Bubbeltjesplastic: Hoe te gebruiken

Bubbeltjesplastic kan je in principe voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Maar in de meeste gevallen wordt het gebruikt als bescherm- of opvulmateriaal.  Dit omdat het één van de beste en meest stevige verzendmaterialen is voor kwetsbare producten. Het is ook nog eens erg eenvoudig in gebruik! Ben je dus van plan te gaan verhuizen en wil je er graag van verzekerd zijn dat jouw kostbare en vaak breekbare spullen de verhuizing overleven? Maak dan zeker gebruik van de voordelige noppenfolie van Verpakgigant. Vanuit onze klanten krijgen wij weleens de vraag: ‘Hoe kan ik bubbeltjesplastic het beste gebruiken?’. Daarom leggen wij je graag uit hoe je de noppenfolie optimaal kan gebruiken als bescherming:

  • Wikkel het voorwerp in met de luchtbelletjes aan de binnenzijde tegen het voorwerp. Zo wordt het voorwerp veel beter beschermd én blijft de nopjesfolie beter op zijn plek zitten;
  • Breng tijdens het inpakken van het voorwerp regelmatig verpakkingstape aan om geheel verzekerd te zijn dat de noppenfolie niet los raakt;
  • Breng na het inpakken een etiket aan op de buitenkant van de folie, hierdoor weet degene die het voorwerp uitpakt direct om welk voorwerp het gaat.

Waar kan je noppenfolie voor gebruiken?

noppenfolie 50 cm x 5 m

Vanuit ons klantenbestand weten wij in welke gevallen noppenfolie goed gebruikt kan worden:

Als je gaat beginnen met het inpakken met onze folie, adviseren wij je om te beginnen door een stuk folie van de rol te snijden. Leg dit plat op je tafel. Leg vervolgens het item dat je wilt verzenden voorzichtig bovenop de bubbeltjesplastic. Wikkel het bubbeltjes plastic een aantal keren om je product heen. Wees hier niet te zuinig mee. Hoe meer folie je om het product heen draait, hoe beter het beschermd is!

Gebruik noppenfolie als bescherm- en opvulmateriaal

Zorg dat kwetsbare stukken, zoals uitstekende delen van het product, extra goed gewikkeld zijn in de bubbeltjesplastic. Verzend je bijvoorbeeld een beeldje van een persoon? Draai dan wat extra bubbelplastic om het hoofdje, de armen en de benen. Je bent klaar zodra je zelfverzekerd genoeg bent om het product dat is ingewikkeld in bubbeltjesplastic op de grond te laten vallen en je zeker weet dat het niet kapot zal gaan. Dit hoef je natuurlijk niet uit te testen. Stop je ingewikkelde product nu in een verzendoos. Kies voor een verzenddoos die niet veel groter is dan het product zelf. De lege ruimtes om je product heen kun je ook met proppen bubbeltjesplastic vullen. Dit is voor extra stevigheid en zo weet je zeker dat je product niet stuk zal gaan tijdens verzending. Wel een zo fijn gevoel natuurlijk!

Lekker spelen met Noppenfolie!

Vind jij het ook zo leuk om de bubbeltjes van de noppenfolie te laten klappen? Je kan echt even een paar minuutjes ontspannen door de luchtkussentjes tussen je vingers kapot te drukken. Het geeft altijd een licht klapgeluid wanneer het plastic openklapt, echt erg bevredigend.

En wil je een wat grotere geluidssensatie? Neem dan een vel, rol dit op en draai de beiden uiteinden van het rolletje de tegengestelde kant op. Zoals je een vaatdoekje uitwringt. Je krijgt dan een soort ratelband effect van een seconde of 2 tot 3. Echt heel leuk om te doen! Gebruik hiervoor wel een stuk noppenfolie dat al eerder gebruikt is.