zowel tijd als moeite besparen bij het verwerken van verpakkingen, en bijdragen aan een efficiënte afvalverwerking.
  5. Veiligheid: Veiligheid boven alles! Kies voor papieren tape van Verpakgigant.nl en bescherm uw producten tijdens het transport en de opslag. Onze papieren tape verzegelt betrouwbaar en laat zichtbare sporen achter als het wordt verwijderd. Wat er dus voor zorgt dat het niet gemakkelijk kan worden verwijderd. Hierdoor is het een veilige keuze om diefstal, fraude en beschadiging van uw goederen te voorkomen. We kunnen ook waarschuwingsberichten of instructies op onze papieren tape bedrukken om de veiligheid van jouw producten te waarborgen. Dit helpt om de kans op ongewenste handelingen te minimaliseren en zorgt voor een extra laag beveiliging tijdens het transport.

Milieuvriendelijk Verpakkingsmateriaal

Papieren Verpakkingstape 50 mm x 50 m

Vanaf 1,96 euro

Tape Dispensers

Tesa 6400 tape dispenser

Vanaf 15 euro

Verschillen met andere soorten tape

Op Verpakgigant.nl bieden wij vooral de veelvoorkomende soorten tape aan, en deze verschillen op verschillende manieren van papieren tape.

  • PVC-tape: Dit soort tape is gemaakt van polyvinylchloride en heeft een hoge kleefkracht. Het is echter minder milieuvriendelijk dan papieren plakband, omdat het niet recyclebaar is en eventueel schadelijke chemicaliën kan bevatten. PVC-tape kan ook moeilijk te scheuren zijn, waardoor een tape dispenser nodig is. Daarnaast kan PVC-tape na verloop van tijd in sommige gevallen vergelen en loslaten, waardoor het minder duurzaam is.
  • PP Acryl en hotmelt: Deze soorten tape zijn gemaakt van polypropyleen en hebben een goede kleefkracht en temperatuurbestendigheid. Het is echter minder milieuvriendelijk dan papieren verpakkingstape, omdat het niet biologisch afbreekbaar is en niet recyclebaar is. Dit soort kan ook moeilijk te scheuren zijn, waardoor een tape dispenser noodzakelijk is. Het kan ook vergelen en verzwakken onder blootstelling aan zonlicht.

Bestel Papieren Tape bij Verpakgigant.nl

Bij Verpakgigant.nl kan je gemakkelijk papieren plakband bestellen om jouw verpakkingen een professionele uitstraling te geven. We bieden een ruim assortiment aan verschillende soorten tape, die speciaal voor jou bedrukt kan worden met jouw logo, merknaam of andere bedrijfsinformatie. Onze papieren verpakkingstape is duurzaam, praktisch en efficiënt in gebruik, temperatuurbestendig, laat geen kleverige resten achter en is milieuvriendelijk. Het is een uitstekende keuze voor bedrijven die streven naar duurzaam ondernemen en een positieve impact willen hebben op het milieu.

Bestel nu jouw papieren tape bij Verpakgigant.nl en profiteer van de voordelige staffelkortingen van Verpakgigant.nl! Onze snelle levering en goede kwaliteit zorgen ervoor dat jouw verpakkingen de aandacht trekken en jouw merk op een positieve manier laten opvallen. Bestel het nu en zet een stap richting duurzaam ondernemen!