Bubblewrap

Bubblewrap is het meest gebruikte verpakkingsmateriaal bij het verzenden van kwetsbare artikelen. Het materiaal bestaat namelijk uit een groot aantal met lucht gevulde noppen, dat optimale bescherming biedt aan het ingepakte artikel. Vanwege deze luchtbolletjes staat bubble wrap ook wel bekend als noppenfolie. Daarnaast wordt door velen ook gesproken over bubbeltjesplastic. Het kunststofmateriaal van bubblewrap is namelijk zowel transparant als elastisch, waardoor het zeer handig is om te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Vaak is het enkel mogelijk om kleine rollen bubblewrap te kopen. Maar niet bij Verpakgigant, want bij ons kun je rollen bubble wrap kopen van wel meer dan 50 vierkante meter. Hierdoor kun je jouw gehele verhuizing in orde brengen met maar slechts één rol. Neem eens een kijkje in ons assortiment en laat je verrassen door al onze verpakkingsmaterialen.

bubble wrap

Grote hoeveelheden bubblewrap kopen tegen een scherpe prijs

Bijna al onze verzendingen worden bezorgd door DPD of PostNL. Hierdoor hoeven wij jou geen verzendkosten in rekening te brengen bij bestellingen binnen Nederland én België. Dat maakt bestellen bij Verpakgigant, naast onze scherpe prijzen, ook een stuk voordeliger. Bestel je echter een zodanig grote hoeveelheid bubblewrap, waardoor wij genoodzaakt zijn een pallet te gebruiken? Dan zijn wij helaas genoodzaakt een ander bezorgbedrijf inschakelen. Om bestellen bij Verpakgigant in dat geval alsnog voordeliger te maken dan bij onze concurrenten, maken wij gebruik van mooie staffelkortingen. We raden je op dat moment wel aan om een geheel vrijblijvende factuur op maat aan te vragen. Jij vult je gegevens en je gewenste bestelling in en wij verzorgen de rest. Zodoende weet jij gelijk voor welke prijs jij gaat bestellen. Plaats en betaal je jouw bestelling overigens voor 15:00 uur? Dan sturen we je bestelling diezelfde dag nog op. In dat geval kun je de bubble wrap vaak de volgende dag al verwachten.

Van harsbolletjes tot bubblewrap

Om een rol bubble wrap te produceren worden een aantal stappen gevolgd. Op de eerste plaats worden kleine harsbolletjes, welke te vergelijken zijn met een grindkorrel, in een extruder gestopt en verhit. Het mengsel, wat daardoor ontstaat, wordt vervolgens in zijn geheel gemixt. De extruder lijkt op een kan en bevat onderin een gleuf, waar het harsmengsel in twee gescheiden lagen uit kan stromen. Er zijn namelijk twee lagen nodig om één vel bubblewrap te produceren. Vanuit de extruder stromen de lagen naar een zogenaamde drum. Hier vestigt de bovenste harslaag zich aan het oppervlak van de drum en draait in de rondte. In de drum zijn gaten gemaakt, die allemaal eenzelfde diameter hebben. Deze gaten zijn namelijk nodig om de vorm van de noppen te krijgen. Hiervoor maakt de drum gebruik van zijn zuigende werking en zuigt als het ware de bovenste harslaag in de verscheidene gaatjes. De onderste harslaag stroomt vervolgens over de bovenste laag en de lucht blijft nu gevangen in de gevormde noppen. De noppen van onze rollen bubble wrap hebben overigens allemaal een diameter van tien millimeter. Het geheel laat men vervolgens afkoelen en wordt uiteindelijk van de drum gehaald. Op dat moment hoeven de vellen enkel nog gesneden te worden en opgerold tot een rol bubblewrap.

Hoe kun je bubble wrap het beste gebruiken?

Uiteraard wil je er graag zeker van zijn, dat jouw kostbare spullen tijdens de verhuizing of een verzending niet beschadigd raken. Onze goedkope rollen bubblewrap kunnen je deze garantie bieden. Het verpakkingsmateriaal is namelijk bijzonder effectief én heel gemakkelijk te gebruiken. Lees daarom de volgende tips om jouw kwetsbare spullen maximaal te beschermen.

  • Als je maximale bescherming wilt bieden aan het in te pakken voorwerp, dan wikkel je het voorwerp in met noppen van de bubblewrap naar binnen. De luchtkussentjes zitten dan tegen het voorwerp én de bubble wrap blijft beter zitten.
  • Wil je er volledig van verzekerd zijn dat de bubblewrap tijdens het vervoer niet losraakt? Breng tijdens het inpakken in dat geval regelmatig verpakkingstap aan.
  • Daarnaast delen we je graag ook een handigheidje voor tijdens het uitpakken mede. Breng na het inpakken een label aan op de verpakking, waarop staat genoteerd om welk voorwerp het gaat.

Al jouw verpakkingsbenodigdheden verkrijgbaar bij Verpakgigant

Naast bubble wrap kun je bij Verpakgigant ook terecht voor talloze andere verzend- en verpakkingsmaterialen. Uiteraard zijn al onze producten van hoogwaardige kwaliteit. Van materialen tot toebehoren, bij Verpakgigant vind je alles op één plek. Denk bijvoorbeeld aan verzend labels, labelprinters, tapedispensers, opvulchips, handwikkelfolie, omsnoeringsmaterialen, verpakkingssystemen, maar ook aan verzendzakkenmonsterzakkenluchtkussen enveloppen, verzenddozen, verzendkokers en nog veel meer. Bouwmarkten eindeloos afstruinen is vanaf nu dus zeker niet meer nodig. Want jij kunt alle benodigde verzend- en verpakkingsmaterialen vinden bij Verpakgigant. Neem vandaag nog contact met ons op en koop jouw bubblewrap en andere materialen voor een scherpe prijs.

072 202 91 79 Open chat