Noppenfolie Isolatie

Op zoek naar een manier om jouw woning voordelig te isoleren? Gebruik dan onze noppenfolie , of ook wel bubbeltjesplastic genoemd, als isolatiemateriaal. Noppenfolie als isolatie kan je op verschillende manieren gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor het isoleren van jouw woning, of om jouw planten/(tuin)kassen vorstvrij te houden door middel van noppenfolie. Lees meer

Standaard Noppenfolie Icon

Noppenfolie als isolatiemateriaal

Noppenfolie kan gebruikt worden als extra isolatie van bijvoorbeeld jouw kruipruimte of dakbeschot. het bubbeltjesplastic is een goedkoper alternatief ten opzichte van bijvoorbeeld glaswol. Dit materiaal kan goed gebruikt worden om de warmte vast te houden en reflecteert kou in veel gevallen.

Met het isoleren van jouw woning met noppenfolie bespaar je natuurlijk een hoop geld. Hierdoor stook je er niet op los en ben je daarnaast minder belastend voor het milieu. De folie reflecteert namelijk kou, warmte en biedt een isolerende laag. Met het isoleren bespaar je onder andere veel energie en behoudt je de temperatuur in jouw woning. Wij raden aan om de folie te gebruiken voor onder andere je vloerisolatie, spouwmuurisolatie, kruipruimte isolatie en dakisolatie.

Waarom is noppenfolie goed isolatiemateriaal?

Het stilstaande lucht, wat in de bubbeltjesplastic zit, is een goede isolator. Hier moet je dus zoveel mogelijk gebruik van maken. Als je de noppenfolie niet direct tegen de muur of het dak aanbreng, ontstaat er een extra ruimte met stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht zorgt voor een isolerende laag die de warmte binnenhoudt.

Naast deze extra ruimte zorgen de bubbels van de folie natuurlijk voor ruimtes met stilstaande lucht. De warmte (of juist de kou) wordt hierdoor beter vastgehouden.

Noppenfolie houdt de kou of warmte tegen

Staat de winter alweer bijna voor de deur? En wil je niet dat bijvoorbeeld jouw olijfbomen schade oplopen door de vorst? Dan is noppenfolie als isolatie ideaal! Het gebruik is erg gemakkelijk en daarnaast kan je de noppenfolie elk jaar tijdens de vorst hergebruiken. De noppenfolie rol je om de stam van de boom heen, het liefst een aantal lagen extra, en dan is je boom al beschermd tegen de kou.

In de zomer hebben veel mensen een zwembad in de tuin staan en helaas komt er snel veel vuil in het water terecht. Heb je een zwembad met verwarmd water? In dit geval begrijpen wij erg goed dat je deze niet constant aan wil hebben. Door een laagje noppenfolie op het water in het zwembad te leggen ga je dit gemakkelijk en voordelig tegen. Noppenfolie is dus perfect te gebruiken voor jouw zwembad!

Milieuvriendelijk isoleren met gerecyclede noppenfolie

Wil je jouw woning milieuvriendelijk isoleren? Gebruik dan onze noppenfolie met 30% Post Consumer Recycled Plastic. Deze luchtkussenfolie bestaat voor 30% uit plastic dat is teruggekomen uit de maatschappij. Bijvoorbeeld boodschappentasjes en plastic flesjes die anders mogelijk in de natuur terecht zouden zijn gekomen. 

De 30% PCR Noppenfolie is erg sterk en heeft een grijzige kleur. Dit is omdat er tijdens het recycle proces geen kleurstoffen zijn bijgevoegd. De kleur is natuurlijk niet belangrijk wanneer je noppenfolie gebruikt als isolatiemateriaal. Wel de sterkte en levensduur, die is net zo goed als wanneer je met nieuw bubbeltjesplastic je huis zou isoleren. 

Bestel nu jouw 30% PCR gerecyclede noppenfolie

 

Noppenfolie is goedkoop isolatiemateriaal

Als je de prijs van noppenfolie vergelijkt met andere vormen van isolatiemateriaal, zoals steenwol of glaswol, ben je met noppenfolie een stuk goedkoper uit! 

En, bij Verpakgigant krijg je de hoogste kwaliteit noppenfolie tegen de laagste prijs. Het is dus zeker niet noodzakelijk om de dichtstbijzijnde bouwmarkt te bezoeken om een rol noppenfolie te kopen. Goedkope noppenfolie bestel je namelijk veilig en snel bij Verpakgigant, je krijgt jouw isolatiemateriaal dan thuis gestuurd.

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, ons vriendelijke team staat graag voor jou klaar.

Meest gestelde vragen over noppenfolie als isolatie 

Noppenfolie kan isolerend werken, zowel zelfstandig als gecombineerd met een ander materiaal. De noppenfolie bestaat vaak uit meerdere lagen, waar lucht tussen zit. Deze lucht hoort stil te staan en kan nergens heen, wat zorgt voor thermische isolatie. Noppenfolie is over het algemeen een voordelige mogelijkheid om je woning te isoleren. 

Noppenfolie kan je simpelweg van de rol afrollen en vervolgens afscheuren als het volledige oppervlak van het zwembad is bedekt. Als je dit doet zorg je ervoor dat het water de warmte behoudt en dat er geen vuil, zoals pluisjes en blaadjes, in het water terecht komt.

Een van de mogelijkheden om je (olijf)bomen/planten te beschermen tegen vorst is het gebruiken van noppenfolie. Bij matige tot strenge vorst en al helemaal tijdens vrieskou heeft een olijfboom bescherming nodig. Met temperaturen vanaf -10°C is het erg verstandig om jouw kwetsbare bomen te beschermen met noppenfolie. 

Als de noppenfolie wordt gebruikt als vloerisolatie, zal je deze moeten aanbrengen in de kruipruimte. De folie kan niet worden aangebracht bovenop de vloer, omdat het de druk van bijvoorbeeld zware meubels niet aan kan. Wij adviseren om de noppenfolie niet direct tegen de vloer aan te plaatsen, maar minstens een aantal centimeter open te houden tussen het folie en de onderkant van de muur. 

072 202 91 79 Open chat