Waarvoor kan je noppenfolie gebruiken?

Onze gerecyclede noppenfolie is één van onze meest verkochte producten. Dat is niet alleen omdat we deze goedkoper aanbieden dan onze standaard noppenfolie, maar gewoonweg omdat er heel veel vraag naar is. Niet alleen bij de grote verzenders, zoals webwinkels, maar noppenfolie wordt ook erg veel gekocht door particulieren, voor als ze gaan verhuizen.

Gerecyclede Noppenfolie
Gerecyclede Noppenfolie

Verhuisfolie is noppenfolie

Wij van verpakgigant weten hoe onze klanten zoeken. Er wordt bijvoorbeeld ook veel gezocht op verhuisfolie, want dat is hoe noppenfolie in de volksmond genoemd wordt. Of ook vaak bubbeltjesplastic. Hoe je het ook noemt, deze folie wordt erg vaak gebruikt voor verhuizingen. 

Je kan namelijk je breekbare spullen hier goed mee inpakken. Maar ook jouw waardevolle meubels, zoals die mooie vintage kast, wil je een goede bescherming geven. Dat kan je doen met een verhuisdeken, maar noppenfolie is hier ook erg goed voor geschikt. Je kunt de kast één of twee lagen folie geven én je kunt de hoeken van de kast nog een extra lagen geven. Dat is zeker belangrijk wanneer je lange afstand verhuizingen doet.

Breekbare artikelen inpakken in noppenfolie

Heb je mooi en bijzonder servies? Dan wil je dat zeker inpakken in noppenfolie. Zorg dat je ieder bord in één laag noppenfolie hebt ingepakt. Als je een stapel borden hebt, kan je tussen iedere laag een veel noppenfolie leggen. Gewoon servies kan je ook verhuizen met een laag papier tussen de borden, maar de bijzondere breekbare spullen kan je beter een speciale behandeling geven voor extra bescherming.

Vazen, andere keramiek, maar vooral ook jouw lampen wil je goed ingepakt hebben. Dat kan het beste met noppenfolie. Want dit soort producten mogen geen schokken van buiten krijgen. Noppenfolie is daarvoor het beste beschermingsmateriaal.

Noppenfolie als opvulmateriaal

Wanneer je meerdere producten in één doos verzendt, is het belangrijk dat je ook de ruimtes opvult. Ook daarvoor is noppenfolie erg goed geschikt. Voor breekbare spullen is opvulpapier ook geschikt, maar dan moet je de wel een grotere doos hebben. Je moet dan namelijk lege ruimtes creëren zodat jouw producten niet tegen elkaar kunnen stoten. Én, je moet ervoor zorgen dat de producten goed gefixeerd zijn. 

Met noppenfolie gaat dat een stuk makkelijker, want de breekbare artikelen pak je al met noppenfolie in. Je kunt dan een kleinere vouwdoos gebruiken, omdat je de producten nu tegen elkaar kan leggen. De laag noppenfolie om de producten heen zorgt dan voor de schokwerende laag.

Noppenfolie is multifunctioneel

Je kan noppenfolie dus gebruiken om een heel breed scala aan producten te beschermen. Het is te gebruiken voor zowel bescherming als opvulling. Maar er is nog een andere heel leuke manier waar je noppenfolie voor kan gebruiken. Om even lekker te ontspannen…

Heb je weleens de luchtkussentjes van de folie stuk geknepen? Zoja, dan weet je gelijk wat ik bedoel. Het is een heel leuke bezigheid waar je bijna van in meditatieve trance raakt als je er 5 minuten mee bezig bent geweest. Echt een aanrader!

Je leest het dus, noppenfolie is van meer markten thuis dan je misschien had gedacht. Bij Verpakgigant willen we graag ons steentje bijdragen om meer milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen te laten gebruiken. Daarom heeft de gerecyclede noppenfolie de voordeligste prijs!