Omsnoeringsband

Omsnoeringsband: Hoe te gebruiken

Vanaf 38,99 euro
Vanaf 40,99 euro
Vanaf 42,99 euro
Vanaf 58,99 euro
Vanaf 66,99 euro
Vanaf 79,99 euro

Omsnoeringsbanden

PaperStrap 9 mm x 2000 m

Vanaf 92,99 euro

Omsnoeringsbanden

PaperStrap 12 mm x 2000 m

Vanaf 132,99 euro

Omsnoeringsband gebruik je om een lading op een pallet te stabiliseren. Doe je dit niet, dan kan de lading tijdens transport gaan verschuiven, met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk om je lading altijd met omsnoeringsband vast te zetten aan de pallet. Op deze manier blijft het goed en stevig op zijn plek staan en hoef je je geen zorgen te maken dat de lading omvalt tijdens transport. Je hebt verschillende soorten omsnoeringsbanden. Wij hebben er twee in ons assortiment. De één is de PP variant en de ander is de PET variant. We leggen je zo meteen graag meer uit over deze twee varianten en leggen je uit welke van de twee je nodig hebt in welke situatie. Onze omsnoeringsbanden zijn van zeer hoge kwaliteit en bieden een goede bescherming van de producten op je pallet. Wij van de Verpakgigant zijn al jarenlang een echte specialist op het gebied van verzendmaterialen. Door deze jarenlange ervaring kunnen wij al onze producten tegen een zeer scherpe prijs aanbieden. Zo ook de omsnoeringsband. Tevens bieden wij staffelkorting aan. Dit wil zeggen dat hoe meer je van één product tegelijkertijd koopt, hoe meer korting je van ons ontvangt. Deze korting wordt meteen bij het afrekenen verrekend. Wil je echt een grote bestelling plaatsen? Neem dan eerst vrijblijvend contact op met onze klantenservice of laat een offerte op maat maken. Wij gaan direct voor je aan de slag en gaan kijken wat we voor je kunnen doen. Natuurlijk kunnen we speciaal voor jou een mooie korting realiseren.

Waarom gebruik maken van een omsnoeringsband?

Als je in een magazijn werkt of in de transport, dan ken je vast het belang van een omsnoeringsband. Ga je namelijk dozen op een pallet zetten om te vervoeren, dan merk je direct dat de dozen niet stabiel staan. Zelfs als er zware materialen inzitten, dan staan de dozen niet stabiel genoeg om ze te vervoeren. De bovenste dozen zullen als snel gaan bewegen indien je ze niet hebt vastgezet. In een bocht kan de volledige lading vervolgens omvallen. En dit is natuurlijk het laatste dat je wilt. Dit geeft niet alleen een gevaarlijke situatie op de weg, maar ook de inhoud van de lading kan flink beschadigd raken wanneer deze omvalt. Een omsnoeringsband helpt om dit te voorkomen. Het geeft een extra stabiliteit en daarmee stevigheid aan de lading. De omsnoeringsband is heel gemakkelijk in gebruik. Je snoert de band om je lading heen om het goed vast te zetten. Dit doe je door de omsnoeringsband in de volledige lengte én breedte om de lading te snoeren. Hierbij neem je ook de pallet mee, waardoor de lading er aan vast komt te zitten. Een omsnoeringsband is dus ideaal om ladingen mee vast te zetten, maar het nadeel van de band is dat deze ook erg scherp is. Ga je dozen insnoeren, dan is de kans dat deze beschadigd raken. De band snijdt dan namelijk in het karton van de doos. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van hoekprofielen. Deze kartonnen profielen beschermen de dozen tegen de scherpe randen van de omsnoeringsband. Maak je geen gebruik van kartonnen profielen, dan kan de doos beschadigd en daarmee verzwakt raken. Daarom raden wij aan om altijd om deze profielen te gebruiken in combinatie met de omsnoeringsband.

Het verschil tussen de PP en PET omsnoeringsband

Zoals we eerder al aangaven hebben wij twee soorten omsnoeringbanden in ons assortiment. Namelijk de PP en de PET variant. Maar welke van de twee heb je nu nodig? Graag leggen we je het verschil uit. Als eerste de PP variant. PP staat voor Polypropyleen. Dit is een voordelig soort kunststof en is geschikt voor het omsnoeren van relatief lichte tot middelzware ladingen. De PP omsnoeringsband is licht van gewicht en houdt een niet al te zware lading met gemak op zijn plek. De PP omsnoeringsband is de meeste bekende, want je ziet hem vaak in winkels om producten bij elkaar te houden. Je knipt deze band gemakkelijk met een gewone schaar door. Dan de PET variant. PET staat voor Polyethyleen en deze band is een stuk sterker dan de PP variant. Zoek je een omsnoeringsband om zware materialen of dozen mee om te snoeren, dan heb je de PET variant nodig. Beide versies vind je op onze website. Als je niet precies weet welke variant het meest geschikt is voor jou, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Gratis en snel verzonden bij de Verpakgigant

Als dé specialist op het gebied van verzendmaterialen, vind je alleen de allerbeste kwaliteit producten bij ons. En dat tegen een voordelige prijs! Bestel je omsnoeringsband vandaag nog vóór 15.00 uur en wij versturen je product nog dezelfde dag. Verzending is altijd gratis! Betalen kan gemakkelijk met onder andere iDeal, PayPal of met creditcard. Niet alleen voor omsnoeringsbanden ben je bij ons aan het juiste adres. Natuurlijk kun je in onze uitgebreide webshop alles vinden op het gebied van verzendmaterialen. Luchtkussen enveloppen, Instapak sealed air, haspelwagens, kartonnen enveloppen, port betaald enveloppen, wikkelfolie, noem het maar op. Bij ons vind je het! Heb je hulp nodig of heb je nog vragen? Neem contact op met de vriendelijke medewerkers van onze klantenservice. Zij helpen je graag verder!