Welke labelprinter moet ik kopen?

Om orde te scheppen in de chaos van jouw kantoor of huishouden is het slim een labelprinter te kopen. Met deze printer kun je zoals de naam al zegt, etiketten en labels printen. Deze kun je gebruiken voor het verzenden van producten of het ordenen van jouw inboedel. Zo is het duidelijk waar het specifieke voorwerp voor dient.

Wat is een labelprinter?        

Er zijn twee soorten apparaten op de markt om labels mee te maken: een beletteringssysteem of een labelprinter. Met beide apparaten kun je zelf etiketten, barcodes, verzend labels, naamstickers of andere labels printen. Met de tweede druk je snel en eenvoudig zelfgekozen teksten af op een zelfklevend etiket. Een printer kan heel handig zijn bij bedrijven en particulieren die snel hun producten naar de klant willen sturen of die haar administratie goed wilt bijhouden doormiddel van etiketten en stickers. Een individueel label voor op de verzendverpakkingen print je dan namelijk binnen enkele minuten uit. Je hoeft er zelfs je bureaustoel niet meer voor te verlaten.

De verschillen tussen een beletteringsysteem en een labelprinter.

Een beletteringsysteem heeft een eigen toetsenbord en is compacter. Een printer voor labels dien je meestal in combinatie met een computer of laptop te gebruiken waardoor je niet overal eigen verzendlabels kunt maken. Je bent daarbij gebonden aan de locatie van de computer of laptop. Vergeleken met de printer is een beletteringsysteem beperkter in het formaat en doel van labels die geprint kunnen worden met een bepaalde rol papier. Een beletteringsysteem heeft een eigen toetsenbord en is daardoor niet afhankelijk van printopdrachten verstuurd vanaf een computer. Een beletteringsysteem is echter een stuk duurder en minder gemakkelijk in gebruik vergeleken met de printer en wordt daardoor minder gekozen.

Waarom moet ik een labelprinter kopen?

In e-commerce is een printer voor labels onmisbaar. Een printer heeft diverse rollen papier die het mogelijk maakt labels en etiketten in een specifiek formaat en voor een bepaald doel te printen. Om efficiënt en ordelijk te werken kunnen de stickers geprint met een label printer heel handig zijn. Om een pakket op het juiste klantadres aan te laten komen is het natuurlijk essentieel dat het adres herkenbaar staat op een verzendlabel voordat PostNL of DHL het vervoerd. Met thermische printtechnologie printen de apparaten op hoge kwaliteit labels zonder inkt of toner te gebruiken.

Welke labelprinter moet ik kopen?

Er zijn diverse uitvoeringen van verschillende merken van de printers. Wij snappen dat het daardoor niet gemakkelijk is een keuze voor de juiste printer te maken. De keuze voor een labelprinter is onder andere afhankelijk van het geplande gebruik. Zo is een printer voor individueel gebruik in jouw eigen huis minder optimaal voor gebruik in een groot kantoor. Bij grote aantallen verzend labels kun je de reguliere printer beter vervangen door een industriële variant. De industriële variant is overigens in staat grotere labels te printen. Daarnaast kies je voor een product wat gebruiksvriendelijk, duurzaam en betrouwbaar is. De printers verschillen bovendien in resolutie en printsnelheid.

Om direct aan de slag te gaan hebt je naast een labelprinter ook speciale hittegevoelige tapes en labels nodig. Deze kun je in combinatie met de labelprinter kopen.