Planten beschermen met noppenfolie

Wil je je planten, zoals bijvoorbeeld een olijfboom, beschermen tegen vorst? In dit artikel vertellen wij je graag hoe je dit gemakkelijk en vooral voordelig kan doen. Zoals je misschien al weet zijn verschillende planten niet bestand tegen vorst of extreme kou. Om deze reden moeten de planten beschermd worden in de koudere periodes van het jaar. Onze noppenfolie kan deze bescherming aan jouw planten geven!

Waarom noppenfolie gebruiken bij planten?

Misschien heb je wel een mooie olijf- of palmboom in de tuin staan, wat natuurlijk mediterrane bomen uit het Middellandse zee gebied zijn. Vooralsnog kunnen deze planten keurig in Nederland groeien. Maar doordat deze bomen oorspronkelijk uit deze relatief warmere landen komen, is het wel noodzakelijk om je boom goed te beschermen tegen vorst. Anders bestaat helaas de kans dat de boom dood gaat of beschadigd raakt.

Wanneer het een paar graden onder nul is kun je het beste kiezen voor bubbeltjesplastic vanwege de hoge isolatie door de luchtbellen. Deze stilstaande lucht is namelijk de beste isolatie. Hierdoor zorgt de folie dus voor een thermische isolatie en voorkomt het overmatige temperatuurverschillen bij het verplaatsen van de planten van binnen naar buiten of andersom. Zo beschermt het de olijf- of palmbomen tegen lage temperaturen en laat tegelijkertijd voldoende licht door, handig om te weten is dat de noppenfolie ook Uv-bestendig is.

Bovendien kan je gemakkelijk en vooral snel de noppenfolie aanbrengen om de planten. Het materiaal is namelijk erg flexibel en vormt zich volledig om de stam of pot heen. Kunnen wij je wellicht verder helpen door bijvoorbeeld advies te geven welk formaat rol het beste bij jouw boom past?

Hoe kan je het bubbeltjesplastic aanbrengen?

Ben je overtuigd van de werking van bubbeltjesplastic om jouw planten te beschermen? En wil je daarom weten hoe je je bomen optimaal kan beschermen tegen vorst? Bekijk hier dan het stappenplan voor als je een plant in een pot heb;

  • Plaats een aantal laagjes noppenfolie aan de binnenkant van de pot. Let hierbij goed op, want het is erg belangrijk dat er nog water uit de pot kan stromen;
  • Als het in de binnenkant van de pot niet mogelijk is om folie aan te brengen, kan dit ook aan de buitenzijde van de pot. Dit moet ervoor zorgen dat de kluit niet te nat wordt;
  • Wikkel vervolgens een of twee lagen luchtkussenfolie om de stam heen. Hierbij is het erg belangrijk dat je niet te veel gebruikt. Noppenfolie bestaat voornamelijk uit stilstaande lucht en is dus nauwelijks tot niet luchtdoorlatend. Breng je veel te veel folie aan om de stam? Dan bestaat alsnog de kans dat de plant kan verstikken.

Zodra de vorstperiode weer voorbij is, kan je noppenfolie voorzichtig weer van jouw plant afhalen. De folie kan namelijk weer hergebruikt worden voor de volgende koude periode. Bovendien adviseren wij om dit zo snel mogelijk te doen, zodat de boom al kan wennen aan de temperaturen.

Welke folie kan ik gebruiken?

Let wel op dat je juiste bubbeltjesplastic gebruikt voor het verpakken van een plant tegen de vorst. Kijk hierbij vooral naar het aantal micron (my), dit is de dikte van het plastic. Zorg ervoor dat je een dikte kiest van ongeveer 60 my, zodat de bellen in de noppenfolie tegen de vorst kunnen en optimale bescherming bieden. Wanneer je kiest voor een minder aantal micron kunnen de bellen door de vorst knappen en gaat het ten koste van de isolerende werking. Bekijk hieronder ons aanbod met geschikte en beschermende noppenfolie:

Wanneer een lange vorstperiode weer voorbij is, heeft de boom vaak de neiging om uit te vallen of worden de bladeren bruin. Hoe je de boom weer laat herstellen van zijn bruine of afgevallen bladeren, wij vertellen het je graag:

  • Bemesten met mesttabletten in het voorjaar
  • De takken terugsnoeien om zo nieuwe groei te stimuleren

Genoeg informatie over planten en noppenfolie gezien en klaar om in te pakken? Vandaag voor 15:00 besteld is vandaag verstuurd! Profiteer op Verpakgigant.nl áltijd van voordelige staffelprijzen en gratis verzending binnen Nederland en België!