Olijfbomen beschermen tegen vorst met noppenfolie?

Milieuvriendelijk Verpakkingsmateriaal

Gerecyclede noppenfolie 50 cm x 100 m

Vanaf 17,50 euro

Milieuvriendelijk Verpakkingsmateriaal

Gerecyclede noppenfolie 100 cm x 100 m

Vanaf 31,95 euro

Wil je je olijfboom beschermen tegen vorst? Gebruik dan voordelige noppenfolie om jouw olijfbomen in te wikkelen. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw olijfboom heelhuids de winter doorkomt! Doordat de olijfbomen oorspronkelijk uit relatief warmere landen komt, is het noodzakelijk om je boom goed te beschermen tegen vorst, anders bestaat de kans dat de boom dood gaat of beschadigd raakt. Wil je weten hoe je je olijfbomen het beste kan beschermen tegen vorst met bubbeltjesplastic?

Wanneer het een enkel graden onder nul is kun je het beste kiezen voor bubbeltjesplastic vanwege de hoge isolatie door de luchtbellen, stilstaande lucht is namelijk de beste isolatie. Maar hoe pak je een olijfboom in? Bekijk hier het stappenplan;

  1. Wikkel de stam in met de warmtekabel
  2. Wikkel de stam en de warmtekabel in met een aantal lagen noppenfolie
  3. Leg de beschermhoes over de boom en rits deze dicht

De lagen noppenfolie beschermen de stam tegen de strenge vorst. Een beschermhoes (ook wel vlieshoes) kan daarnaast zorgen voor een goede bescherming van de bladeren. Deze zijn namelijk erg gevoelig voor ijzel en sneeuw. Noppenfolie bestellen? Klik hier!

Let wel op dat je sterke noppenfolie gebruikt voor het verpakken van de olijfboom tegen de vorst. Kijk hierbij naar het aantal micron (my), dit is de dikte van het plastic. Zorg ervoor dat je een dikte kiest van 70my zodat de bellen in de noppenfolie tegen de vorst kunnen en optimale bescherming bieden. Wanneer je kiest voor een minder aantal micron kunnen de bellen door de vorst knappen en gaat het ten koste van de isolerende werking.

Olijfboom inpakken tegen vorst

Wanneer er een lange vorstperiode is geweest heeft de boom vaak de neiging om uit te vallen of dat de bladeren bruin worden. Hoe je de boom weer laat herstellen van zijn bruine of afgevallen bladeren?

  • Bemesten met mesttabletten in het voorjaar
  • De takken terugsnoeien om zo nieuwe groei te stimuleren

Genoeg informatie over bomen en noppenfolie gezien en klaar om in te pakken? Vandaag voor 15:00 besteld is vandaag verstuurd! En natuurlijk áltijd gratis verzending binnen Nederland en België!