Hoe verzend ik breekbare producten?

Als bedrijf heb je waarschijnlijk wel eens breekbare producten te verzenden, denk hierbij bijvoorbeeld aan glaswerk of servies. Wij begrijpen natuurlijk dat jouw verkochte producten heelhuids moeten aankomen bij jouw klanten, want geen enkele klant vind het leuk om beschadigde spullen te ontvangen. Daarom stel je jezelf vast wel eens de vraag: ‘Hoe kan ik veilig mijn breekbare producten verzenden?’. Om deze vraag te beantwoorden geven we je graag een aantal tips voor het versturen van breekbare producten. Na het lezen van deze blog hoef je je dus geen zorgen meer te maken over beschadiging tijdens transport!

Door alleen gebruik te maken van onze fragile tape, ook wel waarschuwingstape genoemd, bescherm je je breekbare zendingen helaas nog niet goed genoeg. Door gebruik te maken van deze tape laat je de bezorgers wel meteen weten dat er breekbaar product in de doos zit. Daarom raden wij ook altijd aan om met deze waarschuwingstape je kwetsbare zendingen in te pakken. Bovendien is het belangrijk om bij het verzenden van kwetsbare producten dat je de juiste bescherm- en opvulmaterialen en verzenddozen gebruikt. Niet elke pakketbezorger gaat namelijk even zorgvuldig om met jouw breekbare zending. Om deze reden moet jij als verzender er dus voor zorgen dat jouw producten goed beschermt zijn. Wil je graag snel en goed verpakkingsadvies ontvangen? Neem dan contact met ons op:

Hoe maak ik mijn breekbare zending compleet?

Breekbare producten kan je niet zomaar verzenden, hierbij moet je rekening houden met de volgende punten:

  1. Kies voor een stevige en passende verzenddoos. Wij raden aan om een verzenddoos te gebruiken die alle stootjes tijdens de verzending kan opvangen. In dit geval is een Amerikaanse verzenddoos met een dubbele golf ideaal. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de doos niet heel veel groter is dan het product. Als er eventueel een andere zending op jouw verzenddoos word geplaatst, mag deze natuurlijk niet inzakken. Hiermee bespaar je ook een hoop kosten op het opvulmateriaal.
  2. Gebruik het juiste soort opvulmateriaal voor de lege ruimtes. Als je eenmaal een passende verzenddoos heb gevonden, is het belangrijk dat je de lege ruimtes in de doos opvult, het product mag namelijk niet verschuiven in de doos. Houdt er hierbij ook rekening mee dat jouw breekbare product niet de binnenzijde van de doos mag aanraken. Bescherm jouw zendingen tegen alle stootjes tijdens de verzending dus met bubbeltjesplastic of opvulpapier.
  3. Maak de vervoerder duidelijk dat jouw zending breekbaar is. Dit gaat natuurlijk gemakkelijk en snel met onze waarschuwingstape! Hierbij is het ook belangrijk dat de doos goed word afgesloten met de tape. Valt de doos om of is deze te zwaar? Door gebruik te maken van onze tape scheurt de doos niet zomaar open.

Wil je geen krasjes op je producten? Breng dan een laagje schuimfolie aan om jouw product. Dit alleen beschermt jouw product nog niet tegen alle stootjes tijdens de verzending. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld noppenfolie. In combinatie met de waarschuwingstape ben je er dus van verzekerd dat jouw breekbare zending heelhuids aankomt bij de klant! Bekijk hier de aanbevolen producten:

Waarschuwingstape
Bekijk hier
Dubbelgolf Dozen
Bekijk hier
Opvulmateriaal
Bekijk hier

H-Tape methode

Als extra tip kunnen wij je H-tape methode meegeven, deze methode zorgt ervoor dat de doos extra stevig wordt afgesloten. Voor de beste bescherming breng je simpelweg de tape aan over alle open naden van de dozen. Hierdoor ontstaat er uiteindelijk een H-vorm over de boven- en onderkant van jouw doos.